標題: 邊度有免費午餐? [打印本頁]

作者: sohozhk    時間: 2005-8-26 05:26 PM     標題: 邊度有免費午餐?

請介紹,留位置,多謝晒!
作者: research2005010    時間: 2005-8-26 05:29 PM

There is no free lunch
作者: gundamman678    時間: 2005-8-26 05:37 PM

有,各大快餐店和food court都歡迎人客自出自入,所以要吃別人吃剩的東西是有可能的~~4 B8 B; U- q5 D+ X6 u9 S7 ^+ K4 G
: t- D/ y5 f0 @: J9 q
呢d就是免費午餐吧~~
( _8 \! U$ T2 F" J- j' |$ ~& E1 g. r3 m# p; ]! k, u9 {+ i( E
想要的還有免費早餐、下午茶餐、晚餐~~
作者: 托迪仔    時間: 2005-8-26 05:43 PM

我家有 但只限我自己享用
作者: 亨九利    時間: 2005-8-26 06:00 PM

有, 尖沙咀清真寺, 仲有加喱食, 不過你要有被d阿差性騷擾的心理準備......
作者: singleung    時間: 2005-8-26 09:31 PM

有,沙田火車站,沿路軌邊的村屋,向新界方向行約15分鐘,有一村屋式的佛堂,有免費午餐食
作者: research2005010    時間: 2005-8-26 09:38 PM

Originally posted by 亨九利 at 2005-8-26 06:00 PM:
: z; t' l( q& x6 V' S有, 尖沙咀清真寺, 仲有加喱食, 不過你要有被d阿差性騷擾的心理準備......
) _  m  a1 ~) }
7 Y2 O2 v% ]- _$ @  d佢地唔係淨係鐘意女人, 仲可以好多個老婆? 何時同某大宗教接軌左? 變成玩男人?
作者: 亨九利    時間: 2005-8-26 11:26 PM

Originally posted by research2005010 at 2005-8-26 21:38:# ?8 M, b! h. c' O% `& N
/ x: }( k6 B& r% ^' f& ^. z
4 g) ]5 A8 [: ?+ H" I/ f, i) e
佢地唔係淨係鐘意女人, 仲可以好多個老婆? 何時同某大宗教接軌左? 變成玩男人?
9 N% M) ^* r7 D2 p% ]7 _8 z你去試下咪知 lo~, 不過勸你自己帶ky去, 佢地唔供應!!!!
作者: arwu    時間: 2005-8-26 11:41 PM

監獄!長期飯票
作者: hongkongpeople    時間: 2005-8-31 12:44 AM

免費午餐?.........哈哈我都係第一時間聯想起監獄呀......sohozhk
作者: 你話呢    時間: 2005-8-31 02:06 AM

你叫你雙親開一間茶餐廳,
; v) F3 _4 E2 A! N之後日日咪有得食免費午餐囉!
作者: long winer    時間: 2005-8-31 03:31 AM

Originally posted by hongkongpeople at 2005-8-31 12:44 AM:2 n# l( o- ]0 I. w0 q
免費午餐?.........哈哈我都係第一時間聯想起監獄呀......sohozhk
' N: y. D+ u* n1 X3 h1 q大部份餐廳都有免費午餐0 i7 ~( E+ S- W$ C, c! G
(eg:M記, KxC, 大家x......). u" G" A$ E+ U, S
不過要付出勞力先
作者: 井.lok    時間: 2005-8-31 01:20 PM

Originally posted by sohozhk at 2005-8-26 05:26 PM:2 x- w6 h! e; u, c! D, ^
請介紹,留位置,多謝晒!
" \2 x! t0 ?' a, J  o$ o
玩小新阿媽咁去超市試食lor=_='
作者: Salvia    時間: 2005-9-2 11:15 AM

U grade for all
作者: bengrace50    時間: 2005-9-2 12:06 PM

Originally posted by arwu at 2005-8-26 23:41:/ P0 I; _& E& S
監獄!長期飯票
# j# _" {, K, Z' l
  K) ~+ M5 x8 P% e7 o
差館臭格都有,依家賢仔繼母都應該食緊
作者: olaf    時間: 2005-9-3 01:01 AM

有「長者咭」,就有免費午餐
4 R1 g6 i; x1 h7 m5 M# O! V2 l% P: H( ]8 p
不過大都是得杯野飲

作者: Audric    時間: 2005-9-10 10:20 AM

Always, free lunch of the present, at the expense of the future
作者: 陳某    時間: 2005-9-10 10:26 AM

你窮到冇飯開咩sohozhk?
6 o; K+ l( x* A$ P: w一餐平既$10有啦...% {- A( E* F9 O$ p8 P; Q) b4 i# K
老土d講句...
6 ^# L# g; E& h呢個世界係冇免費午餐架-.-
0 r. J- K# G4 p8 E. I呵呵...
作者: bengrace50    時間: 2005-9-11 03:42 AM

Originally posted by 陳某 at 2005-9-10 10:26:5 ^) H, s# ]" B2 ]
你窮到冇飯開咩sohozhk?2 |( `' x; D; g0 G5 L
一餐平既$10有啦...
. H, L" V! a. y5 g4 J* _% c老土d講句...7 C# r: q- }9 ?7 n( N
呢個世界係冇免費午餐架-.-
+ S# B2 R7 t: k呵呵...
, [# C0 v0 |8 c" U1 M) c) o1 X
# X. J: f/ ]" C: r+ l: I- y
有,監獄的飯同差館臭格都有免費午餐架,依家賢仔繼母都應該食緊+ g$ ]9 w& B! a  w

作者: Killer6234    時間: 2005-9-11 04:59 AM

有d社區中心同教會會派飯俾乞兒,我諗你著d爛衫去都可以分到個飯食既~~
作者: sohozhk    時間: 2005-9-11 11:04 AM

有毋地方食餐好 d 嫁........
作者: bengrace50    時間: 2005-9-11 12:07 PM

Originally posted by sohozhk at 2005-9-11 11:04:2 u  l1 v  L3 y3 ^  e, G) Z
有毋地方食餐好 d 嫁........
* R. `# f6 R% g% x

1 U2 G0 x' r: ]) ]8 P清真寺應該是最好。
$ }: P/ n6 b9 [9 K( C% w/ Y; L# P9 O: e8 }0 Z1 }
如果想食中國菜,去佛香講堂,若有法會做到食飯時間或食飯後才開始的話,通常有免費飯食。
作者: d228216    時間: 2005-9-11 02:51 PM

rubbish bin 24hrs online, just like 7-11
作者: 奇    時間: 2005-9-11 07:11 PM

海陸空大把!!!再唔係溝左欣宜去....食到你飽
作者: sohozhk    時間: 2005-9-11 07:39 PM

竟然毋人發覺?供奉先人祭品都唔錯嫁,但凡墓地、道堂,每日都有人去嫁,有新鮮茶樓點心、燒味飯、又有多士奶茶,仲有有益健康的生果添,天天供應,想落都 good 嫁................
作者: 阿感    時間: 2005-9-11 08:01 PM

Originally posted by sohozhk at 2005-9-11 07:39 PM:
+ j- \. u0 c) K竟然毋人發覺?供奉先人祭品都唔錯嫁...
& G* x! |# V2 `- v* ^
& u8 S" p! O- V5 r) j係喎,毎馮農曆七月大街小巷都會有唔少冷飯,芽菜,生果,燒腊剩低
作者: bengrace50    時間: 2005-9-11 08:22 PM

Originally posted by 阿感 at 2005-9-11 20:01:
$ A1 \8 X' b8 ]5 K. Z# K
: F" b. Z" ^4 M+ H! E# k- w
/ L* |. {; U' s- R1 C係喎,毎馮農曆七月大街小巷都會有唔少冷飯,芽菜,生果,燒腊剩低
) R% |# O9 N' F- J  m* b) \

$ a0 y/ I0 ]6 B6 p; \食完好快做埋鬼
作者: 奇    時間: 2005-9-11 08:52 PM

參加大食比賽
# m! [$ R3 P% s唔知近排有無人派米/月餅呢?
作者: sohozhk    時間: 2005-9-11 09:00 PM

最初出題, 旨在玩下大家幾有想像力, 而且這是我考過的會考題, 值5分。1 J, t! D9 t7 d9 J+ \& S
見到ben兄留言,有感觸。( N8 K% T, t/ s1 \% J) m
德蘭修女曾經來港, 一落機, 第一個印象就是香港是一個富裕的城市, 而且非常充裕, 對任何生活在貧民窟的飢民來說, 能夠有食物已經太奢侈, 香港的富裕令人不可想像, 生活在幸福中的香港人, 需要時刻記住同人分享, 將過剩的浪費同其他更需要的人分享, 能夠獲得香港人過剩所留下的, 對好多地方的人來說已經是最珍惜的祝福。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0