標題: 新電視,駛唔駛咁做生意呀 [打印本頁]

作者: hiroraymond    時間: 2005-7-24 11:55 PM     標題: 新電視,駛唔駛咁做生意呀

個日我打完波返屋企,
# ~$ M1 b! I% O未入門口已經見同一男一女同我阿媽講緊野,
/ [+ D$ M8 \! y+ {1 e原來係新電視推銷,
7 e$ ~! z/ P" \5 X5 h$ i; u跟住個兩條友見到我就即刻話:「妳個仔返黎啦,咁大家會易0的溝通。」
8 X' E7 E7 f' M! t- L後尾我心諗,成日聽到話0的推銷昆人,都係小心0的好,
5 U1 _) {( `' v- D: ~2 o點知佢真係好似當我死蠢咁,$ G0 V( C1 h- ?, }4 X, n8 f
佢話新電視係無線開既,: N1 \, {* b6 X9 p" [5 b6 {
咁依家我地公司包晒成條村既接收器黎做,
& k' C* l8 j  A9 _; Z如果你地唔用我地公司既話,% i7 n- l3 X9 ?3 H
以係收唔到其他任何電視台既節目,包括無線亞視四個台,

- p3 Y% Y) ]5 [. P% y8 ~好彩個日我打完波好累,淨係同佢講左句:「你地唔好當我傻仔啦。」* A# x  Y$ e2 Y# c2 A( ~
跟住佢地即刻拿拿臨走人,影都見唔到。
作者: slimshady    時間: 2005-7-24 11:59 PM

雖然而家競爭,但都唔好成日要搵人笨,而家做生意d人真係無品!
作者: gundamman678    時間: 2005-7-25 12:01 AM

咁無良兼咁無常識呀?? 佢咁講大話法,就算做成生意都會俾人port死啦!!
作者: abc123aa    時間: 2005-7-25 12:56 AM

上次佢先上完我屋企,不過就冇講你果句野囉,佢只係半明示半暗示叫你cut有線,我睬佢都傻,雖然我都想裝,但最後冇裝到~如果我係你就投訴佢= ="- D8 P8 i: d& h

+ p( w# X; _. ?! q. F[ Last edited by abc123aa on 2005-7-25 at 01:27 AM ]
作者: Dr.anger    時間: 2005-7-25 01:00 AM

Originally posted by hiroraymond at 2005-7-24 11:55 PM:
/ l9 M* q- Z% l. L3 c個日我打完波返屋企,
( y1 B: U) g( b+ f, \未入門口已經...
: X7 p; _8 ^' Y: u4 p咁同收陀地有乜分別?
作者: 唔講得笑    時間: 2005-7-25 02:53 AM

新電視都有人拍我門推銷呀,仲話我裝"有線"冇用,D電影又舊
; j) F, `$ M2 w9 ~- ?我都話係舊架,但我裝黎睇波多2 }& a9 Q6 s+ B& Z9 k$ |
問佢"新電視"有冇直播足球,佢又話冇wo,
; Q8 F& I) \1 V. @! H$ m# }  i2 {又話睇電影好過睇波啦....
" g9 P; r* N$ |1 j2 t  q4 Y  j5 J, q2 a! e& y7 M, R7 `
9唔搭8咁....好鬼煩.....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0