標題: 謝拉特 vs 李華度 [打印本頁]

作者: bigfish    時間: 2005-12-29 05:28 AM     標題: 謝拉特 vs 李華度

兩位都係單天保至尊型o既球員, 謝拉特多番o係聯賽同歐聯外圍賽同決賽幫利物浦力挽狂瀾, 李華度顚峰期間亦多返拯救巴塞隆拿於水深火熱之中, 02 世界盃外圍賽巴西隊好多場波都係靠佢扭轉乾坤, 究竟佢地邊個係真正o既救世主呢?

[ Last edited by bigfish on 2005-12-29 at 05:43 AM ]
作者: Lung~    時間: 2005-12-29 05:34 AM

李華度係我偶像..可惜最後比ac投閒散至後未能轉會大球會...令佢足球生涯未能稱上完美...都真係令人幾唔開心同覺得可惜
作者: bigfish    時間: 2005-12-29 05:43 AM

Originally posted by Lung~ at 2005-12-29 05:34 AM:
李華度係我偶像..可惜最後比ac投閒散至後未能轉會大球會...令佢足球生涯未能稱上完美...都真係令人幾唔開心同覺得可惜
96奧運玩出火同98世界盃決賽大敗已經唔完美啦
作者: hung414    時間: 2005-12-29 09:22 AM

Rivaldo make many great goal
Gerrard also shot nos. of excellent long shots

both of them r great players.....but i vote for Rivaldo..sorry Gerrerd
作者: buengland    時間: 2005-12-29 09:45 AM

李華度成q日插水過喎......
作者: jublio    時間: 2005-12-29 10:47 AM

李華度o係巴塞果腳倒挂金鉤呢......我仲記得
作者: Pires1    時間: 2005-12-29 11:08 AM

謝拉特..偶像
李華度 too old
作者: chicken    時間: 2005-12-29 11:16 AM

Both are great players, but Rivaldo likes cheating, so I support Gerrard.
作者: alan1984    時間: 2005-12-29 11:41 AM

兩個都係好球員,都經常扮演救世主角色,兩者比較,李華度進攻上較好,左腳超勁,車身,倒掛果d一樣掂,謝拉特就長傳,遠射都好...雖然話李華度成日插水,但謝拉特既雙腳飛鏟都非常出名
作者: sas    時間: 2005-12-29 12:08 PM

李華度係98世界盃對韓國開角球果下
我印象勁深,睇住人地韓國仔發脾氣用個波射佢個肚
佢跟著夠膽死用雙手Cover住塊面
淨係呢點都唔死啦,成日插水扮野
作者: re888    時間: 2005-12-29 01:08 PM

我認為如果比較實力的話..
謝拉特同李華度..仲有些少距離..
作者: skjeiw    時間: 2005-12-29 02:00 PM

they are not the same kind of player!
作者: au212001    時間: 2005-12-29 04:16 PM

Originally posted by bigfish at 2005-12-29 05:43 AM:

96奧運玩出火同98世界盃決賽大敗已經唔完美啦
哥仔,試問邊個球員生涯係完美嫁??
作者: fffffa    時間: 2005-12-29 04:34 PM

李華度係球王級喎..........腳法,意識,經驗都比謝拉特好~!係體力唔夠o者!
謝拉特宜家當打,佢老左之後,咁體力化既打法仲掂咩?
作者: 希特勒    時間: 2005-12-29 08:06 PM

謝拉特唔止體力ga~佢既遠射都係當今數一數二~仲有佢既觀察力都相當獨到~佢成日放d長傳都好致命~不過李華度都唔止係巴塞既倒掛勁~我仲記得佢有一球係中場立定(立)入~不過我個得佢地兩個係唔同踢法既球員~唔可以咁相提並論~各有各勁~不過我都係鐘意謝拉特多D~~
作者: CHECSS    時間: 2005-12-29 09:52 PM

Originally posted by sas at 2005/12/29 12:08:
李華度係98世界盃對韓國開角球果下
...
02 世界盃 ar
作者: CHECSS    時間: 2005-12-29 09:53 PM

Originally posted by bigfish at 2005/12/29 05:28:
兩位都係單天保至尊型o既球員, 謝拉特...
打法都唔同
作者: bigfish    時間: 2005-12-29 09:56 PM

Originally posted by au212001 at 2005-12-29 04:16 PM:

哥仔,試問邊個球員生涯係完美嫁??
只係回應樓主仁兄的說話o者, 因為巴西o既奧運金牌係俾佢斷送, 之後更被逐出國家隊添
98 決賽佢同朗拿度都踢到冇晒影, 反而白必圖仲有d 野睇下
以球會表現計, 李華度真係無可挑剔
作者: bigfish    時間: 2005-12-29 10:00 PM

似乎今次投票顯示較多人認同謝拉特化腐朽為神奇o既能力, 可能大家對佢o係歐聯決賽入一球, 兼號令隊友反敗為勝o個場仲瀝瀝在目啦, 佢o既感染力真係強過李華度, 相反李華度扭轉乾坤好多時都係靠自己不斷入波, 其他隊友仲踢到死下死下咁, 好似巴西對烏拉圭o個場外圍賽咁
作者: wai0818    時間: 2005-12-29 11:42 PM

Originally posted by CHECSS at 2005-12-29 21:52:

02 世界盃 ar
係對土耳其

[ Last edited by wai0818 on 2005-12-29 at 11:48 PM ]

圖片附件: rivaldo.gif (2005-12-29 11:42 PM, 513.9 KB) / 下載次數 30
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=717043&k=13ace259d8d7f11dde1990fd9c9be5dd&t=1727387679&sid=KgyzR9

作者: lazialihk    時間: 2005-12-30 12:50 AM

RIVALDO!
級數都唔同
作者: lintohu    時間: 2005-12-30 02:31 AM

咁都有得比??
作者: sas    時間: 2005-12-30 02:40 AM

Originally posted by wai0818 at 2005-12-29 11:42 PM:

係對土耳其

[ Last edited by wai0818 on 2005-12-29 at 11:48 PM ]
記錯左98tim
下?唔係對南韓咩?
作者: Jk    時間: 2005-12-30 04:38 AM

李華度勁好好多~~!:cool:
作者: victor19870416    時間: 2005-12-30 05:06 AM

兩個都算係救世主,但係李華度係大場合賽事更見威力,謝拉特仲欠些少火喉
亦都比較鍾意李華度,因為一隻左腳實在太犀利,仍然對佢係華倫西亞果場打倒掛金勾津津有味
作者: lawkityun    時間: 2005-12-30 11:36 AM

唔係ma??你地有幾多人真係睇過rivaldo踼波架...

up得就up...

謝拉特同佢打既位置都唔同, (佢係拉科打前鋒, 巴賽打amc同wing)點比ar?

rivaldo同以前同zidane齊名, 只不過02 world cup做過d不君子行為, 要佢同謝拉特比真係有d委屈...
作者: 足球王    時間: 2005-12-31 12:06 AM

李華度好似勁少少
作者: bigfish    時間: 2005-12-31 12:35 AM

Originally posted by lawkityun at 2005-12-30 11:36 AM:
唔係ma??你地有幾多人真係睇過rivaldo...
em...佢o係拉科都係打中場/左中場, 雖然兩季都入廿幾球, 但好多係遠射同埋罰球
佢可以打前鋒, 左, 右中場, 進攻中場, 謝拉特可打中場各位置, 右後衛, 右中場同輔鋒, 某程度上都似, 不過踢法唔同, 一個成日上腳, 一個就唔多上腳
作者: Lung~    時間: 2005-12-31 02:58 AM

時代同踢法都唔同..真係好難比...要比果d都係情意結分數
作者: alan1984    時間: 2005-12-31 11:06 PM

我在影片區(#1795)POST左個李華度VIEDO,可以去睇睇

[ Last edited by alan1984 on 2005-12-31 at 11:07 PM ]
作者: bigfish    時間: 2006-1-2 03:14 AM

Originally posted by alan1984 at 2005-12-31 11:06 PM:
我在影片區(#1795)POST左個李華度VIEDO,可以去睇睇

[ Last edited by alan1984 on 2005-12-31 at 11:07 PM ]
好片一套, 美中不足就係表現唔到佢化腐朽為神奇o既能力, 好多時佢都係落後緊, 連入兩三球, 對米蘭, 對曼聯, 對皇馬, 對華倫同以前o係拉科都係咁
作者: 155220    時間: 2006-1-4 07:53 AM

support  李華度!!!
作者: kakeidevil    時間: 2006-1-8 09:38 AM

無得比!!!唔同年代既人...點比????
作者: Aristo~    時間: 2006-1-8 02:50 PM

Sure Ravildo~~~~

佢太勁啦
令人認識乜係球王級
作者: 林螢螢走光    時間: 2006-1-19 06:22 PM

李華度太獨食
作者: bigfish    時間: 2006-5-14 01:43 AM

呢個 post 睇黎仲有存在價值喎, 推一推先
謝拉特再一次做救世主

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0