標題: 請問如何將電腦內MP3轉落手機 [打印本頁]

作者: singleung    時間: 2005-8-14 12:55 AM     標題: 請問如何將電腦內MP3轉落手機

因手機本身的MP3太小及太單調,想將電腦內的MP3轉落手機又無反應,我用緊Samsung E 730,請各位大大幫忙,感激不盡.多謝
作者: red16    時間: 2005-8-14 09:04 AM

电脑到手机,无非几个接口
IEEE1394、USB、bluetooth、红外啦
或者可以用读卡器,用CF或者SD存储卡啦
我对samsung手机不熟悉哦
不过办法同埋原理就大同小异,如果还是有问题
找samsung看看你的手机吧
作者: Asurada129    時間: 2005-8-14 10:41 AM

Originally posted by singleung at 2005-8-14 12:55 AM:
因手機本身的MP3太小及太單調,想將電腦內的MP3轉落手機又無反應,我用緊Samsung E 730,請各位大大幫忙,感激不盡.多謝
我唔清楚Samsung 有咩功能~~~如有藍芽或紅外線(一般機應有)...只需買條紅外線/藍芽既傳送器(好似d USB DRIVE)......跟住電話開藍芽或紅外線對住個接駛裝置, 兀就可TRANSFER
作者: cooldark2004    時間: 2005-8-14 01:27 PM

紅外線/藍芽 transfer speed is slow..
I prefer using cable or card reader
作者: singleung    時間: 2005-8-14 03:44 PM

我用USB線及samsung廠的軟件,上下傳MP3電腦都話 Video recording event was occurred,咁即係乜呢,請各位繼續回應

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0