標題: 部機成日無端端restart,唔該各位幫幫手... [打印本頁]

作者: salty_boy    時間: 2005-11-5 12:55 AM     標題: 部機成日無端端restart,唔該各位幫幫手...

部機成日開左機無耐就自己restart, 之後仲boot唔到機...要關機等一排, 再搏下開機,先有機會開到....點解會咁?  以前都冇事, 係未有d咩硬件撞左呢....?
作者: jimmy729168    時間: 2005-11-5 01:02 AM

Originally posted by salty_boy at 2005-11-5 00:55:
部機成日開左機無耐就自己restart, 之後仲boot唔到機...要關機等一排, 再搏下開機,先有機會開到....點解會咁?  以前都冇事, 係未有d咩硬件撞左呢....?
我都試過~~

底版可能係over hot ,你把風扇可能停左~~
or 條ram 有事
以上都唔係的話 就係底版有事
作者: austin666    時間: 2005-11-5 02:43 AM

又有機會係火牛就快瓜得
作者: salty_boy    時間: 2005-11-5 10:43 AM     標題: 唔該晒!

唔該晒, 我將兩條ram拆出來,換個slot位插番,好似冇咩事...

我想問火牛後面有三個掣有咩用? H   L   A
作者: keithmok    時間: 2005-11-5 02:03 PM

我諗係調較Fan Speed OR OUT put W!
作者: derek23    時間: 2005-11-5 05:13 PM

Originally posted by salty_boy at 2005-11-5 12:55 AM:
我以前都係咁,跟住拎部機去電腦店俾佢唔知點洗完機之後就冇事(冇換硬件)

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0