標題: 有無人試過係內地俾人搶過手機呀??? [打印本頁]

作者: hongkongpeople    時間: 2005-12-26 11:21 PM     標題: 有無人試過係內地俾人搶過手機呀???

我個friend 真係唔識死,帶部三千幾蚊電話返大陸玩結果被人當街搶了.......內地的治安真係......唉
作者: CHECSS    時間: 2005-12-26 11:24 PM

Originally posted by hongkongpeople at 2005/12/26 23:21:, [0 V# m7 F( r( n4 m
我個friend 真係唔識死,帶部三千幾蚊電話返大陸玩結果被人當街搶了.......內地的治安真係......唉
0 k- c' d- C. U5 ?. y: G8 ^6 X

作者: 周衡    時間: 2005-12-27 12:32 AM

Originally posted by CHECSS at 2005-12-26 11:24 PM:2 |" J* t2 d) e0 B* Q1 c

0 q/ @3 ?& o1 |
8 e! Z. u6 S0 [3 C. x* M; ?; v" P

作者: kjkj    時間: 2005-12-27 04:19 AM

無啊,上年一出k750(7月頭),就馬上帶返大陸曬命
$ ~  ^! o/ D% I2 d6 T" j又帶幾千蚊出街,都無事,重要是有人一起出街
( n& {  T, |& S- s( J就唔怕啦,最好財不可露眼
作者: gogo8281    時間: 2005-12-27 09:54 AM

講講經驗
& z& o, u: ^* O' W8 [# x馬來西亞近兩年出現左手袋黨﹐以電單車專搶單膊手袋(如圖)
$ z0 K' w/ ?" {6 ^5 v有時由于手袋並未完全脫手﹐受害人往往會被電單車拖行直到
# F6 V( k9 w) Y手袋脫手﹐運氣好既就皮肉傷﹐但唔好彩就唔係即死就是植物4 d: s% i1 ?( T; N
人﹐警方雖然大力掃蕩﹐但歹徒財迷心竅即使睇到同行落網﹐! M9 P: }4 l  X5 X5 ^
依然繼續犯事。警方無奈﹐只有呼籲女性轉用背包或腰包﹐但
' @8 x2 `% I+ f. n: w$ f大部份女性們愛靚本性使然當耳邊風﹐致使類似事件不斷上演。

圖片附件: [email protected] (2005-12-27 09:54 AM, 44.2 KB) / 下載次數 1
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=712229&k=e7c201d3244669989f8f2a34929dade5&t=1727093802&sid=sbckcm

作者: gogo8281    時間: 2005-12-27 09:59 AM

被人搶劫既人絕對是受害者﹐但反過來要問自己會唔會太
* w$ B' |: p; O0 l招搖﹖
作者: 291831    時間: 2005-12-30 05:23 PM

上海马路上都是新疆小偷,胆子大的都是明偷,广州深圳还要混乱,真是和谐社会啊
作者: derek23    時間: 2005-12-30 07:45 PM

Originally posted by hongkongpeople at 2005-12-26 11:21 PM:3 V- k& M" Q- M3 i' [) G# g, [
* n: h1 z% N/ v: L. i0 s. T
$ q& U" u4 {8 q% q# `- q9 E6 z實係度晒命喇

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0