標題: 曼聯末日?1比3慘敗曼城 [打印本頁]

作者: hitmecomecome    時間: 2006-1-15 10:52 AM     標題: 曼聯末日?1比3慘敗曼城

唉!真係唔想講,曼聯點會咁架!曼城又唔係d咩威野,都輸3比1
而且我係利記fans,但係都希望佢可以爭氣
作者: 155220    時間: 2006-1-15 10:54 AM

唉!無奈!
作者: boneym    時間: 2006-1-15 10:58 AM

都系時候換老癈ah.....
作者: singleung1956    時間: 2006-1-15 11:12 AM

球員睇小對方,踢波唔專心,輸發皮氣
作者: Dicksonheng    時間: 2006-1-15 07:48 PM

Originally posted by singleung1956 at 2006-1-15 11:12 AM:
球員睇小對方,踢波唔專心,輸發皮氣
曼聯己經一次再一次令我地失望了
既然重係亂咁畀d藉口佢
倒不如話佢技不如人好嗎?
作者: leeyanta    時間: 2006-1-15 08:06 PM

下周對紅軍肯定實屎無生!!!!:cool:
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-1-15 08:10 PM

輸一場半場啫,唔好咁灰啦,反正上場起基本上唔可能反壓車路士啦,求其下年踢得歐聯咪夠囉
作者: 151515    時間: 2006-1-15 08:52 PM

Originally posted by Dicksonheng at 2006-1-15 19:48:

曼聯己經一次再一次令我地失望了
既然重係亂咁畀d藉口佢
倒不如話佢技不如人好嗎?
難道真的有名無實?
作者: Dicksonheng    時間: 2006-1-15 08:59 PM

Originally posted by 151515 at 2006-1-15 08:52 PM:

難道真的有名無實?
我認為自碧咸離隊
曼聯己開始逐漸 同三冠王之實
距離愈來愈遠了
難道你認為今日的曼聯仍是99年那隊嗎?

我相信我們對現今那隊曼聯的認同
大抵都有一份情意結吧
作者: LMQ    時間: 2006-1-15 09:20 PM

其實係3-4個球員打得差je
就以果場波黎講
成條中場除左傑斯之外我見唔到有邊個可以合格
咩費查奧沙史密夫,傳又傳唔掂,截又截唔到,組織更加完全無
c7仲要衰衝動剷人出埋場

後防淨係1個斯維斯達已經夠你死
任你前面點樣入都無用
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-1-15 09:30 PM

Originally posted by LMQ at 2006-1-15 09:20 PM:
就以果場波...
隊波結構有問題?
作者: brightlee    時間: 2006-1-15 10:03 PM

Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-1-15 23:30:

隊波結構有問題?
You are right!
And can you see one thing, they are not as UNITED as before (after 2002-2003 season)

Some of them, they are ...............

hai...................

But think deeply, this is normal,
when I was watching soccer in 80s,

Liverpool was the best team in 80s

What's going on in whole 90s?

Also Nottingham Forest, they are in Divison 1 now..........
作者: brightlee    時間: 2006-1-15 10:06 PM

Originally posted by LMQ at 2006-1-15 23:20:
就以果場波...
The best position for Silvertre is Left back...........
it's shown clearly......... he's not strong enough to play Centre back...............

And that's another problem when you watched the game yesterday.

He couldn't clear the ball quickly........ that's why they lost 2 goals due to that... (if he took headers to clear the ball, they didn't lost the first and second goals)

When that's ok when they were playing with Arsenal, put Wes Brown at Centre Back.......

But then.. ........

Hai..............
作者: adamjacky123    時間: 2006-1-15 11:48 PM

Originally posted by brightlee at 2006-1-15 10:06 PM:

The best position for Silvertre...
I think they should use Vidic and Rio at the centre,they gary and silvestre at both side.
作者: jordi    時間: 2006-1-16 12:49 AM

輸 廢查 and 豬維斯達 ,
一個靠後台既蘇格蘭人 ,
一個自大無料到法國人 ,
再有佢兩個唔死至奇 , 火滾 !
作者: shaqkobe    時間: 2006-1-16 03:23 AM

未日??駛唔駛咁跨張。。
坦白講曼聯咁唔穩既後防,加上咁無控製性既中場。。
只要佢地一有乜大意就會好似今日咁大敗收場。
我覺得以曼聯依家既水準,雖然身為曼聯fans不過都唔覺得有乜出奇。
作者: Fung2004    時間: 2006-1-16 03:30 AM

曼聯中場搶波同組織力嚴重不足已經係好耐既問題,而家冇埋堅尼同scholes,情況更嚴重....
c7賣弄腳法多於實際貢獻我上季都有講......呢幾樣野令我今季季初已經唔睇好曼聯,(簽到van der sar都係咁話) 你睇吓佢既進攻都係要靠rooney番後囉波就知佢中場組織唔掂....
benfica輸得, blackburn輸得, everton和得,其實今場輸跟本一d都唔出奇,仲要今場silvestre多次犯錯,想唔輸都難....

如果唔係季初van der sar多次great save,曼聯可能輸多幾場tim啦
作者: 遊戲    時間: 2006-1-16 01:01 PM

我睇左下半場
曼聯真係冇咩有威脅既攻勢
c7真係一有波就射,後來佢剷人,忡即紅
比人趕埋出場,打少個
雲佬都已經追返粒

講真,我覺得曼聯唔應該輸2粒
最後果球,真係曼聯諗住一係和,一係輸,
上晒去攻,至失多粒比人
作者: 路路    時間: 2006-1-16 01:01 PM

Originally posted by shaqkobe at 05 11 09 03:23 AM:
未日??駛唔駛咁跨張。。
坦白講...
冇錯,用到未日黎形容太搞笑,
雖然mu這次是踢得不好,但亦未至於末日,
不要忘了,曼城對mu每次都踢高幾班波,
在皮亞斯接手後,曼城進步了很多,車仔都係曼城的主場炒過車啦,
果日比賽mu中場完全唔夠搶,好多人話a14唔好,
但他入替後中場的組織比奧沙+廢查好多了,
a14其實一直進步中,
mu以前強是因為對弱旅有十足把握win,但現在會在弱旅身上失分,
不過我相信mu不是那種輸一場就沉的球隊,
下一場mu一定會羅返晒球迷的心~~~
作者: 路路    時間: 2006-1-16 01:03 PM

Originally posted by 遊戲 at 05 11 09 01:01 PM:
我睇左下半場
曼聯真係冇咩有威脅既...
輸一粒同三粒都係三分~~
作者: 遊戲    時間: 2006-1-16 01:11 PM

Originally posted by 路路 at 2006-1-16 01:03 PM:

輸一粒同三粒都係三分~~
所以車仔就次次贏一粒

唉,而家連第2都比利記拎埋咁濟

其實冇左車仔,英超D排名會剌激D

[ Last edited by 遊戲 on 2006-1-16 at 01:13 PM ]
作者: 路路    時間: 2006-1-16 01:16 PM

Originally posted by 遊戲 at 05 11 09 01:11 PM:

唉,而家連第2都比利記擺埋咁濟

其實冇左車仔,英超會剌激D囉
仲有一場對利記,等同6分波,
mu踢大波一向勁,只要費sir ge陣不再是c7+廢查就得啦~~~
作者: harvey22    時間: 2006-1-16 06:14 PM

C7 so many ppl hate him now!
作者: 遊戲    時間: 2006-1-16 06:45 PM

唉......
諗返上次對阿記
佢有球必入球又射到飛晒機
算啦,佢都唔想
不過佢場場都係咁,就真係害死曼聯
好啦
而家又停賽3場,佢真係要好好反思下
不過而家史高斯,星仔都傷左
朗尼又停賽一場,
曼聯會好唔夠人....

對曼城D場真係
賠了夫人又折兵
作者: Fung2004    時間: 2006-1-16 10:32 PM

PARK傷幾耐??咩事??
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-1-16 10:35 PM

Originally posted by harvey22 at 2006-1-16 06:14 PM:
C7 so many ppl hate him now!
華麗多過實制嘛~
如果是在榜首的球隊就話啫,但係水深火熱d球隊就比人覺得佢貪功啦
作者: SUPERHERO    時間: 2006-1-16 11:03 PM

由美國佬入黎果日開始已經係未日la
作者: ThomasKoon    時間: 2006-1-16 11:21 PM

根本一開波曼聯就已經有問題﹐施維喺失波之前﹐已經出現過甩漏﹐嗰次唔輸已經執身彩﹐而且上半場曼城o既表現﹐確係比曼聯好好多﹐半場領先的確應該﹐再加上下半場c朗不智o既紅牌﹐更加將曼聯推上絕路﹐雖然及後入番一球﹐重燃希望﹐不過由於大舉反擊﹐導致後防空虛﹐再喺臨尾俾曼城4個打2個﹐射成3-1﹐根本就係意料中事﹐總之呢場波﹐曼聯o既表現﹐簡宜係不知所謂﹗
作者: 艾力克    時間: 2006-1-16 11:42 PM

evra 依場打成點呀?
作者: LMQ    時間: 2006-1-17 11:52 AM

Originally posted by brightlee at 2006-1-15 10:06 PM:

The best position for Silvertre...
基本上斯維斯達近呢兩年已經打唔出佢初初加盟曼聯時既水準
頂都頂唔走d波,一係就包越位位,轉身又慢
等走應該係遲早既事..

中場線..真係講多都無謂..
好似成條中場線都要換咁..傷既傷,無態既無態
我真係講唔出有邊個中場係近呢幾場係打得好既

我諗費sir都係諗定下年d目標好過
唔好話冠軍
今年保唔保到第2都成問題
作者: 路路    時間: 2006-1-17 12:59 PM

Originally posted by 艾力克 at 05 11 09 11:42 PM:
evra 依場打成點呀?
麻麻~~未適應,
下半場被換出,
其實打o比用新人都太冒險啦~~
作者: Fung2004    時間: 2006-1-18 02:16 AM

Originally posted by LMQ at 2006-1-17 11:52 AM:

基本上斯維斯達近呢兩年已經打唔出...
如果今年arsenal唔係同佢一齊沈,曼聯真係頭4都唔知有冇
作者: LMQ    時間: 2006-1-18 07:24 PM

Originally posted by Fung2004 at 2006-1-18 02:16 AM:

如果今年arsenal唔係同佢一齊沈,曼聯真係頭4都唔知有冇
阿仙奴上場嬴人7球波
相信d士氣已經返哂黎
作者: babo    時間: 2006-1-18 07:52 PM

Originally posted by LMQ at 2006-1-18 07:24 PM:

阿仙奴上場嬴人7球波
相信d士氣已經返哂黎
阿仙奴..佢今季主場氣勢無問題的...
即使作客輸完波..佢返到主場一定惡番..
問題係班球員作客心理質素幾差下--
雲加早排認輸時話過自己作客時唔掂...但佢又無咩實質行動來改變隊波...
希望佢數完人7粒後真係有番信心啦~
作者: brightman    時間: 2006-1-18 08:33 PM

[center]
Originally posted by ThomasKoon at 2006-1-16 11:21 PM:
根本一開波曼聯就已經有問題﹐施維喺...
今季施維斯達既表現好不穩,尤其係對住一d速度快既球員. 所以係呢場波華素爾面對住施維斯達成日搵到著數,仲入埋第二個入球...
除左佢之外,擺艾華落正選係第二個敗筆...好明顯佢未熟習英超快速既節奏..面對住冼佳亞既快速同體力化既踢法有點招架不住....第一同第二球坦白講都係同冼生有關...所以下半場即換奧沙代艾華踢後, 但係都係於事無補...

除左曼聯後防打得差,中場方面其實同曼城都有比了下去既感覺.上半場中場中路係奧沙+費查.係走動同攔截同曼城既巴頓+艾利蘭比較就差d...曼城個1 pair係氣袋,真係係咁同你走上走落...但係曼聯個對就..

其實下半場變陣後曼聯的確打得好左,但係當c7被趕出場後形勢急轉直下,之後追返一球我覺得已經有交待[/center]

[ Last edited by brightman on 2006-1-18 at 09:22 PM ]
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 11:25 PM

Originally posted by brightman at 2006-1-18 08:33 PM:
[center]

今季施維斯達既表現好不...
祖爾巴頓真是可造之才,體力充沛之餘也勇而不茅,而且他的控制節奏能力也愈來愈進步,面對曼聯的一對假防中根本一個都卓卓有餘。

費格遜不信任施維斯達、曼聯球迷也不信任他,可能這就是他表現不穩的其中一個原因。還有就是,我還認為左閘是施維斯達最佳的位置......
作者: LMQ    時間: 2006-1-19 01:35 AM

Originally posted by babo at 2006-1-18 07:52 PM:

阿仙奴..佢今季主場氣勢無問題的....
韋拉走左
阿仙奴而家真係好睇亨利狀態
佢既狀態完全影響到阿仙奴既組織

ps而家好似係講曼聯~
但係我地係咪離左題XDD

[ Last edited by LMQ on 2006-1-19 at 01:51 AM ]
作者: cronaldo2152003    時間: 2006-1-20 05:44 PM

Originally posted by 路路 at 2006-1-16 01:01 PM:

冇錯,用到未日黎形容太搞笑,
雖然m...
而家話mu未日係言之過早,,(相信離呢日不遠~),,以前嘅曼聯對親弱隊都win,,不過大家記唔記得以前mu對d強隊,,都會lose or draw,,例如以前對arsenal都會lose,,好難win到,,除左主場win 6:1果場,,而家嘅mu對強隊都好少輸,,今季贏chelsea,,和阿記,,和紅軍,失分果d比賽就往往係d實力較弱嘅隊,,,man city,,blackburn,,everton.......所以我覺得而家mu只係靠道氣去踢波,,對強隊就個個球員都好努力踢,,對弱隊就好似洩晒氣咁,,一d都唔俾心機踢,,以致輸波~
作者: 路路    時間: 2006-1-20 05:58 PM

Originally posted by cronaldo2152003 at 05 11 09 05:44 PM:

而家話mu未日係言之過早,,(相信離呢...
~~~你講幾時mu,對強隊輸,mu除了足總杯輸12碼比阿記,
己經多季未輸過啦喎,你check下先啦~~
今季輸比弱旅果d,我講左啦,你洗乜再re多次比我姐????
作者: 路路    時間: 2006-1-20 06:10 PM

仲有樓主我都想問問,甚麼為之末日??
降落英冠???
成隊收皮,以後冇曼聯????
我覺得幼稚lo,就算係敵隊都唔會想冇其他球隊同你愛隊踢啦~~
到時你愛隊一隊同二隊踢,二隊同預傋組踢,好玩咩????
作者: holydai    時間: 2006-1-21 01:35 PM

MU is no longer a strong team. It is just an unsteady team.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0