標題: 有沒有人真的唔想拍拖,喜歡自己一個? [打印本頁]

作者: dg666    時間: 2005-7-28 05:57 PM     標題: 有沒有人真的唔想拍拖,喜歡自己一個?

我返工,讀書,運動,陪家人,和朋友去街等,已好充實和忙,但仍好想拍拖.... 真難找個好女仔...
作者: 魔術師    時間: 2005-7-28 06:00 PM

我唔知點解對女仔無左感覺唔想拍拖.....認為女仔只係玩人既動物....
重有我一諗到結婚 洞房花燭夜個陣要做既野 我簡直想嘔 男女之事好肉酸....我唔想...
作者: attaboy    時間: 2005-7-28 07:51 PM

有。我。

女仔拍拖無非係想搵人陪,搵人解悶,搵人聽佢傾訴,搵人畀佢發脾氣<---所有呢o的我都唔係好畀到。
再者,我諗而家已經無乜女仔可以令我再動心o架o勒,所以下半世我決定咗繼續做我o既自由人。畢竟做人唔係一定要拍拖結婚o即,人生重有好多更有義意o既野可以去追求。所有單身o既朋友,共勉之!

[ Last edited by attaboy on 2005-7-28 at 09:55 PM ]
作者: 藍    時間: 2005-7-28 10:47 PM

人好奇怪,當keep住有拖拍,就會想一個人,一個人耐左,又會心思思想搵返個人
細個哥時或者係貪過癮,到有返甘上下既時候,其實係想身邊有個伴,可以分享下生活裏面既經歷
作者: johnwu    時間: 2005-7-29 08:39 AM

Originally posted by 魔術師 at 2005-7-28 06:00 PM:
我唔知點解對女仔無左感覺唔想拍拖.....認為女仔只係玩人既動物....
重有我一諗到結婚 洞房花燭夜個陣要做既野 我簡直想嘔 男女之事好肉酸....我唔想...
Really????
This is the first time I heard a guy saying that.
作者: 遊戲    時間: 2005-7-29 11:43 AM

我上來D度
都係想睇下一D人地拍拖,戀愛既心得
想睇下大家既經驗,追女孩子既心得
想知道自己鐘意個女仔係點諗
我係好想追到自己鐘意個女仔架...

我想即使大家唔想拍拖,都只係覺得拍拖既壞處(錢,自由)
比想同自己女朋友一齊多,所以唔想拍拖
但係我覺得如果有一日大家搵到
一個真正自己鐘意既人,咁大家都會好想同佢一齊架la
我覺得冇人會唔想同自己鐘意既人一齊
只不過還有太多其他因素,
可能曾經受過好大傷害或者知道自己鐘意既人一世都唔鐘意自己
令到一些人真係唔想拍拖

不過我覺得凡事冇一定既,
attaboy兄,雖然你D一刻覺得唔會再有女孩子可以令你心動
但係冇人可以擔保一世都冇人可以令你心動既
所以拍唔拍拖應該順其自然
唔一定要諗者自己一定係自己一個人既
咁樣可能會有女仔鐘意你,都會變左唔敢同你一齊

其實我自己冇拍過拖,冇咩經驗同大家分享
但係上面講既都係我既心聲
作者: dg666    時間: 2005-7-29 01:04 PM

唔想拍拖的原因.我想是自私的人太多,大部份人都為自已著想,永遠想找過更好的,不重感情和責任,最緊要自己將來.

香港女仔又要求高,今早的新聞才講香港女性愈來愈人工和學歷高.無論男女都需要安全感,記然現分手和離婚那麼普遍.他們寧願為自己的將來和前途著想先.

你未拍過拖,你還有那種幻想,這是真的.你還細,你不明白現實是情況.... 你將來有一天會明白的
作者: attaboy    時間: 2005-7-29 01:31 PM

Originally posted by 遊戲 at 2005-7-29 01:43 PM:
我上來D度
都係想睇下一D人地拍拖,戀...
你講o既都好o岩......套落其他人身上o既話.

我最大o既問題係,我一個人自由自在o既時候,係遠比同人拍拖時牽腸掛肚開心得多,同埋我係絕對不能受任何野朿縛o既,但係一拍拖就無可避免要隨傳隨到,重要不時報到,呢樣我做唔到.但係女朋友係唔會理咁多,照樣會大興問罪.咁問題就更大o勒,因為我更加係唔可以睇人面色做人o既.

Anyway,我認同你所講,如果我可以搵到一個真係好鍾意o既女仔,我係可以犠牲以上所講o既,但係,今日我已曾經滄海,唔要面o的講句,真係乜女人都試過,所以係好難再遇到我心目中既Miss Righto架o勒.

你而家係咪追緊個好鍾意既女仔?追到未?駛唔駛幫手?
作者: 遊戲    時間: 2005-7-29 05:00 PM

dg666兄,我絕對認同香港女仔要求係比高任何地方都高,
所以搞到而家香港有好多中年既單身女人

attaboy兄,我係鐘意個女仔,但其實都唔可以話係追緊佢
只有間中講下電話...想追到佢真係超難,因為佢好次冇咩意思
駛唔駛幫手?多謝attaboy兄既好意,但係我之前都麻煩左
我好多朋友,都好似係冇咩結果咁,橫掂我同佢一班
所以我都係等下年開學先再追佢la
作者: attaboy    時間: 2005-7-29 05:58 PM

Originally posted by 遊戲 at 2005-7-29 07:00 PM:
dg666兄,我絕對認同香港女仔要求係比...
祝你好運啦!!

P.S.不過提提你,追o的日日都要見面o既女仔時,切忌太張揚!女仔都係好怕人笑,好怕人講閒話o既.我人生最慘烈o既一仗就係追之前一個女同事,o係公司度偏心到出晒面,激到其他女仔同事唔睬我,而o個個女仔原本都同我好親密(但係重未拍拖),見到咁多女同事唔show我,亦開始疏遠我.因為佢係好怕被人孤立o既.後來,無奈地同個女仔距離遠番o的o勒,o的女同事又成日走o黎同我玩,而呢個女仔就又同我fren番噃.所以呢,女仔係好易受佢周更o的人影響o既,自己執生啦!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0