標題: [愛情診療室] 好辛苦而家既日子 [打印本頁]

作者: ☆威少★    時間: 2005-11-8 05:38 AM     標題: 好辛苦而家既日子

我真係唔知點好,拍拖己拍過三次多 (拍拖時我已暗戀佢)
每次女友都對我好好 但係我總是覺得自己好差
諗起以前好高興好開心... 而家成日想追番
我暗戀左好耐既對象...!!!
講下我近排 我無番學以有一年多...
又沒有番工 大約是我曠課學校放棄了我吧
我跟她都一年沒見面 又沒傾計
我應唔應該去追佢呢 會唔會佢忘記左我呢-.-""
我連icq都開唔到唔知點樣可以搵到佢...
有咩方法幫到我呢(佢係我既同學黎)
作者: Gretzky    時間: 2005-11-8 07:53 AM

It must be hard for your feelings...

Get a job...start slowly and take it easy...

She would want some stability from you...right?
作者: 機密    時間: 2005-11-8 09:58 AM

Originally posted by ☆威少★ at 2005-11-8 05:38:
我真係唔知點好,拍拖己拍過三次多 (拍拖時我已暗戀佢)
每次女友都對我好好 但係我總是覺得自己好差
諗起以前好高興好開心... 而家成日想追番
我暗戀左好耐既對象...!!!
講下我近排 我無番學以有一年多...
又沒有番工 大約是我曠課學校放棄了我吧
我跟她都一年沒見面 又沒傾計
我應唔應該去追佢呢 會唔會佢忘記左我呢-.-""
我連icq都開唔到唔知點樣可以搵到佢...
有咩方法幫到我呢(佢係我既同學黎)
我明白你的感受是痛苦的。 但你要知道何謂病根。 你沒有辦法見你心儀之人是為何。 還有女方通常想要什麼人。 你要知對方仍在學(從你故事中估計),而你就已停學。 相方有差距。 可能你會說這不高尚,愛是無身份的。 但現實很奇怪,女仔少時拍拖就想找有型有智慧。即有型之餘讀書運動叻。  大個後就想找有事業。  何解,真的只想威? 點解威?

簡單分析下就知因為是『希望』兩個字。  拍得拖的時候其實都希望結果,若找但有型又讀得書、如果出來做事的有事業,這是否對將來來說就算不是生活富裕的話,至少也不用替對方擔憂。

以上也不說,你都要返到學才能見面,而且是同等身份。

所以,根本問題的解決方法是你應找學校,求對方讓你上學。 若你是做錯什麼事,求求對方給你機會,很多時校長都會心軟的。
作者: aerodusty    時間: 2005-11-8 10:24 AM

nothing in this world that was impossible, and all matter u face actually just see how u wanna settle, just try to open u heart.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0