標題: 兩個account用同一部電腦, 幾分鐘內互相對答呢一種行為 [打印本頁]

作者: research2005010    時間: 2005-8-31 05:47 PM     標題: 兩個account用同一部電腦, 幾分鐘內互相對答呢一種行為

大家有何看法? 或者為何會出現這種情況?
作者: haman_tt    時間: 2005-8-31 05:48 PM

人格分裂
作者: ac1224    時間: 2005-8-31 06:20 PM

思覺失調
作者: waterfire    時間: 2005-8-31 10:06 PM

玩野~
作者: garycheung    時間: 2005-9-1 12:07 AM

Originally posted by haman_tt at 2005-8-31 05:48 PM:
% s1 Z$ E% t- D人格分裂
% g8 }, d# o: w) B' T# `  X$ h& xRIGHT!!
作者: 亨九利    時間: 2005-9-1 12:16 AM

呢度好多分身人
9 X1 b' R+ t0 b  b  E* c& r; a精神分裂屎忽痕% q3 z' E% f2 J( `# k& B  T3 _
成日自己唱雙黃
4 a6 }5 o* u  j) i# I4 G  h( I一望就知勁低能

作者: 誠    時間: 2005-9-1 12:24 AM

一定立心不良
作者: aia    時間: 2005-9-1 01:54 AM

無人同他傾計, 所以... 自問自答過日子 o.O
作者: harvey22    時間: 2005-9-1 02:45 AM

does anyone know anyone here who do it?? or maybe all the above comment is made by the same person?
作者: SEEK    時間: 2005-9-1 04:44 AM

精神有病!
作者: Troy    時間: 2005-9-1 06:08 AM

I like to InstantMessaging myself somtimes.....just kidding
作者: bengrace50    時間: 2005-9-1 10:13 AM

千億分身扮菩薩
, t& @; ~2 W# O( Y縱能瞞過天和地; W- W* n- _* [4 _: |6 N
無法騙得過自己
- H! M. \* o! B總之實情自己知
9 A1 ]8 B: e2 N- W! H; E

5 \" R' x( E% o. W[ Last edited by bengrace50 on 2005-9-1 at 10:30 AM ]
作者: men    時間: 2005-9-1 10:20 AM

上黎就緊係同大家吹水啦~2 k7 d1 B6 C5 g/ {* r
自己互答有咩意思~
* R+ T3 I9 w1 K. X) B$ F+ F係咪玩人格分裂,自己溝自己?
作者: garycheung    時間: 2005-9-1 10:27 AM

有時見到d人係版務區post話"點解我冇哂d分ga"' A: s# Z% b/ Y
後尾先知原來自己入錯a/c,真係吹撚漲
作者: adamas    時間: 2005-9-1 12:29 PM

正值寂寞的十七歲
作者: 阿感    時間: 2005-9-1 11:14 PM

Originally posted by garycheung at 2005-9-1 10:27 AM:
" \5 {1 m6 J2 \2 ~) S) \3 z$ S( ]: B有時見到d人係版務區post話"點解我冇哂d分ga"7 f& R- D3 F" }2 J
後尾先知原來自己入錯a/c,真係吹撚漲
0 r" y* F8 y/ U: e, A

4 ]! j$ ~' `7 Z# d. ~6 e邊個?
作者: research2005010    時間: 2005-9-2 03:49 PM

問題二:各位估下標題所述分身人士, 會唔會入來這條thread留言呢?
2 ^/ y) _7 R7 Q, v: q# D  X* V6 r' W* T  N+ M) n
問題三:樓主有無玩分身呢? 如有, 你們估是那一個account?(請提供原因)
作者: research2005010    時間: 2005-9-2 04:01 PM     標題: 網上討論與分身文化

網絡討論高手甲說:「上網某程度上已是分身,不會有人知道你真實身份;但是再搞小動作的人真是精神病患者: 自問自答,唱雙黃,以分身附和真身,以分身挑釁他人等等」高手乙說:「這是精神病的一種」、高手丙則認為「一定是立心不良」: L# J4 `& P  d: s0 |

. ^% ]  O3 e0 s根據本人這幾天的網上研究,卻發現一個被受忽略的原因:就是分身人希望製造「民意」, 達至「人人都話你衰」, 同「人人都話佢有理」的現象。畢竟千山我獨行不必相送的孤獨感是難耐的,而且在疑點歸於被告的思想教育下,別人就算查出兩個登錄戶的IP 地址相同,又如何證明有關人士一定是玩分身? 畢竟在油價上漲、天災人禍頻生、考評局接連無理出錯的大氣候下,一家六口共用一部電腦參與網上討論,也不是沒有可能的。而且分完身,還可以擺出一副橫眉冷對千夫指的氣燄,要說的,都由分身即第三者說了,對別人的言論,「他」笑談自若,沒有回應也沒有任何情緒表現。
% P+ T5 s  Y5 x" A" \8 u  ]4 W7 Z& ]& \
[ Last edited by research2005010 on 2005-9-2 at 04:22 PM ]
作者: 史艷文2    時間: 2005-9-2 04:53 PM

網上分身人我見唔小,實在太多,我本人係2個網站管理員,3 ?2 x; e$ e) m( O. ?1 L6 V
research兄你知太小,ip係分分鐘可以轉,簡單到爆.. I  l2 V5 j, k& V# q" f
就算有人分身,你理得人咁多,你不斷去揾嘢搞,
% q9 Q. T; ?+ I* ]- n% w- h2 p似乎小氣咗D,唔通有人得罪你???
作者: research2005010    時間: 2005-9-2 04:54 PM

對這種現象不吐不快
- F& p' D5 j5 x7 j$ h( V  D% N4 c3 m6 C  m2 w' O5 W
[ Last edited by research2005010 on 2005-9-2 at 04:57 PM ]
作者: 史艷文2    時間: 2005-9-2 04:58 PM

哦~~!咁你要習慣,網上10個起碼有3,4個係分身人啦!^.^
作者: 亨九利    時間: 2005-9-2 05:05 PM

Originally posted by 史艷文2 at 2005-9-2 16:53:6 ^# H7 }) D, W; ]+ {) [
網上分身人我見唔小,實在太多,我本人...
/ V4 M1 `$ `- B! `5 m
以我所知, R兄真的與一自稱中文水平極高的人有不共戴天之仇, 所有想極力尋找其分身.......:cool:
作者: 史艷文2    時間: 2005-9-2 05:12 PM

九哥比多D貼士小弟^.^
作者: research2005010    時間: 2005-9-2 05:55 PM

先賣下廣告, 已經update本周發貼排行榜十大
作者: foodpadv1    時間: 2005-9-3 04:08 AM

有病有病
作者: 日月明    時間: 2005-9-4 12:38 PM

人格分裂又好 , 思覺失調又好,
. o% R5 l( l9 a: r3 \1 _! O- g+ T2 X) h9 e9 \5 f7 ~
終之,佢冇害人 , 冇影响人咪由佢吧 .
作者: rexhong2002    時間: 2005-9-5 11:07 PM

思想自瀆=w=

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0