標題: [愛情診療室] 救命丫唔該>< [打印本頁]

作者: 家奇    時間: 2005-9-28 06:14 PM     標題: 救命丫唔該><

我今日已經同左我夢中情人講左
我好鐘意你
之後佢唔信..我遷話我認真架..你考慮下我..
之後佢就話 考慮下囉 .
佢好似唔想同我一齊咁
但係我覺得佢fell到我對佢有野
我同佢一齊既機會大唔大..
有咩可以 打動到佢..
作者: kakeidevil    時間: 2005-9-28 06:19 PM

Originally posted by 家奇 at 2005-9-28 06:14 PM:
我好...
比你第一次佢佢一定好感動
作者: 家奇    時間: 2005-9-28 06:32 PM

比你第一次佢佢一定好感動
我唔係d咁既人..
我今次係好認真.
作者: kakeidevil    時間: 2005-9-28 06:41 PM

Originally posted by 家奇 at 2005-9-28 06:32 PM:

我唔係d咁既人..
我今次係好認真.
你真名叫家奇ar?
作者: 火龍219    時間: 2005-9-28 06:48 PM

i don't think u can success because she says she needs to consider
but i think u also need to do your best to give her a msg
that u are worth to be consider to be her bf

it just my opinion, if u don't like ,plz forget it^^'''

[ Last edited by 火龍219 on 2005-9-28 at 06:57 PM ]
作者: 家奇    時間: 2005-9-28 06:56 PM

你真名叫家奇ar?
no 呢個係我網名
作者: kaixinren    時間: 2005-9-28 07:05 PM

勇气可嘉,但我觉得没几大机会。如果她都对你感觉,马上就同意同你一起啦。
唔好意思,泼你冷水!
作者: 家奇    時間: 2005-9-28 07:21 PM

佢終於肯同我一齊喇..
好開心丫...
作者: elvisfong2003    時間: 2005-9-28 07:45 PM

恭喜你wo
作者: homan~    時間: 2005-9-28 10:53 PM

Originally posted by 家奇 at 2005-9-28 06:14 PM:
我好...
bro,

你表白之前

人地知唔知你中意佢架???

因為..............佢叫你唔好玩,
好可能唔想hurt 你
想間接 reject 你 (又或者未考慮過, 真係要諗下)

你覺得係邊隻先??
作者: joe159357    時間: 2005-11-5 12:04 PM

6成          有機        約她去D浪漫地方               沙滩等等
作者: gundamman678    時間: 2005-11-5 03:33 PM

以一場比賽來比喻,你現在才剛走跑,還有這麼多事情未做,哪甚知你勝算有多少?
你要做的,當然係出盡你既努力去追佢啦~~無乜幾何可以男仔一開聲,個女仔就做你女友的~~
作者: redstick    時間: 2005-11-17 01:42 AM

以下呢段故事係黎自我一個好兄弟既初戀....應該啟發到你的.

我個friend(阿誠),佢中五o個陣鐘意左個同班女同學,開學無幾耐十月幾已經同佢表白,衰左..唔緊要,人地話考慮(比著我已經覺得瘀到爆).....但阿誠就真係當人地真係考慮,厚住面皮過多兩個月再黎表白,再衰左,人地話"怕影響會考",吹漲佢就真係當人地係怕會考而唔係唔鐘意佢,隔多兩個月又再表白,再加多幾句話,唔會影響讀書,會一齊溫書,比幸福,會好開心....總之勁老土既都講哂出黎,人地怕鬼左佢就話幾日後答覆,諗住拖得就拖,點知我個friend真係好鬼期待個答案,完全唔覺得人地其實唔likey佢...結果個女仔糸唔想令佢失望,同埋覺得佢真係好有誠意既惰況同佢一齊左....

雖則係咁,當佢地一齊左之後,阿誠真係對條女好到無人有,星期6佢地出街,星期五佢可以做定research同planning,寫埋行程表都夠膽死,知道自己d字核突,糸情人節前兩個月買左好多copy book比自己練字,就係為左糸情人節寫咭比條女,將card仲要係自己hand - made(你要我男人老狗做勞作真係理鬼得佢), 跟住一個月唔食lunch儲二千幾蚊去買粒鑽石介指比條女,佢話因為第一份禮物唔可以失禮,學煮野食比條女食.......久而久之,條女亦真係比佢既真誠打動左,而家條女同我個friend真係恩愛到無人有,一齊左6年了(當然我個friend梗係對條女無開始時咁好啦).....

糸佢地一兩年之後o個時我問佢,阿誠~你咁樣做唔覺得好傻既咩,你唔覺得佢係只係覺得你對佢好而同你一齊,而唔係真心鐘意妳既咩,
佢就同我講,佢話"梗係覺得啦,我知道佢開始o個陣應該其實唔係鐘意我,只係我係咁煩住佢佢先比機會我o者,但機會係唔可以錯失,同埋一定係自己爭取,只要比我有機會獻殷勤,就梗係出盡力為佢,因為鐘意佢自然願意付出",另一方面佢又話只要對方比機會你既話,就算佢開頭唔係真係鐘意你,而只要你糸開頭o個陣不斷咁對佢好,好到無人有....咁條女自然慢慢真正去愛你,呢d女人既特性,如果唔係我地都唔會成日見到d樣衰既男仔會拖住條靚女啦.呢d都係講"戰略"的.

而家我個friend已經好肯定同我講,條女鐘意佢多過佢鐘意條女好多....

[ Last edited by redstick on 2005-11-17 at 01:44 AM ]
作者: aiqidejiao    時間: 2005-11-17 02:01 PM

Originally posted by redstick at 2005-11-17 01:42 AM:
以下呢段故事係黎自我一個好兄弟既初...
小弟基本上做的和兄弟你朋友的差不多,甚至更多,我對我的前度女友很好很好,但最後也是分手收場。
有些女仔唔會因為你對佢幾好而感動。最後佢都會話要講感覺。
所以,電車男的故事個個都希望可以成賽,但真的實現的有多少?我也想有愛瑪士打救我。
精誠所至金石為開,不是什麼情況、什麼環境也行得通,一本通書不能睇到老。
有時,也得信有無緣份......

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0