標題: [愛情診療室] 幫幫手.....no2.....^^ [打印本頁]

作者: ANGLES_TEARS    時間: 2005-11-9 10:47 PM     標題: 幫幫手.....no2.....^^

我上次話同個北京女仔一齊....佢對我忽冷忽熱.....
我同左佢傾下...終於有答案啦...
就o係上星期六...我問佢...
佢同我講分手....佢同我講話佢其實好鍾意我...但係佢話我太唔細心
令到佢有時都唔開心...所以佢同我分手..
我果日好唔開心...
之後..點知第二朝早...佢打比我同我講佢病左wor..
我覺得好莫名其妙囉....佢病得都幾嚴重..
跟住我幫左佢做份功課....佢冇叫我做架...
只係自己想幫下佢...態
點知佢超感動喎....之後果日就同我好番...
呢個女仔好善變...但係我又勁鍾意佢wor..
唔知有乜野方法可以維持到呢段感情呢?
作者: 周衡    時間: 2005-11-9 10:52 PM

對佢細心d囉
作者: d228216    時間: 2005-11-9 11:10 PM

Originally posted by ANGLES_TEARS at 2005-11-9 10:47 PM:
我上次話同個北京女仔一齊....佢對我...
ANGLES_TEARS 好耐冇見

我幫你call 浪子boydwan.
作者: AWU    時間: 2005-11-9 11:16 PM

你地點識o架?
作者: ANGLES_TEARS    時間: 2005-11-9 11:21 PM

我地讀同一間學校....所以識架..
作者: AWU    時間: 2005-11-9 11:27 PM

Originally posted by ANGLES_TEARS at 2005-11-9 23:21:
我地讀同一間學校....所以識架..
咁點樣開始?
開始左幾耐?
作者: BOYDWAN    時間: 2005-11-9 11:49 PM

小弟完全明白呶~~其實好簡單,個女仔嫌你做得唔夠好、付出得唔夠多;我相信當初你應該追得佢幾辛苦..........閒話小說,呢個女仔要keep住佢嘅方法就只有反客為主、咪比佢太多時間胡思亂想 (係女仔都鐘意諗嘢,天性、無計^^" ) ,例如比多d責任佢等佢為你倆關係鋪排多d,你係可以比多d要求咖,點解?你越有要求、對方就會越覺得你緊張彼此關係、越留心佢嘅行為,咁好自然個"主動權"會不知不覺喺你手上;另外你亦開始要多d留心吓佢,見佢一靜就要問佢乜事、當佢focus on 某d嘢亦要立刻注意,務求令自己預測到佢想法、令佢feel到你好在意佢嘅一切........甚至乎你可以不斷製造d甜密感比佢,例如一有時間就打比佢講你有幾愛佢 (女仔唔怕肉麻、只怕肉酸) ,一有機會就錫佢抱吓佢 (少少夠,太長唔浪漫) ,又製造d驚喜比佢 (無喇喇去visit佢,記得帶花) ,甚至乎比d激情佢 (試吓落大雨遮都唔帶、車又唔揸去揾佢,佢嚇一跳之際你同佢講:我好掛住妳、好想見到妳........佢實冧;係老土但凡女人都夢想有人為佢而老土!) 咁漸漸地佢就會覺得你"好正",打風都打唔甩啦~~~

仲有好多方法,不過相信以上"屎橋"都夠ANGLE_TEARS兄你用咖喇~ 希望小弟幫到你啦~^^

[ Last edited by BOYDWAN on 2005-11-9 at 11:58 PM ]
作者: 藍    時間: 2005-11-10 01:15 AM

個女仔都講到明話嫌你吾夠細心咯,你想keep,米就係細心d咯
(不過搞鬼,知佢病,你點解吾係拿拿林去照顧佢,而係就去幫佢做功課既???)
作者: kaixinren    時間: 2005-11-10 08:41 AM

北京上海女仔多数好现实,最好唔好沟,我好多朋友吃过亏。
作者: 機密    時間: 2005-11-10 09:34 AM

Originally posted by ANGLES_TEARS at 2005-11-9 22:47:
我上次話同個北京女仔一齊....佢對我...
證明我們上次無講錯啦,你們決乏溝通嘛!  依家溝通多左,咪乜都清楚好多囉。  其實依家情況好簡單,你多留意她一舉一動,你就自然知點做。已經唔駛人教你囉
作者: Rika    時間: 2005-11-10 01:29 PM

Originally posted by BOYDWAN at 2005-11-9 11:49 PM:
反客為主
重點
作者: greatzelda    時間: 2005-11-10 03:18 PM

男人係粗心大意,係死穴,要細心才能羸得芳心架

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0