標題: 球場奇聞 [打印本頁]

作者: szetoafk    時間: 2005-11-22 08:33 PM     標題: 球場奇聞

雖然呢度好似唔係好俾 post 新聞, 不過球場性侵犯案, 就真係第一次聽到, 果然一樣米養百樣人

路透倫敦電---由於在周六英超之戰中發生的一些事情,查爾頓正考慮禁止曼聯球迷到山谷球場觀看比賽。

查爾頓表示,一位女工作人員遭到一名曼聯球迷的性侵犯,一位服務員在客隊觀眾席的騷亂中受傷,還有保安人員被弄壞的座椅砸並被吐口水。

查爾頓稱,那位女職員在客隊觀眾席為殘疾(殘障)球迷提供幫助時遭到性侵犯。倫敦警方發言人周一表示,一名20多歲的男子因性侵犯指控遭逮捕。

查爾頓執行長瓦尼(Peter Varney)表示︰「在足球比賽中發生這樣的事,我聞所未聞。我們要感謝那些挺身而出向警方陳述情況的曼聯球迷。」

瓦尼表示,這已是曼聯球迷四個賽季來第三次在查爾頓主場惹是生非。「我寧願讓客隊觀眾席空著,也不想冒險讓類似周六的事情再次發生。」曼聯以3-1贏得周六的比賽。
作者: lookityourself    時間: 2005-11-22 08:36 PM

Originally posted by szetoafk at 2005-11-22 08:33 PM:
雖然呢度好似唔係好俾 post 新聞, 不...
d 人好賤格ar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

唔知係咪傷殘人士呢
作者: szetoafk    時間: 2005-11-22 08:41 PM

應該唔係, 只係幫助傷殘人仕嘅工作人員
作者: lookityourself    時間: 2005-11-22 08:44 PM

Originally posted by szetoafk at 2005-11-22 08:41 PM:
應該唔係, 只係幫助傷殘人仕嘅工作人員
總之就真係令人髮止la!!!!!!!!!!!!好卑鄙!!!!!!!!!!!人地幫手都要咁樣對人
作者: 艾力克    時間: 2005-11-22 08:57 PM

點都係曼聯球迷唔岩啦

好心幫你仲要咁

有一句講得好岩 "我寧願讓客隊觀眾席空著,也不想冒險讓類似周六的事情再次發生。"

應該罰曼聯幾場主場冇觀眾!!!
作者: 路路    時間: 2005-11-22 09:17 PM

呢個世界咩人都有,但會對其他曼迷唔公平~~~
所以不認同一枝竹打沉一船人~~~
作者: szetoafk    時間: 2005-11-22 09:24 PM

當年因為利物浦球迷, 而令英格蘭球隊被禁止參加歐洲賽事, 一人做錯事, 就要成船人受罰
作者: lookityourself    時間: 2005-11-22 09:30 PM

Originally posted by szetoafk at 2005-11-22 09:24 PM:
當年因為利物浦球迷, 而令英格蘭球隊被禁止參加歐洲賽事, 一人做錯事, 就要成船人受罰
無錯
所以勢在必行
作者: 路路    時間: 2005-11-22 09:34 PM

Originally posted by szetoafk at 05 11 09 09:24 PM:
所以更不能認同~~托迪向對手吐口水,是否應全隊羅馬球員罰哂?????
土耳奇對瑞士完場打交,是否應禁止兩隊以後踢世界杯?????
作者: lookityourself    時間: 2005-11-22 10:06 PM

Originally posted by 路路 at 2005-11-22 09:34 PM:

所以更不能認同~~托迪向對手吐口水,是否應全隊羅馬球員罰哂?????
土耳奇對瑞士完場打交,是否應禁止兩隊以後踢世界杯?????
只是個別事件
作者: 路路    時間: 2005-11-22 10:18 PM

Originally posted by lookityourself at 05 11 09 10:06 PM:

只是個別事件
嘩~~~單單都係個別事件喎,有邊單係重複ge????
再黎學校有一位同學打劫,全間學校同學要踢出校????
一間公司一位同事做錯事,成間公司炒哂魷?????
迪奧夫向球迷吐口水,保頓以後只準對空場踢波?????
咁樣係咪好公道哩??????:cool::cool::cool:
作者: lookityourself    時間: 2005-11-22 10:22 PM

Originally posted by 路路 at 2005-11-22 10:18 PM:

嘩~~~單單都係個別事件喎,有邊單係...
咁諗深d 佢地又真係偏激d 既.......
作者: 路路    時間: 2005-11-22 10:24 PM

Originally posted by lookityourself at 05 11 09 10:22 PM:

咁諗深d 佢地又真係偏激d 既.......
咪係LO,邊個衰拉邊個~~仲要重罰,咁以後d人咪唔敢亂黎LO~~~
作者: lookityourself    時間: 2005-11-22 10:27 PM

Originally posted by 路路 at 2005-11-22 10:24 PM:

咪係LO,邊個衰拉邊個~~仲要重罰,咁以後d人咪唔敢亂黎LO~~~
永遠禁止入場!!!!!!
呢d人渣唔洗比面
作者: 迷途小羔羊    時間: 2005-11-22 10:31 PM

Originally posted by 路路 at 2005-11-22 10:24 PM:

最重要的問題是
賤格的是一名曼聯球迷
但同時
有份指證該曼聯球迷惡行的
亦是數名曼聯球迷
前者我對他恨絕
後者我就支持他
很多曼聯迷都係懂是非的
但樹大難免有枯枝
希望查爾頓的球迷可以原諒曼聯啦…
作者: lookityourself    時間: 2005-11-22 10:50 PM

點都好......受害人既創傷永無法彌補
作者: 艾力克    時間: 2005-11-22 11:15 PM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2005-11-22 10:31 PM:

最重要的問題是
賤格的是一名曼...
所以我都只係提議罰曼聯幾場主場唔俾入
就好似inter今年歐冠有3場都係咁

要搞到咁嚴重,係因為chalton chairman話四次主場有3次都俾曼聯球迷騷擾,證明已經唔係一次半次,亦都唔係一個半個
依個問題係需要正視o既

雖然係作客,不過某程度黎講,球會都要為球迷o既行為負責,何況今次都幾大件事

至於o個名球迷亦都應該受到一定o既 penalty
作者: lookityourself    時間: 2005-11-22 11:41 PM

Originally posted by 艾力克 at 2005-11-22 11:15 PM:

所以我都只係提議罰曼聯幾場主場唔...
下令閉門作賽係英超黎講唔會唔難d??
作者: shaqkobe    時間: 2005-11-23 02:13 AM

更正一點。我地唔係唔俾貼新聞。而係唔俾大家只貼出新聞內容,不加入自己既睇法、見解,或者不帶領討論………好似樓主咁,加入一個個人既說話,之後帶領討論就係一個好榜樣。。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0