標題: 街場 [打印本頁]

作者: yeahchan    時間: 2005-7-13 12:09 AM     標題: 街場

大家o係邊個街場踢波?!?!

我就去~
大環山
何文田公園
高山道
土瓜灣遊樂場(新公)
作者: night    時間: 2005-7-13 12:26 AM

平時去9龍仔同石峽尾多
作者: brightlee    時間: 2005-7-13 12:32 AM

I was playing in Moses Park when I was younger... (about 10 years ago)
cos in this 10 year, I am in Sydney
but that's a great feeling to play soccer with church friends...
2 times per month on Saturday afternoon ...

which was great.
作者: sonyguy    時間: 2005-7-13 09:49 AM

以下係我對一d 街場既睇法...

青衣公園七人場
環境好...有更衣室(幾清潔)...有涼沖(冷熱)
如果有場紙收場好容易...大家好合作...

葵芳草場隔離果個七人場
環境普通...更衣室(污joe)...
有場紙都好難收場...

葵芳林氐德
環境ok...更衣室ok...
又係好難收場...

美孚舊場(圖書館果邊)
環境好...更衣室ok....有涼沖..(好似得凍水)
易收場

美孚新場(網球場果邊)
環境唔好...因為d 燈太低...兩邊高波好難睇...更衣室good...有涼沖...
易收場...(無人踼..=)..)

觀場康寧道七人...
環境唔多好...好似好雜....更衣室ok...有凍水沖涼...
收場一時時...

另外維園都有時會去踼...
都好易收場...
講到收場...
試過在大埔踼...
收唔到場...
最後收到...
跟住有個傻佬發癲...
狂up 垃圾(水樽)出球場...
最後要報警...
作者: MaxFigo    時間: 2005-7-13 01:05 PM

慈雲山中央...
不過果度太多石仔....往往都唔敢咁搏...
因為一p低就大劑 =o=""
而且果度成日有d人book黎做d派米ar....玩遙控車果d野
搞到我地無場踢....足球場攞黎咁搞法...無癮

慈雲山7仔
果度好踢就好踢....因為可以落腳鏟
不過果度一落雨就積水....而且好跣....= =""
作者: 157    時間: 2005-7-18 05:10 PM

大埔頭~!
大埔依家冇場d人係惡d架啦,
本身大埔有4個7人場,但係有兩個封左
試問大埔咁多人兩個場邊夠踢呀~!係人都發脾4啦~!
一有人book場就波都唔洗踢
都係政府唔好,整個場整左兩年把鬼火
作者: 157    時間: 2005-7-18 05:13 PM     標題: 邊個區d人踢波最勁

我覺得係元朗同大埔最高水準~!
作者: bigfish    時間: 2005-7-18 05:14 PM

我覺得夜晚荃灣沙咀道最高水準, 維園就最低水準
作者: pkdonald    時間: 2005-7-18 05:20 PM     標題: re

屯門友愛場,湖景場
作者: abcde1918    時間: 2005-7-18 05:29 PM

Originally posted by MaxFigo at 2005-7-13 01:05 PM:
慈雲山中央...
不過果度太多石仔.......
我平時去開慈雲山中央球場
同MaxFigo兄,你一樣

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0