標題: [轉貼]世職協會選出的最佳球員,陣容等.... [打印本頁]

作者: kakeidevil    時間: 2005-9-21 10:05 AM     標題: [轉貼]世職協會選出的最佳球員,陣容等....

FifPro年度最佳陣容

迪達(AC米蘭)

卡富(AC米蘭) 尼斯達(AC米蘭) 泰利(車路士) 馬甸尼(AC米蘭)

林伯特(車路士) 馬基利尼(車路士) 朗拿甸奴(巴塞隆拿) 施丹(皇家馬德里)

伊度奧(巴塞隆拿) 舒夫真高(AC米蘭)

在由球員們投票選舉的評選中,朗拿甸奴獲得了FifPro世界最佳球員的稱號。朗尼被評爲年度最佳新人。AC米蘭共有五名球員入選年度最佳陣容。而比利也獲得了FifPro傳奇任務獎盃……

朗拿甸奴共獲得了來自全球40個國家超過38,000名球員的選票,他們都是世界球員協會的成員。

此次評選還從之前公佈的55人大名單中評出了年度最佳11人陣容。

在FifPro舉辦的由球迷投票選舉的年度最佳新人活動中,朗尼的曼聯隊友C.朗拿度獲得了特別獎。

迪達當選年度最佳陣容中的門將,他的隊友卡福、馬甸尼、尼斯達和舒夫真高也都入選了該陣容。

英格蘭超級聯賽冠軍車路士也有三人入選最佳,分別是林伯特、馬基利尼和泰利。

==========
陣容又無朗尼同C朗拿度= =
四隊玩哂 @@"
>>milan 5人,3個後昉+dida=.='''''''''''

作者: fmchelloauntie    時間: 2005-9-21 10:24 AM

朗尼同C朗拿度...差好遠wor...
伊度奧 馬基利尼 迪達都幾意外.......
作者: 清揚    時間: 2005-9-21 10:29 AM

公信力備受質疑,施丹,馬甸尼,卡富只是同情分,換上謝拉特,佩奥爾,贊古奴夫斯基會更有公信力
作者: sonyguy    時間: 2005-9-21 11:00 AM

公信力有問題咩?
<全球40個國家超過38,000名球員的選票>喎??
作者: jameshohk    時間: 2005-9-21 12:15 PM

似選心儀球星多於實力
作者: chung1988    時間: 2005-9-21 01:58 PM

卡富都有@@唔係呱..
作者: sonyguy    時間: 2005-9-21 02:08 PM

Originally posted by chung1988 at 2005-9-21 01:58 PM:
卡富都有@@唔係呱..
卡富點解無?
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2005-9-21 02:12 PM

Originally posted by sonyguy at 2005-9-21 02:08 PM:

卡富點解無?
佢老而堅~應該有!
但始終老啦

不過如果"選民"都有崇拜的球星,就好似有小小唔夠實力派
作者: chung1988    時間: 2005-9-21 02:12 PM

Originally posted by sonyguy at 2005-9-21 02:08 PM:

卡富點解無?
佢都係勁人黎.
但我覺得今年唔會係佢lor
作者: chung1988    時間: 2005-9-21 02:13 PM

Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-9-21 02:12 PM:

佢老而堅~應該有!
但始終老啦

不過如果"選民"都有崇拜的球星,就好似有小小唔夠實力派
卡富好似冇當年咁勁~
作者: bigfish    時間: 2005-9-22 01:04 AM

碧咸竟然冇份!?
冇公信力喎
作者: abc123aa    時間: 2005-9-22 01:21 AM

Originally posted by bigfish at 2005-9-22 01:04 AM:
碧咸竟然冇份!?
冇公信力喎
邊有可能有份呀= ="唔好係唔係都拉埋佢落水啦
作者: bigfish    時間: 2005-9-22 01:37 AM

Originally posted by abc123aa at 2005-9-22 01:21 AM:

邊有可能有份呀= ="唔好係唔係都拉埋佢落水啦
馬基里尼都有分喎....佢有咩技術?
作者: abc123aa    時間: 2005-9-22 02:10 AM

Originally posted by bigfish at 2005-9-22 01:37 AM:

技術唔係下下擺到出面既,每個球員都有自己既優點同缺點,唔係個個球員都要踢到比利咁先叫有技術既
作者: 清揚    時間: 2005-9-22 11:24 AM

本人心目中既本年度最佳十一人:
                    施捷   
佩奧爾   尼斯達   泰利   贊古奴夫斯基
               迪高   謝拉特   
林伯特                           朗拿甸奴
         舒夫真高   伊度奧
作者: 清揚    時間: 2005-9-22 11:33 AM

Originally posted by bigfish at 2005-9-22 01:37:

馬基利尼有的是攔截的高度技術,咪以為佢個位好易打ar,攔截系講時機既,太快出腳會比人過,出腳太慢就鏟到人,要睇準目標控球既破綻並迅速掌握至可以做出一記清脆既攔截,破壞王並非浪得虛名既
作者: 清揚    時間: 2005-9-22 11:38 AM

Originally posted by bigfish at 2005-9-22 01:04:
碧咸竟然冇份!?
冇公信力喎
碧咸今年都有份的話就一定冇公信力,你話佢系皇馬有咩耀眼既戰績先?
除非佢打番曼聯既高級水準la,但.........已經冇咁既可能喇
作者: 清揚    時間: 2005-9-22 11:48 AM

Originally posted by chung1988 at 2005-9-21 13:58:
卡富都有@@唔係呱..
咪系low,卡富都有,佢除左底線出波之外,根本上就系AC後防既漏洞,尚記得前年歐聯四強作客拉科輸4-0,上半場比盧基(Luque)玩到一埬都冇兼射入一球,下半場又比後備入替既祖安法籣玩弄於股掌之中及散中其身軀收死迪達............

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0