標題: I.E. 一問 [打印本頁]

作者: maycheung    時間: 2005-7-15 10:05 AM     標題: I.E. 一問

在 I.E. 上網時, 想save 圖片, 但一 click mouse 之 right button, I.E. 就死, 請問乜原因, 點解決? 謝謝.
作者: maycheung    時間: 2005-7-18 05:13 PM

真失望, 竟然無人識搞..................................
作者: gergermen    時間: 2005-7-19 11:40 AM

做啲好行嘅動作先:上微軟裝最新補丁,掃毒,sfc /scannow 掃下啲文件有冇錯,用磁碟重組查下,我再睇下有冇其他方法。
作者: gergermen    時間: 2005-7-19 11:51 AM

可唔可以下載嘢,除圖片外。
作者: d228216    時間: 2005-7-19 12:34 PM

Originally posted by maycheung at 2005-7-15 10:05 AM:
在 I.E. 上網時, 想save 圖片, 但一 click mouse 之 right button, I.E. 就死, 請問乜原因, 點解決? 謝謝.
係唔係所有網都係敢?

如果係有可能係, IE花咗, 中毒, 右鍵被鎖, Displaycard Driver 問題, Hdd 問題, ram 問題....
作者: maycheung    時間: 2005-7-19 04:57 PM

Only I.E. has problem.  I can use the right button of the mouse in any other software, outlook express, etc
作者: gergermen    時間: 2005-7-21 09:58 AM

你去呢度DOWN只超級兔子啦,有埋註冊碼,應該可以搞掂個問題,兔子好好用架,我都有用:http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ge=2&highlight=
方法:你裝咗個兔子後,執行佢,之後揀“超級兔子IE修復專家”

多口再問下,你講嘅死,係指冇個MANU呀,定係冇反應,個MOUSE鬱唔到,要重新BOOT過部腦。同埋呢,只MOUSE指住條LINK右擊,會唔會有同樣問題。
作者: maycheung    時間: 2005-7-21 04:05 PM

用 MOUSE 指住條LINK右擊, 或者指住幅圖右擊, 個 I.E. 就hang 左, 跟住就自動close down, 就要重新 run I.E.
作者: gergermen    時間: 2005-7-21 04:42 PM

咁樣,你就先試下我上面講咁做先啦。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0