標題: [分享]你地睇過呢本體育雜誌未?? [打印本頁]

作者: tamsum    時間: 2005-9-9 11:33 PM     標題: [分享]你地睇過呢本體育雜誌未??

呢本叫奪標呀,大約早幾年執左
內容當然係講體育啦,當中尤以足球最多,其次係籃球,網球
當時係以週刊形式發售
我諗當時都應該出年差唔多有8~9年
後來有線取得英超直播,
搞到市面上同時出現好多足球雜誌(大部份而家都唔見了)
再加上互聯網又開始發展
令到呢本雜誌最終都要停刊
其實呢間出版社係唔係用左另一種形式發行雜誌呢?我都唔知
但係肯定既就係
呢本一定係我地呢d上左年紀既人o係當時最鍾意睇既體育雜誌!!!

圖片附件: IMGP1975.JPG (2005-9-9 11:33 PM, 527.3 KB) / 下載次數 17
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=553677&k=6b8ef278162fdd98ab74ae2a63e16e9a&t=1727668626&sid=lf323n

圖片附件: IMGP1976.JPG (2005-9-9 11:33 PM, 512.8 KB) / 下載次數 9
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=553678&k=190c1086bd023b95867ab485ec59ef20&t=1727668626&sid=lf323n

圖片附件: IMGP1977.JPG (2005-9-9 11:33 PM, 522.6 KB) / 下載次數 8
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=553679&k=9294dabf89fa7ef3e1b1cdf1d9859647&t=1727668626&sid=lf323n

作者: slimshady    時間: 2005-9-9 11:50 PM

由膠面變紙面
由雙週變單週
可惜都係做唔住
作者: 阿感    時間: 2005-9-10 12:16 AM

有,以前o係學校圖書館睇
作者: michaelyip.com    時間: 2005-9-10 12:47 AM

我仲老餅, 我睇英國波既, 好鍾意本"英國足球畫冊", 1997年度停刊, 之後2003年話復刊, 出兩期又摺埋了.
作者: german    時間: 2005-9-10 02:36 AM

我儲左60幾70本係屋企
作者: shaqkobe    時間: 2005-9-10 02:53 AM

好細個果時有睇。
作者: brightlee    時間: 2005-9-10 06:01 AM

well, when they are printing to 紙面..
I don't want to read anymore..
and the news........... well,... it's not that good at the end...
espeically when they started to have GAMBLING and TIPS sections....
作者: 張仔    時間: 2005-9-10 07:29 AM

我都有睇架....個時十幾.....冇咩錢都要期期買...
作者: rayallen    時間: 2005-9-10 09:33 AM

讀中一至中三果時有睇
作者: sonyguy    時間: 2005-9-10 09:40 AM

梗係有睇啦...
果時電視無咁多直播波...
又無上網...
好多足球消息都係靠佢...
另外佢仲有好多其他體育運動既報導..
我都係期期買...
仲要係第一時間買果隻...
=)
作者: liverster    時間: 2005-9-10 09:48 AM

Originally posted by michaelyip.com at 2005-9-10 12:47 AM:
我仲老餅, 我睇英國波既, 好鍾意本"英國足球畫冊", 1997年度停刊, 之後2003年話復刊, 出兩期又摺埋了.
我那時期期都買.還用其poster包書.
作者: lookityourself    時間: 2005-9-10 10:49 AM

Originally posted by tamsum at 2005-9-9 11:33 PM:
呢本叫奪標[/colo...
其實關有線播英超咩事wo???

依家仲有好多雜誌可以生存wo
作者: abc123aa    時間: 2005-9-10 10:52 AM

睇過啦,當時儲埋好多海報同呢d書,可惜搬屋掉晒><"

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0