標題: 嘩! 嘩! 嘩!! 韋利加盟 AC Milan~ [打印本頁]

作者: Pharaoh    時間: 2005-7-5 10:09 PM     標題: 嘩! 嘩! 嘩!! 韋利加盟 AC Milan~

Vieri agrees Milan switch
Tuesday, 5 July 2005
UEFA Champions League runners-up AC Milan have signed Italy striker Christian Vieri, who was released by neighbours FC Internazionale Milano last week.

Contract until 2007
Vieri, 32 next week, has put pen to paper on a two-year contract with the team that finished second in Serie A in 2004/05. "'Bobo' Vieri has officially joined Milan," said a statement on the Milan website. "The Rossoneri have signed the player and his contract will run until 30 June 2007."

Century of goals
Vieri parted company with Inter by mutual consent last Friday, despite having a year left on his contract, following six seasons with the Nerazzurri in which he scored 102 goals in 143 league games. He will compete for a place in Milan's attack with Andriy Shevchenko, Filippo Inzaghi and Jon Dahl Tomasson.

完全係爆曬大冷! 咁 Gila 會去邊呢...!?

圖片附件: 314631_BIGPORTRAIT.jpg (2005-7-5 10:09 PM, 26.7 KB) / 下載次數 15
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=421262&k=243d10f0a19e233b65f3d7a6f2b5abb6&t=1729246785&sid=FymlZe

作者: michael86    時間: 2005-7-5 10:10 PM

嘩~韋利+舒夫真高~
如果韋利踢返7-8成狀態~
呢個組合都ok wor
作者: bonzi1983    時間: 2005-7-5 10:17 PM

韋利 go to AC....no give face to Inter fans wor....期待米蘭derby la..!!!
作者: fokeline    時間: 2005-7-5 10:17 PM

Gilardino --> Chelsea??
作者: Pharaoh    時間: 2005-7-5 10:21 PM

亦都即係話同 Chelsea 講唔掂數喇...
Good Luck lor~ Crespo...
作者: MaxFigo    時間: 2005-7-5 10:21 PM

韋利同恩沙基兩個老友終於有機會打埋同一間球會 ^^

唔知AC ge訓練方法可唔可以幫韋利重生呢 ?? @@
作者: hideaki    時間: 2005-7-5 10:28 PM

韋利+舒夫真高
期待當中
作者: abc123aa    時間: 2005-7-5 10:33 PM

確定左嗎???
作者: slwong3    時間: 2005-7-5 10:37 PM

oh my god
作者: night    時間: 2005-7-5 10:40 PM

一日未確定都唔信
作者: abc123aa    時間: 2005-7-5 10:42 PM

Originally posted by night at 2005-7-5 10:40 PM:
一日未確定都唔信
所以我想知道確定左未
作者: night    時間: 2005-7-5 10:47 PM

Originally posted by abc123aa at 2005-7-5 10:42 PM:

所以我想知道確定左未
唔知啊
作者: Pharaoh    時間: 2005-7-5 10:58 PM

Originally posted by abc123aa at 2005-7-5 10:33 PM:
確定左嗎???
WWW.UEFA.COM o既 news, 你自己諗喇~
作者: abc123aa    時間: 2005-7-5 11:02 PM

Originally posted by Pharaoh at 2005-7-5 10:58 PM:

WWW.UEFA.COM o既 news, 你自己諗喇~
哦,咁ac好野喎,咁都執到~
作者: 10A    時間: 2005-7-5 11:05 PM     標題: VIERI JOINS MILAN!

你地點睇
作者: tkk2p    時間: 2005-7-5 11:08 PM

how about Gilardino.......
作者: tkk2p    時間: 2005-7-5 11:09 PM

Gilardino may stay in parma....
作者: night    時間: 2005-7-5 11:10 PM

Originally posted by tkk2p at 2005-7-5 11:08 PM:
how about Gilardino.......
去inter
作者: tkk2p    時間: 2005-7-5 11:12 PM

唔通基拿甸奴真係去祖記~
作者: slwong3    時間: 2005-7-5 11:13 PM

oh my god
I hate him so much
作者: night    時間: 2005-7-5 11:13 PM

Originally posted by tkk2p at 2005-7-5 11:09 PM:
Gilardino may stay in parma....
inter要
作者: lookityourself    時間: 2005-7-5 11:50 PM

啱啱一睇仲以為係吹水,點知咁爆冷
作者: lookityourself    時間: 2005-7-5 11:51 PM

基拿仔去國際盞搞到自己死,去球星墳墓點得
作者: terry369    時間: 2005-7-5 11:59 PM

去AC托杉咩
又舒夫真高, 又恩沙基, 湯馬臣, 又話要基斯普... 又卡卡
作者: Pharaoh    時間: 2005-7-6 12:11 AM

Originally posted by tkk2p at 2005-7-5 11:09 PM:
留多一季都好呀~

圖片附件: 7.jpg (2005-7-6 12:11 AM, 200 KB) / 下載次數 8
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=421801&k=0c661164ce1af0b2da05330005451f89&t=1729246785&sid=FymlZe

作者: tkk2p    時間: 2005-7-6 12:13 AM

ac要太多前鋒喇~基斯普或者去唔到,恩沙基走既機會都大呀
作者: SEEK    時間: 2005-7-6 12:35 AM

基拿甸奴加盟國米~
作者: 藍    時間: 2005-7-6 12:40 AM

甘米好鬼多前鋒!?
作者: blanka    時間: 2005-7-6 01:02 AM

Soccernet news

http://soccernet.espn.go.com/headlinenews?id=336629&cc=4716
作者: leeyanta    時間: 2005-7-6 01:02 AM

ac繼派路後,又多一件國米好嘢
作者: night    時間: 2005-7-6 01:03 AM

Originally posted by leeyanta at 2005-7-6 01:02 AM:
ac繼派路後,又多一件國米好嘢
pirlo踢過inter??
作者: amigofans    時間: 2005-7-6 01:11 AM

可能係繼 李華度 之後又一....

失敗之作!

坦克車已經生秀啦!
作者: leeyanta    時間: 2005-7-6 01:11 AM

Originally posted by night at 2005-7-6 01:03 AM:

國米棄將嘛:cool:
作者: chrissui    時間: 2005-7-6 01:13 AM

係呀
不過偉利唔知會唔會變第2個李華度呢~.~
國米好似買緊基拿din盧
作者: michael86    時間: 2005-7-6 01:13 AM

Originally posted by night at 2005-7-6 01:03 AM:

係呀..當年踢進攻中場or前鋒...曾經俾國米借過佢俾布雷西亞:cool:
作者: sas    時間: 2005-7-6 01:28 AM

但我睇報紙話
國米同vieri解約其中一個條件係
佢唔準過AC and 祖記bor
作者: abc123aa    時間: 2005-7-6 01:29 AM

Originally posted by leeyanta at 2005-7-6 01:11 AM:

國米棄將嘛:cool:
唔講真係唔知= ="
作者: michael86    時間: 2005-7-6 01:31 AM

Originally posted by sas at 2005-7-6 01:28 AM:
但我睇報紙話
國米同vieri解約其中一個條件係
佢唔準過AC and 祖記bor
可能其實係過去做間碟呢
作者: 10A    時間: 2005-7-6 01:32 AM

我覺得呢de係國米記鬼計
引左ac食細魚(韋利)~佢就食大魚(基拿甸奴)
作為ac球迷~我覺得佢好傻
簡直自殺~陣中個個前鋒唔三十幾都二十八九(包括中後場多個位置)
過多一季就係車仔天下~守強攻亦強
睇怕都會取代ac在我心活中的位置
作者: MaxFigo    時間: 2005-7-6 01:34 AM

Originally posted by tkk2p at 2005-7-6 12:13 AM:
ac要太多前鋒喇~基斯普或者去唔到,恩沙基走既機會都大呀
恩沙基話過會係AC退休的....@@
佢同AC亦都有份長約
作者: 雷公    時間: 2005-7-6 01:35 AM

Feel到 湯馬臣要執包袱
作者: MaxFigo    時間: 2005-7-6 01:36 AM

Originally posted by 10A at 2005-7-6 01:32 AM:
我覺得呢de係國米記鬼計
引左ac食細...
咁又未必...以AC ge訓練技術
起碼可以令到球員打到40歲 = =

只要有足夠人腳做替補就唔成問題
作者: Rika    時間: 2005-7-6 04:31 AM

前峰線正選位置競爭激烈,一定爭取表現,期待佢地會踢成點
作者: wilson8570    時間: 2005-7-6 06:22 AM

韋利反骨投AC
06/07/2005

剛剛同國際米蘭解除合約的意大利前鋒韋利,不足一周已落實加盟同市宿敵AC米蘭。韋利的加盟,AC米蘭鋒線勢必出現人滿之患,所以有猜測AC可能係為「核彈頭」舒夫真高轉投車路士鋪路!

據AC米蘭官方網頁公布,韋利已經同AC米蘭達成協議,韋利將以自由身簽約兩年,年薪三百萬歐元,韋利下周將會進行身體檢查,之後將會正式動筆加盟。  
最新轉會行情

違反與國米協定

韋利較早時同國際米蘭解除合約,有報道指雙方有個秘密協議,指韋利不可以投靠AC米蘭或祖雲達斯,當時有報道指韋利可能轉投英超紐卡素,或者西甲皇家馬德里以及馬德里體育會,不過近日情況卻出現變化,韋利毅然決定留在意甲發展,更出爾反爾加盟宿敵AC米蘭,自然備受各界所關注。

不過最惹人猜測的是,韋利落實加盟AC米蘭,AC現時陣中的前鋒舒夫真高、基斯普及湯馬臣,勢必有一人要離隊。

湯馬臣較早時已表態會留在AC米蘭,雖然有報道指基斯普未必再獲車仔借用,不過亦不能排除被視為「非賣品」的舒夫真高最終會投車路士,因為車路士班主阿布拉莫域早已表明,願意以破紀錄轉會費羅致這位烏克蘭國腳,AC米蘭為財所動不足為奇呢!
作者: lliu    時間: 2005-7-6 07:55 AM

He is rubbish now....so I don't think AC will gain much from him
waste of money.
作者: alan1984    時間: 2005-7-6 09:17 AM

Originally posted by night at 2005-7-5 10:40 PM:
一日未確定都唔信
頭兩句已經知道確定左
Vieri agrees Milan switch
UEFA Champions League runners-up AC Milan have signed Italy striker Christian Vieri
作者: kakeidevil    時間: 2005-7-6 09:31 AM

佢一定同國米有仇
竟然加盟同市宿敵
作者: bbsex    時間: 2005-7-6 09:41 AM

小弟認為韋利之所以願意接受與國米的解約,他本人一定已謀「後路」!況且坦白說,阿祖安奴及馬田斯的活力及踢法均是韋利及不上的,所以他的離去只是遲早的事!

現在他加盟AC,從AC現有的踢法去想少不免有點格格不入 ... ... 因為始終他不是技術型的球員!但當球隊處於困境 或 需要有能力「衝散」對方防線的球員時,那麼他是一個非常好的選擇,亦能填補球隊現時在這方面的不足!

希望可以雙贏啦!
作者: zz1988    時間: 2005-7-6 09:47 AM

基拿甸奴 go liverpool is quite good for him
作者: wer    時間: 2005-7-6 09:52 AM

韋利想報復,故意加盟ac
作者: Pharaoh    時間: 2005-7-6 10:08 AM

Originally posted by zz1988 at 2005-7-6 09:47 AM:
基拿甸奴 go liverpool is quite good for him
冇可能~
1. 紅軍前鋒線冇位
2. 係走都去'更有奪標本錢料'o既球隊

唔係話紅軍唔掂, 只不過佢o地太海鮮, 同埋有好多唔穩定o既因素!

留o向 Parma 幾開心呀~

圖片附件: 241444_BIGLANDSCAPE.jpg (2005-7-6 10:08 AM, 38.6 KB) / 下載次數 1
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=422652&k=c4869d64839db7ba8b9833ae361323c0&t=1729246785&sid=FymlZe

作者: 亨九利    時間: 2005-7-6 10:08 AM

意甲的球員大都唔願出國......
作者: abc123aa    時間: 2005-7-6 10:24 AM

Originally posted by 亨九利 at 2005-7-6 10:08 AM:
意甲的球員大都唔願出國......
睇黎基拿甸奴都係留係帕爾馬多d~~~因為本身最大機會既A米都簽唔到~唔通去祖記咩= ="
作者: 艾奧羅斯    時間: 2005-7-6 11:17 AM

Originally posted by MaxFigo at 2005-7-5 10:21 PM:
韋利同恩沙基兩個老友終於有機會打埋同一間球會 ^^

唔知AC ge訓練方法可唔可以幫韋利重生呢 ?? @@
AC米蘭也將用球員加現金進行交換基拿甸奴,AC米蘭正在與恩沙基進行談判,恩沙基有可能在下賽季回到帕爾馬。”《羅馬體育報》說,AC米蘭將效仿上賽季車路士的模式,租借,外加支付恩沙基的大部分工資,因為帕爾馬根本承擔不起後者的年薪。
作者: Pharaoh    時間: 2005-7-6 11:19 AM

Originally posted by 艾奧羅斯 at 2005-7-6 11:17 AM:

AC米蘭也將用球員加現金進行交換...
Gila 唔打後備!

圖片附件: 269460_BIGPORTRAIT.jpg (2005-7-6 11:19 AM, 31.9 KB) / 下載次數 2
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=422743&k=1e84a9a3472f7122c44a6b248bd804a2&t=1729246785&sid=FymlZe

作者: MaxFigo    時間: 2005-7-6 12:34 PM

Originally posted by 艾奧羅斯 at 2005-7-6 11:17 AM:

AC米蘭也將用球員加現金進行交換...
個新聞邊度黎ga ??
我唔信AC會貼錢送恩沙基走lo = =""
作者: 一樓一    時間: 2005-7-6 01:29 PM

Originally posted by MaxFigo at 2005-7-6 12:34 PM:

個新聞邊度黎ga ??
我唔信AC會貼錢送恩沙基走lo = =""
7月 6日 星期三 05:05 更新
AC或以恩沙基換基拿甸奴

【明報專訊】韋利投效AC米蘭,一向被視為該會囊中物的帕爾馬前鋒基拿甸奴來季會否穿起「紅黑戰衣」頓成疑問。不過,意傳媒指AC對基拿甸奴的興趣不減,更可能以射手恩沙基作為交易的一部分。此外,AC米蘭落實將艾比亞迪外借予升班馬熱那亞一季,後備門將的空缺將由墨西拿的艾利科洛普路斯補上。

AC米蘭與帕爾馬早前未能就基拿甸奴的轉會費用達成共識,引來其他球會乘虛而入。為此AC米蘭決定再加碼,提出以2.3億港元(2500萬歐元) 加上外借恩沙基作條件,並會支付恩沙基大部分薪酬 。而基拿甸奴昨日已飛赴米蘭,準備與AC米蘭副會長加利安尼進行決定性的談判。

另外,在AC長居後備的門將艾比亞迪終覓得新東家,以借用形式轉投熱那亞,後者於一年後將有優先權以3000萬港元(220萬鎊)購入艾比亞迪。至於AC米蘭的後補門將人選亦有定案,該會不費分文從墨西拿引入希臘門將艾利科洛普路斯,但雙方只簽下一年短期合約。
作者: terry369    時間: 2005-7-6 01:35 PM

呀, 我發覺意甲d球員真係無乜所謂去邊隊波架喎, 可以一個人打過好多隊, 國米去AC冇問題, 去祖記又冇問題, d球迷好少嘈

相反英國就唔係, 謝拉特去曼聯? 我諗拆左奧脫福都似! 堅尼去利物浦? 我諗佢一定俾人暗殺
作者: MaxFigo    時間: 2005-7-6 01:39 PM

Originally posted by 一樓一 at 2005-7-6 01:29 PM:

7月 6日 星期三 05:05 更新
AC或...
咁搞笑ge...?? = =
要韋利都唔要恩沙基....
咁湯馬神呢...?? @@
作者: MaxFigo    時間: 2005-7-6 01:41 PM

Originally posted by terry369 at 2005-7-6 01:35 PM:
呀, 我發覺意甲d球員真係無乜所謂去邊...
唔止英超...西甲都係 @@

可能意甲d球迷都慣左d球會打龍通
唔覺有咩咁大件事卦
作者: terry369    時間: 2005-7-6 01:48 PM

Originally posted by MaxFigo at 2005-7-6 01:41 PM:

唔止英超...西甲都係 @@

可能意甲d球迷都慣左d球會打龍通
唔覺有咩咁大件事卦
係呀,我雖然少睇意大利波,但偶爾睇一兩場都會覺得場波怪怪地...
作者: nickey0228    時間: 2005-7-6 02:09 PM

oh no!!
作者: tvben    時間: 2005-7-6 03:01 PM

其實韋利轉會AC是禍是福都好難講......
首先...AC現在已有舒夫真高、恩沙基、基斯普,
要成為正選並不是必然….當然韋利有十足狀態時應該沒有問題
但這兩年的韋利總給我覺得高峰已過…….
如果再加上傳聞中的基拿甸奴真的加盟…..韋利的正選機會更加不樂觀…..
反觀我覺得如韋利如之前的傳聞加盟熱刺….
可能會有重生的機會……..
因我覺得轉會熱刺的壓力遠比轉會AC為低….
有助韋利重拾信心…..
另外AC的踢法…注重控球在腳…控制節奏….
以韋利的腳法…似乎不太能配合……

不過我唔係唔鍾意韋利…只是講出我的睇法….
無論如何….希望韋利新一季順順利利喇

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0