標題: P.祖 連 奴 冀 在 世 盃 揚 名 [打印本頁]

作者: bigfish    時間: 2006-1-5 07:06 AM     標題: P.祖 連 奴 冀 在 世 盃 揚 名

效 力 法 甲 里 昂 的 巴 西 中 場 P.祖 連 奴 表 示 ,他 已 下 定 決 心 要 在 今 夏 舉 行 的 世 界 盃 上 揚 名 立 萬 。 他 認 為 ,雖 然 自 己 很 大 機 會 只 能 作 為 朗 拿 甸 奴 及 卡 卡 的 替 補 ,但 過 往 有 不 少 例 子 證 明 ,世 界 盃 往 往 就 是 他 這 種 「 邊 緣 球 員 」 晉 身 頂 級 巨 星 的 大 舞 台 。

P.祖 連 奴 表 示 :「 希 望 這 種 事 (憑 世 界 盃 上 位 )可 以 降 臨 在 我 身 上 ,領 隊 彭 利 拿 一 定 不 會 把 我 遺 忘 。 若 果 我 能 在 決 賽 週 正 選 上 陣 當 然 好 ,不 過 對 於 包 括 我 在 內 的 全 體 巴 西 球 員 來 說 ,奪 得 冠 軍 始 終 最 重 要 。 」

他 續 說 :「 我 非 常 渴 望 能 協 助 巴 西 成 為 本 屆 世 界 盃 盟 主 。 為 了 應 付 今 次 大 賽 我 已 做 足 準 備 功 夫 ,只 要 機 會 一 到 我 必 定 會 好 好 把 握 。 」  

照我睇機會都唔大喇, 巴西中前場已經有五大天王加埋巴迪斯達同奧利華拉, 佢地全部都可以踢前又可以踢中場, 睇黎佢個命運可能同以前巴塞個基奧雲尼咁, o係世界盃之後淡出國家隊
作者: jefferson24    時間: 2006-1-5 10:55 AM

今季黎講我覺得佢既表現仲好過巴迪斯達~
作者: hung414    時間: 2006-1-5 11:10 AM

no way la...ppl only know 3R....even new star being sitted as sub...
作者: kakeidevil    時間: 2006-1-5 11:44 AM

臨老先成名,里昂今年係歐聯咁勁一半功勞都係靠佢
佢o係里昂打到曉飛咁濟,本身係有實力入去國家隊既
但國家隊太多勁人,要爭取到一席正選不易,
加上佢既年紀都唔細,今次世界盃係佢最後一次上國際舞台
作者: 遊戲    時間: 2006-1-5 12:45 PM

P.祖連奴既死球好勁
我諗D個係佢唯一比其他巴西前場正選優勝既地方
作者: kakeidevil    時間: 2006-1-5 12:48 PM

Originally posted by 遊戲 at 2006-1-5 12:45 PM:
P.祖連奴既死球好勁
我諗D個係佢唯一比其他巴西前場正選優勝既地方
甸佬同阿祖都好勁
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-1-5 01:20 PM

有希望係好嘅,至少落到場唔會發夢
作者: harvey22    時間: 2006-1-5 05:42 PM

i wonder who will take the free kicks if he is on the pitch??
作者: bigfish    時間: 2006-1-6 11:59 PM

我覺得佢o既實力應該值得揚名, 不過佢長期都唔係踢強隊, 球迷自然唔能夠認同佢o既實力啦
其實佢想揚名可以考慮加盟一d 好似曼聯同皇馬咁o既強隊, 其中以皇馬比較好, 因為曼聯中場中路太多人選, 史高斯, smith, 費查, 奧沙, 米拿, 如果再加埋佢, 咁就六個人爭兩個出場席位, 可能會步另一巴西仔基巴臣後塵, 反之皇馬中場乏人, 只係得施丹, 古迪同巴迪斯達同佢爭兩個位, 出場機會大左, 練習o個陣仲有得向碧咸偷師添, 咁要成名就較為容易啦
作者: cwc_tkd    時間: 2006-1-7 12:15 PM

奧利華拉重傷,
未必踢到world cup.
佢應該係巴西陣中3大後備之一

我反而覺得佢留係里昂好,
以佢ge實力,係d中上級ge球會比較適合.
一黎冇乜球員同佢爭位,可以做主力球員,
總好過去大球會做d球星ge後備.
二黎如果可以帶到里昂係歐洲賽有好成績,
又或者係法甲不斷創造歷史ge話,
佢一定有機會發圍~~^.^

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0