標題: [愛情診療室] 各位幫幫我啦!! [打印本頁]

作者: talesai    時間: 2005-10-2 10:33 PM     標題: 各位幫幫我啦!!

各位幫幫我啦!!!我唔知點做好!!!
我同佢成日出街的, 約親都出黎, 連野食都可以兩分食(例如:一枝野兩分飲), 行個時有時又會捉住我隻手wor, 好多野都傾得, 我地晚晚都有傾電話, 而佢又同我講最近有人想追佢,  但佢reject左
究竟佢依咪鐘意我?定係只係當我係普通朋友?(ps我是男來的)
作者: CHECSS    時間: 2005-10-2 10:34 PM

普通朋友
作者: pakho    時間: 2005-10-2 10:54 PM

玩偶
作者: b-1    時間: 2005-10-2 10:55 PM

只係當你朋友~~
我大把女性朋友都係咁飲野一齊飲
野都兩分食
作者: 藍    時間: 2005-10-2 11:40 PM

好難講,4樓講得啱,雖然你仲多左個拖手,但係吾能夠憑呢個去斷定佢係米鍾意你,或者佢心裏面當你係哥哥甘都未定,我覺得只能夠講,佢應該對你幾有好感既,畢竟佢係拖你手,同你分野飲,同你傾心事之類,對你無好感的話,應該吾會有甘多呢d行為,至於reject左其他人既追求,可能係甘啱佢對哥個追求者無意思姐
言歸正傳,我覺得你宜家應該迷妄既,吾係佢是否鍾意你,而係你自己鍾吾鍾意佢!?如果你覺得自己鍾意的話,米試下同個女仔講咯,反正你同佢都已經甘熟,我覺得搵個機會直直接接仲好;if你驚衰驚瘀,甘就唯有試下向佢d密友拿料咯(如果有的話)暗示就免拉,男仔對女仔暗示,通常無咩效果
作者: 丁當    時間: 2005-10-3 01:26 AM

你有冇試過主動d?
你可以自己製造下機會,做到好似差d同佢咀到咁~
睇下佢有咩反應~
作者: talesai    時間: 2005-10-4 07:11 PM

多謝大家既意見
作者: 藍    時間: 2005-10-4 09:29 PM

Originally posted by 丁當 at 2005-10-3 01:26 AM:
你有冇試過主動d?
你可以自己製造下機會,做到好似差d同佢咀到咁~
睇下佢有咩反應~
= =,呢個.....開版哥位有興趣可以真係試下,但係如果我係條女,除非我好冧你,吾係的話,我實升q死你...
作者: keip5    時間: 2005-10-4 10:27 PM

佢應該當你係好好朋友...
或者當你係阿哥...
佢應該幾信任你!
你其實可以找D話題試下佢...
例如笑住問: 啊! 如果d好男人死哂... 你會唔會考慮下我呀?
如果佢笑咪咪...你有機啦! talesai兄

究竟你係唔係想追佢哂呀?

[ Last edited by keip5 on 2005-10-4 at 09:29 AM ]
作者: gundamman678    時間: 2005-10-5 12:40 AM

快d表白,仲等乜野

轉彎抹角最無謂
作者: homan~    時間: 2005-10-5 02:52 AM

Originally posted by talesai at 2005-10-2 10:33 PM:
我...
你中唔中意佢先 ???

定係橫財就手???
作者: keip5    時間: 2005-10-5 03:17 AM

如果你係真心鐘意佢嘅話...
快D行動啦! 手快有...手慢冇呀!
作者: Rika    時間: 2005-10-5 03:26 PM

似乎女仔已經明示暗示左,等緊你,睇你想點
作者: Asurada129    時間: 2005-10-5 04:20 PM

Originally posted by talesai at 2005-10-2 10:33 PM:
我...
我試過同CASE...不過她只當我好好朋友/哥~~~~~

不過我從未諗住追佢...因她不是我杯茶....
作者: BOYDWAN    時間: 2005-10-5 06:33 PM

Originally posted by Rika at 2005-10-5 03:26 PM:
似乎女仔已經明示暗示左,等緊你,睇你想點
同意。身體語言勝於一切,至於最後一步一定要靠你自己.......睇你啦,男人~
作者: abcde1918    時間: 2005-10-5 07:33 PM

Originally posted by BOYDWAN at 2005-10-5 06:33 PM:

同意。身體語言勝於一切,至於最後一步一定要靠你自己.......睇你啦,男人~
身體語言勝於一切,點解咁講
作者: BOYDWAN    時間: 2005-10-5 08:30 PM

Originally posted by abcde1918 at 2005-10-5 07:33 PM:

身體語言勝於一切,點解咁講
因為小弟相信個女仔喺行為上已經做咗好多暗示比talesai,只不過talesai唔察覺又或者唔敢肯定而己........好多時侯人都係當局者迷咖喇,唔通要埋人哋女仔開到口先confirm咩~
所以talesai點都要比番d signal 等個女仔知咖,至於表白時間就自己handle 啦~
作者: 5e16    時間: 2005-10-6 06:35 PM

Originally posted by gundamman678 at 2005-10-5 12:40 AM:
快d表白,仲等乜野

轉彎抹角最無謂
agree

你post得出黎問, 我估你對佢係有意思, 快d表白la

但係提醒你一樣野, 係表白就要快
如果你拖得太耐都仲未表態, 個女仔可能會覺得唔知你想點
會覺得同你一齊冇安全感
又如果佢係爽朗性格的一類, 一旦決定stop
你就好難返轉頭
親身經歷, 希望bro唔好重滔覆轍
miss 左一個得來不易的機會
作者: abcc    時間: 2005-10-11 11:48 AM

快d表白 !!!
唔好等la
我就係遲疑左先失去一段感情......
作者: Killer6234    時間: 2005-10-11 03:14 PM

我覺得條女係玩野多囉
作者: kakeidevil    時間: 2005-10-11 03:43 PM

希望你成功^^
作者: 衰貓    時間: 2005-10-18 05:41 PM

講多無謂,行動最實際,與其響樹估估下,係我就會用最直接既方法去求証,就係同佢親口講,因為我蠢,唔識估人地諗乜,你係鍾意人地既,就同人地表白,唔係既,都要同人地講清楚,唔係諗住同人地拍拖既,就唔好佔人地便宜,知道未?
作者: gwengwan    時間: 2005-10-19 10:35 PM

如果你也有興趣
那就說清楚獎明白
不然猜會很累耶

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0