標題: 東邪西毒南帝北丐中神通 [打印本頁]

作者: 奇    時間: 2005-7-6 07:24 PM     標題: 東邪西毒南帝北丐中神通

當今球壇5個技術去到顛峰水平的,你們選誰?
我覺得係大細哨,伊巴謙莫域,施丹,柏金
作者: brightlee    時間: 2005-7-6 07:26 PM

do u talk about this before?
作者: 奇    時間: 2005-7-6 07:32 PM

Originally posted by brightlee at 2005-7-6 07:26 PM:
do u talk about this before?
好似無...
作者: 清揚    時間: 2005-7-6 09:29 PM

東邪-舒夫真高(東歐第一前鋒,速度頭鎚及射術皆屬頂級水平,正乎合東邪張張刀張張利的特性)
西毒-佩奧爾(體能已超乎常人,造型似足癡線佬,經常先嚇人後破壞,酷似走火入魔的歐陽鋒)
南帝-朗拿甸奴(世界足球先生,新一代球王,以獨特的盤球獨覇一方)
北丐-尼維特(球員既典範,努力不懈,勇而不茅,甚有北丐之大將之風)
中神通-亨利(全能前鋒,其表現有如入了無人之境)
作者: slwong3    時間: 2005-7-6 10:17 PM

Originally posted by 清揚 at 2005-7-6 09:29 PM:
東邪-舒夫真高(東歐第一前鋒,速度頭鎚...
haha
good reply
作者: amigofans    時間: 2005-7-6 11:13 PM

Originally posted by at 2005-7-6 07:24 PM:
伊巴謙莫域?吾係ma,從來吾覺得佢係第一線,何況要講到球王級就更加......
你好鐘意祖記架?

施丹仲還可以,柏金真係已經老啦,而家只有全盛期6,7成,大哨亦無咩鬥心....

我自己覺得現今球壇,接近球皇級水平既只有朗拿顛奴同亨利兩人
亨利就差少少,因為一踢國家隊得番7成.....
作者: 藍    時間: 2005-7-7 12:57 AM

Originally posted by at 2005-7-6 07:24 PM:
講當今?技術?如果只係講技術,你呢度我只係會認同柏金,施丹同細哨(吾好chur我,柏金係老,但係純講技術,今日今時大把球星都未係佢哥皮),瑞典人太嫩拉,無論實力同名聲,都仲差一段,大哨其實幾好既都,佢哥招過人真係無得話,不過睇到好悶=="
作者: 奇    時間: 2005-7-7 01:21 AM

Originally posted by ---fans at 2005-7-6 11:13 PM:

伊巴謙莫域?吾係ma,從來吾覺得佢...
當今球壇5個技術去到顛峰水平的
我敢講,論腳下功夫,伊巴謙莫域真係出神入化,之前都係聽人係咁吹佢點勁,不過睇左佢對皇馬場波,玩弄對手於股掌之上,比起皇馬班巨星有過之而無不及(當然果場佢地踢得麻麻)
winning度佢係其中一個識牛尾巴,可見他人對佢既重視程度...
但身位前鋒,佢真係要改善下d射術
作者: amigofans    時間: 2005-7-7 02:32 AM

Originally posted by at 2005-7-7 01:21 AM:

當今球壇5個技術[/color...
一個好奇特既見解!
你可以試下攪個投票,試下有幾多朋友覺得伊巴謙係top class,如你口中咁勁!

我真係覺得佢ok果隻,但一d都吾算特出!
當然我可以趺眼鏡,當年施丹,亨利到今時今日既林伯特我都趺過!
咪睇下之後佢咩料?莫欺少年窮ma!!
作者: amigofans    時間: 2005-7-7 02:35 AM

補充少少!
皇馬班人,一年吾知比人玩弄於股掌之中幾多次......
吾好放係個心度!

同埋吾好張winning d野用黎講波....
winning d 資料搜集出名慢,吾準
打機都係還打機好!
作者: ciger    時間: 2005-7-7 02:40 AM

打機都係還打機好!
冇錯,WINNING技術一項巴治奧同施丹都99,比利都係98喳,點可作準
作者: pkdonald    時間: 2005-7-7 06:55 AM     標題: re

伊巴腳下功夫是不俗的

柏金已經是爐火純青
作者: 藍    時間: 2005-7-7 12:37 PM

Originally posted by ---fans at 2005-7-7 02:35 AM:
補充少少!
皇馬班人,一年吾知比人玩...
haha,agree(我仲啱啱諗住拿cm個數值出黎撻人添,馬上收皮)

伊巴佢,我比哂面只能夠賺佢係怪腳,我都仲好記得歐洲國家杯哥球搞鬼入球,不過講技術喎,佢就......不妨真係可以搞過投票既,我都想知有幾多人覺得佢技術係五大
作者: re888    時間: 2005-7-7 01:23 PM

5大就一定無

但佢就真係好技術
作者: 奇    時間: 2005-7-7 03:34 PM

Originally posted by ---fans at 2005-7-7 02:35 AM:
補充少少!
皇馬班人,一年吾知比人玩弄於股掌之中幾多次......
吾好放係個心度!

打機都係還打機好!
如果只看了皇馬場波,我也不會上心,但看過他不少短片
http://media.skoopy.com/vids/vid_00373.wmv你可以話荷甲d後衛廢:cool:
還有些幾分鐘他在不同賽事玩弄對手的,可惜搵唔番
佢係咪5大真係見仁見智,而你說的只是ok,是ok合格,還是ok勁?
可以在歐洲賽場經常愚弄數名對手的球員本以不多,如果只是ok合格....要求未免高左d

同埋吾好張winning d野用黎講波....??
有不實就係ga,但我講既牛尾巴,o係現實的確係好少人用

呢點認同,c7竟然用唔到

作者: 奇    時間: 2005-7-7 03:50 PM

Originally posted by ciger at 2005-7-7 02:40 AM:
打機都係還打機好!
冇錯,WINNING技術一項巴治奧同施丹都99,比利都係98喳,點可作準
呢度不實係咪代表其他也不實?球員能力本來就很難用數字規范
就算去到winning20都好難準確,只能做到唔好同現實差距咁大
作者: 清揚    時間: 2005-7-7 05:44 PM

此刻既伊巴的確系有表現過迪比亞路,以一個沉淪了好幾年既未日金童來對比當然系有過之而無不及la,但佢系唔系Number1呢???我只可以說佢有呢個機會,問題系佢把唔把握得到low
作者: ciger    時間: 2005-7-7 09:00 PM

Originally posted by at 2005-7-7 15:50:

呢度不實係咪代表其他也不實?球員能力本來就很難用數字規范
就算去到winning20都好難準確,只能做到唔好同現實差距咁大
我冇話其他不實,我只不過講一個不實嘅例子啫,不過我諗你都證明唔到其他係事實,因為始終係模擬遊戲,何必攞黎同真人比呢
作者: 奇    時間: 2005-7-7 09:23 PM

Originally posted by ciger at 2005-7-7 09:00 PM:

我冇話其他不實,我只不過講一個不實嘅例子啫,不過我諗你都證明唔到其他係事實,因為始終係模擬遊戲,何必攞黎同真人比呢
我講既證明唔到??要證明伊巴有無用過牛尾巴有幾難????你未睇過唔代表無
第一回合對皇馬佢用呢招過加維臣

[ Last edited by 奇 on 2005-7-7 at 09:25 PM ]
作者: ciger    時間: 2005-7-7 09:31 PM

講返伊巴謙莫域,佢嘅控球同保護皮球能力的而且確係相當之高,我覺得佢可同施丹比,大家都身材高大,腳又長,佢護住個波你都幾難搶到,不過佢射門同把握就比較差,對皇馬果場多次起腳都射唔中,就係因此佢未能更進一步,取得更佳成績
其實如果選5大,我諗大細哨,施丹差不多必入,另外費高講腳法都真係一流,而且左右腳都得,比波獨到,不過今真係有老態,如果早1年都必入,此外C朗拿度都唔錯,同樣左右腳皆能,只是仲差D火侯,但我覺得佢將來成就有機會超越費高
作者: ciger    時間: 2005-7-7 09:32 PM

你話其他係數字定招式?
作者: ciger    時間: 2005-7-7 09:36 PM

講真吖,做得球星(尤其是中前場)大部分都識玩兩下花式啦,不如實事求是講下佢有D乜野優點缺點好過啦
作者: 奇    時間: 2005-7-7 09:43 PM

Originally posted by ciger at 2005-7-7 09:32 PM:
你話其他係數字定招式?
招式牛尾巴
可能遲下多d人用,好似施丹轉身咁=.=
作者: 奇    時間: 2005-7-7 09:50 PM

Originally posted by ciger at 2005-7-7 09:31 PM:
講返伊巴謙莫域,佢嘅控球同保護皮球能...
的確要挑剔伊巴既都係佢既把握能力,仲有佢踢法太串,好易行番雲巴士頓條舊路
作者: 奇    時間: 2005-7-7 09:54 PM

好似離左題好耐,講番你們心目中的5大
作者: abc123aa    時間: 2005-7-7 09:57 PM

伊巴係出過,我都睇過,但係佢冇c朗,大哨同細哨咁正確~我諗we將C朗set做冇牛尾巴係因為佢仲未係一線球員,所以唔想比佢住,但係遲d一定有(係網上睇過人地話佢有= =")
作者: abc123aa    時間: 2005-7-7 09:58 PM

Originally posted by ciger at 2005-7-7 09:36 PM:
講真吖,做得球星(尤其是中前場)大部分都識玩兩下花式啦,不如實事求是講下佢有D乜野優點缺點好過啦
同意~足球係唔一定要花式的
作者: bigfish    時間: 2005-7-8 03:37 AM

東邪 - 中田英壽 (我行我素, 難以觸摸)
西毒 - 馬勒當拿 (吸左毒之後武功大進)
南帝 - 和仔 (年輕時不羈非常, 年紀漸長後修心養性, 連煙都戒埋)
北丐 - 加斯居尼 (好飲好食, 落得身無分文下場)
中神通 - 告魯夫 (周身刀張張利, 惜英年早"退")
作者: 藍    時間: 2005-7-8 03:42 AM

明明用緊東南西北中做比喻,點解又變左五大= =
分清楚,五大,可以只係排頭五名既球員,第一同第二可以差好遠,第二同第三又可以差好遠
如果話用東南西北中黎比,好明顯既係要五個都差吾多甘既級數拉((題外既,你地吾啱聽可以當我無講過))
作者: amigofans    時間: 2005-7-8 11:03 AM

Originally posted by bigfish at 2005-7-8 03:37 AM:
南帝 - 和仔 (年輕時不羈非常, 年紀漸長後修心養性, 連煙都戒埋)...
和仔呢d球員都可以呤出黎同d球星相提並論,過癮過癮!
最諷刺既係球員生涯果時就食煙,退休果時先戒,呢d叫修心養性.....

佢出名係係電視攝影機下比球証打!
可算係世界上第一人!!
作者: step025    時間: 2005-7-8 11:21 AM

點解冇人記得列高巴?佢嘅技術絕對唔會差過大細哨,施丹
360轉身,我咁講做得最清脆得佢同施丹
作者: 藍    時間: 2005-7-9 01:38 AM

Originally posted by step025 at 2005-7-8 11:21 AM:
點解冇人記得列高巴?佢嘅技術絕對唔會差過大細哨,施丹
360轉身,我咁講做得最清脆得佢同施丹
因為樓主個topic話要當今喎.....reccoba(有無寸錯呢!?)無甘fit la
作者: 清揚    時間: 2005-7-9 12:43 PM

Originally posted by ciger at 2005-7-7 21:36:
呢點唔同意,碧咸、波力克唔系踼中場既球星咩,佢地有乜花式玩過ar,碧咸剩系識踼走粒波比隊友、閃避同埋帶住粒波直線奔走咋喎,閃避更加系經常發生.(佢好少突破成功,比佢過到果D人多數都系二打六球員)
而波力克更加只會以身軀擔住敵人再傅出,佢既態度系好,但相比起果D腳法上乘既球星就一D技術都冇,只有霸氣!!!
作者: brightlee    時間: 2005-7-9 01:52 PM

Originally posted by 清揚 at 2005-7-9 14:43:

呢點唔同意,碧咸、波力克唔系踼中場...
every soccer players is not a "star"
This is what I would like to mention it...

even Zidane, Ronaldo, Bergkamp they won't say themselves, "I am a star"

that're not only Beckham/Ballack called "stars"
作者: abc123aa    時間: 2005-7-9 02:48 PM

Originally posted by at 2005-7-9 01:38 AM:

因為樓主個topic話要當今喎.....reccoba(有無寸錯呢!?)無甘fit la
佢都fit過既,不過返左去國米之後我都唔多見佢= ="
作者: ciger    時間: 2005-7-9 03:23 PM

Originally posted by 清揚 at 2005-7-9 12:43:

呢點唔同意,碧咸、波力克唔系踼中場...
清揚兄,之前見你同其他網友爭論不休,現在發覺你在閱讀同羅邏輯思維都有d問題
1.我話大部分,不是(全部)
2.球員在場中唔玩花式唔代表佢唔識,果d乜野施丹轉身,虎尾腳,係街場都見到有人用啦,碧咸,波力克都識有乜出奇,不過唔係球場做比你睇啫
不過如果你堅持我話佢唔識就係唔識咁我都冇辦法
作者: abc123aa    時間: 2005-7-9 04:59 PM

Originally posted by ciger at 2005-7-9 03:23 PM:

清揚兄,之前見你同其他網友爭論不...
呢d一直都係我同清揚兄所講既野,但係佢都係當耳邊風嫁啦,估唔到ciger兄同我諗既一樣。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0