標題: 大家最接近死亡既經歷 [打印本頁]

作者: dargon    時間: 2005-7-11 12:11 PM     標題: 大家最接近死亡既經歷

我細個果陣,有次跌左個玩具係露台邊緣,9 G# K, C  P3 S8 F
屋企又無人,就拿左條key開左窗個鎖禽出去執,* w& A" N! P/ z" r/ d6 U
偷得意望下樓下,差d仆左落去,好彩及時捉住個窗框
+ c4 d, c! V: V0 }( q  f" y) A5 I/ z1 M! i6 ?1 _" D
有次就遊水浸親...咩都睇唔到..黑哂幾秒..無哂姿覺,就俾人救返起
7 v6 B# U- Z7 X" c* f0 D4 d5 Z4 }! X/ E. \
你地又有乜野經歷?
作者: 卍聖卍    時間: 2005-7-11 03:38 PM

我有一次病,係home度休息左3days都唔好,就入左院 . 好番之後驗到原來係急性腦膜炎 , 醫生話遲多日入院都有70%會死 =.=
作者: fatfatdragon    時間: 2005-7-11 04:11 PM

Originally posted by dargon at 2005-7-11 12:11 PM:
9 w/ C/ G9 f# G. i, c9 v  o3 h% l我細個果陣,有次跌左個玩具係露台邊緣...
5 W: Z8 J9 g! P7 _+ w4 Z( U

5 l' b$ `7 D' ^! A0 q有兩次, 一次細路時(唔記得幾歲), 响屋企大廳, 一枝光管連安光管嘅底盤(連火牛)趺落身邊唔夠兩吋位, 當時唔識驚, 後來諗返都幾危險.( Q9 ?( A' |0 \( ~7 t
第二次是在天后一間廟門口對正大馬路. 過日考完會考自己行返屋企, 失驚無神行咗出馬路, 有架的士行到, 好彩收到, 如果唔喺就可能玩完啦.1 J/ }$ p' s1 H( I7 N* f

% K  f5 c' c8 E' Q& F- l
作者: iato    時間: 2005-7-11 04:30 PM

有一次就驚d 有一次無咁驚既.
4 _$ E0 u' z) M唔驚果次就係我係街行 點知有條地拖木飛落來... 整到我眼鏡 行快半步都死左... 因為都唔知咩事 都唔識驚...- [* n  u2 T$ N* B/ g
驚果次就係坐朋友車. 咁u turn啦 之後有架taxi直指過來... 我一路眼住佢個車頭... 真係驚到嘔屎
作者: gundamman678    時間: 2005-7-11 06:14 PM

好接近既就無,但好驚無命既就有一次。就係上年去泰國玩,最後一晚和女友行完街,乘的士回酒店,甚料原來上了一架瘋狂的士!! 可能當時夜掛,個司機開得超快,應該係持續用超過100咪速度飛馳!! 就連轉彎都聽到軑聲,認真恐佈! 後來落車時佢仲笑笑口,好似無野咁! 都唔知佢係咪唔正常既!!
作者: robertchai    時間: 2005-7-12 04:13 AM

我細個在蘇州老家天台同表姐玩,我表姐又係得幾歲,照顧唔到我,我差d跌左落去(2層平房)岩岩我媽媽上到來捉住,遲一秒可能我今日都唔會0係度留言
; P) Z4 E! @8 e* g另一次係飲野,飲到冇野飲個杯又薄,我咬爛個杯仲以為係冰=,好彩見到隻杯冇左一忽,先知道在自己口中= =
作者: yeahchan    時間: 2005-7-12 04:20 PM

我有次玩風帆, 上船o個陣滑到, 跌左落水, 又毛啦啦有陣風吹隻船~將我夾返埋碼頭~好彩個舵手拉得切個舵, 如果唔係我就夾死~
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-7-12 04:23 PM

行快半步都比車撞
作者: sysykiller01    時間: 2005-7-12 05:01 PM

有次我放學帶我幾個同學番屋企玩, s& C. l7 J) k+ A% _5 l  E+ Y
諗住過馬路- |1 P6 ^+ ~5 y2 k- ~' M3 W
我見我其中一個同學想行咁我咪跟住拒行囉9 D" {' ?( J- I% {$ _( l* M+ t
點知拒突然緒沙停低左1 F0 w+ C/ A% X, W* E) x: ?# ~- `
咁我就衝左出去  i/ G3 C; ^/ c& X9 W4 N
好彩我即刻用最快速度衝到對面
) G5 u$ w/ k& k+ e% O) @* @先冇比架的士撞到
作者: ronychan    時間: 2005-7-12 05:27 PM

細個  去海灘游水 有隻腳抽根 % E8 }" G0 Q; _( m4 g" s: X5 j* m

0 a+ P4 F. ]9 W$ ?# c: X: S叫得救命黎都死梗 我就異常地好冷靜咁諗方法自救....
8 I" O5 P9 d8 k, `; d/ z3 p7 I. \- T, v* Q, x( E) t) |% A
首先 用對手 好似扮雀仔飛咁0既手勢 向上勃 令個人 落到去水底 然後用隻無抽根0既腳
# z/ `9 K6 ?9 p6 T+ q9 E; K
  p: z' f% s$ m! Q$ c' C. @45 度咁向前用力撐返上水  ( 可能複雜左少少 ) ^^" 咁樣 撐下撐下撐返去
8 T0 q) J1 U8 w' g% q6 g: _8 y0 _2 _/ y1 P. Z6 \: n% \) _+ V
唔夠冷靜就死左lu ^^"
作者: SiuPan    時間: 2005-7-12 05:51 PM

夢中算嗎?
作者: cchleg    時間: 2005-7-13 12:56 AM

似乎大家都好多經驗係喺馬路發生,我都唔例外。3 `6 z1 ?; O/ X. w, A; D0 {% l
$ R* e7 }2 r8 f3 F, C" ~2 W# r
細個嗰時,有一次同個細佬過馬路,佢行前我行後,我唔小心踩到佢隻鞋,甩咗喺馬路中央,我好自然咁轉身走出馬路執番,執完望一望右邊,密斗貨車一架。
作者: iad    時間: 2005-7-13 04:00 PM

生cancer...final stage..邊部位唔講啦
4 y9 h6 u8 \5 q, |5 M# B好左d cancer沒去到d organ 唔係100%死定..
; d# t8 {, Z0 W8 o不過有得醫~因為係美國醫..
作者: aaman    時間: 2005-7-14 12:29 PM

我都係遊水浸親..應該話係比個唔識游水既friend 按住...一齊浸親
作者: aaman    時間: 2005-7-14 12:30 PM

Originally posted by iad at 2005-7-13 04:00 PM:5 P" w: |" L9 V
生cancer...final stage..邊部位唔講啦# m' m! v& t, A% y
好左d cancer沒去到d organ 唔係100%死定..1 t/ }0 _! i' e( d9 O
不過有得醫~因為係美國醫..
/ Q: t$ a! D7 y4 B4 {
妳無野啊嘛....祝妳早日康復
作者: 銘少    時間: 2005-7-14 06:12 PM

有次係游泳池浸親囉# b( `  Q: \, `& C
不過大叫救命) V1 n& n) l4 Q' ]* \
跟住俾人救番
作者: hideaki    時間: 2005-7-14 06:30 PM

本人有哮喘,在一個寒冷的夜晚,哮喘病發~
- J: E- Y2 S- T2 i全身冰冷,手腳會開始麻痺然後慢慢成扭曲狀(絕不是騙人!!)
2 I) G. R! Q% p. S8 d我想這次我完了,好彩及時急救...
作者: mtvcmh    時間: 2005-7-14 11:14 PM

我唔知點解
/ A  z# \* I8 y- l4 ~: A! s我成日訓覺都係發跳樓夢
: }4 N* n* ?; W; L3 h7 P& y次次都會嚇醒
作者: iad    時間: 2005-7-15 09:04 AM

Originally posted by aaman at 2005-7-14 12:30 PM:
5 U5 Q2 ~3 r8 Y) C4 z' Z
6 M7 f# r. M4 c* s9 u妳無野啊嘛....祝妳早日康復
! |6 W5 f+ _6 R% l& k2 T  k- S+ r6 |3 X6 v5 G# X3 R
5 [" O) b9 }" _" m7 j
多謝你慰問
! T5 l) m( i9 A  q3 H( U2 s我沒事了, 係我22歲一生人中最難忘既事
6 }2 V2 w( d0 e+ {6 v; L過左3年有返去醫院,醫生都話我沒事了..! n: o  K  ?/ _+ [6 M2 p. `! C' G( N
現在都係讀書其間,早d休息,食多d野..$ O+ |0 g5 D$ o  N# e4 L" G$ B% z
做人開心d...睇化d...唔好甘stubborn
作者: iad    時間: 2005-7-15 09:07 AM

Originally posted by hideaki at 2005-7-14 06:30 PM:
( F* M: R0 L! [' R本人有哮喘,在一個寒冷的夜晚,哮喘病發~% b* B, t5 ^/ v) R, {4 ~  H
全身冰冷,手腳會開始麻痺然後慢慢成扭曲狀(絕不是騙人!!)
3 L- u4 I3 ^' d' u; B我想這次我完了,好彩及時急救...
/ E  B) d: P' X; Z, P- w, o8 L1 R7 B5 F% V5 L( Y
我細過都有, 由6-12 歲,好辛苦真係
3 `% y7 S+ t# ^2 x5 T/ [/ i1 n( i打多d波,唔好飲凍野, 飲"鱷魚同疆蛤怪湯.... 要湯足

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0