標題: 朋友家人無個好人!!!!!! [打印本頁]

作者: hernychan1231    時間: 2005-7-11 12:38 AM     標題: 朋友家人無個好人!!!!!!

我朋友的家人上年不幸過身.先人留下一筆$給我朋友.
7 I/ D6 L( t2 D2 d4 F  l. ~但他的家人要求同他對份一半.我朋友只好接受.他的家人
$ I6 B8 Y- i* Q: A! Z: I' R- }# O同他說:'一半$放在我們身上.你有事可以問我們取回餘下的一半 Ok'  }* S. o8 I1 H$ Q. R
但我的朋友竟然相以為真.不久後.我朋友問他的家人取回餘下的一半時
% `" S5 B) a! C; a+ m他們左推右推動!!! 唉............
1 }5 d/ N! d0 D        我希望大家看完後.將此事發揚出去.取回一個公道- b9 C* J& I" u  j. {# |3 N" a; z
                Thx

作者: per    時間: 2005-7-11 01:30 AM

好難幫你發揚出去...
: D3 A# M$ D  N" O4 O7 ^0 d: O3 T7 u1 r* |; z
唔知頭唔知路...
作者: gundamman678    時間: 2005-7-11 01:30 AM

點取回公道? 佢地係乜人姓甚名誰都唔知!
6 l- R1 i3 n* A/ V. @6 c
9 s, m- H5 _4 m. I- R% A3 Z為左錢乜都做得出既人有好多!
作者: olaf    時間: 2005-7-11 01:45 AM

叫你朋友告上法庭啦.......) z+ r# w- b( o- s" w2 x
只有法律先可以解決問題...........; u0 b, e/ P: M2 A# |

, g. F) K0 \! R: K/ r& j. a& O9 m. z1 c不過,最緊要$ S# q& P, j: ~2 g4 S4 `3 H
1. 他先人留下錢時有否什麼證明,例如:遺囑等.........
; s" X. K" C9 a) Y9 L# `# E2. 他的親人代為保存另一半錢時亦有否什麼證明,例如:銀行入數記錄.........
作者: william303    時間: 2005-7-11 01:49 AM

Originally posted by olaf at 2005-7-11 01:45 AM:
. g9 C( ^* c7 F0 r/ h7 `: x! N叫你朋友告上法庭啦.......! O. o$ D7 r" Q: Z$ m
只有法律...
$ T2 B- z% t" P, k同意!我覺得你要問清楚佢想唔想先,因為點都係佢屋企人!好煩架!
作者: 星之男孩    時間: 2005-7-11 03:02 AM

慘....
作者: charlie007    時間: 2005-7-11 03:54 PM

清官難審家庭事
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-7-11 06:45 PM

下次要左先!叫佢要時先攞
作者: 亨九利    時間: 2005-7-11 06:57 PM

寧生敗家仔, 莫生蠢鈍兒.....
作者: 丹山    時間: 2005-7-11 07:43 PM

Originally posted by 亨九利 at 2005-7-11 06:57 PM:2 g$ {: |6 [- ]' `) D0 q
寧生敗家仔, 莫生蠢鈍兒.....
8 K% {  L* u- }利害!真係敗左佢好過比人呃

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0