標題: 人類的出現 [打印本頁]

作者: 柏林@清雲    時間: 2005-7-9 12:31 PM     標題: 人類的出現

大家有時會唔會無無聊聊係度諗
6 V: R5 e; _+ T3 G# R* }- G" F" z人類係唔係上帝做出黎,就算真係上帝做出黎,點解會做到愛迪生果d茂利出黎(聽過佢有180智商= =)搞到我地要讀d生物/物理
作者: fmchelloauntie    時間: 2005-7-9 12:37 PM

如果無愛迪生,我諗我地唔會0係度講緊野~- y) i# E: C8 Y" M0 \
我都係覺得係"人創造上帝"多過"上帝創造人"
作者: RyuII    時間: 2005-7-9 12:54 PM

Originally posted by fmchelloauntie at 2005-7-9 12:37 PM:
% o. e* t# s8 k8 J6 M/ x我都係覺得係"人創造上帝"多過"上帝創造人"
8 x6 e( G% g  m" R2 u2 U8 }. E9 j  y* M6 D+ T
我覺得呢句真係正喎
作者: 柏林@清雲    時間: 2005-7-9 02:30 PM

都唔知點解愛迪生諗到d咁既野
作者: pignose    時間: 2005-7-9 04:20 PM

我諗所謂創做我地出黎個樣野係根本遠超乎我地既想像同知識範圍之外﹐就等同d蟻都唔會知電線杆係乜,而佢地根本就諗都唔會有可能,更加話係無可能諗到添啦。
作者: stevenltk    時間: 2005-7-9 05:05 PM

其實無愛迪生,我地都有可能發明電燈丫果d野
4 F/ R; D( y  _! Z8 B6 z& a2 b我地既諗唔到,可能只係因為前人諗哂
* B2 @2 F  V( P, A6 J3 {3 p7 n% _or比前人既野限制左

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0