標題: c7的不智 [打印本頁]

作者: au212001    時間: 2006-1-16 12:13 AM     標題: c7的不智

點解費sir仲咁錫 c7..講真,我係捧曼聯,但昨日c7個腳真係好冇腦
佢係吾岩踢英超家吾岩踢曼聯,,有個講波佬係賓菲+個場講過,俾c.7冇一個特定位置咁打
等於連佢都吾知踢咩位..質數,c7係好好,但佢的表現完全吾成正比,
緊急關頭亂射不特指,推坐個波推死晒,隊友走位第一時間吾俾,,等自己握到死晒再俾人,
人地都已經俾人睇死晒啦..c.7d選擇太差啦...
以前碧咸同費sir關係未差個陣,都會公開指責..
而家費sir係官方網站仲質疑球證的red card..
係..,,佢係冇踢中人,但完全係諗住報復..就算係人地侵犯佢先,但在當今足球..
e個選擇實在冇腦...
都吾知幾時c.7先可以係曼聯做到感有的貢獻
成篇文我冇惡意批評,只係愛之深,痛之teh
作者: 瓦特鬼仔    時間: 2006-1-16 12:24 AM

講真..咸哥當年咪又係咁......都係要食一次大獲野...d後生仔先識死.....
作者: bigchode    時間: 2006-1-16 12:37 AM

i jus think that man utd needs a need coach......ferguson is bullsh*t really......he cant use his players properly.....man utd needs some new tactics from a new coach eg felipe.....jus look at the way he organise portugal and c7.....c7 scores almost every game for portugal....jus think about that.....if man utd finds someone like that im sure rooney and everyone will improve and play much better than now.....

NO BAD WORDS IN HERE!
WARNING!!!!!!

[ Last edited by brightlee on 2006-1-16 at 04:32 AM ]
作者: au212001    時間: 2006-1-16 12:55 AM

Originally posted by 瓦特鬼仔 at 2006-1-16 12:24 AM:
講真..咸哥當年咪又係咁......都係要食一次大獲野...d後生仔先識死.....
唉,到時蝕的只係曼聯而已...
作者: 路路    時間: 2006-1-16 01:10 PM

Originally posted by au212001 at 05 11 09 12:13 AM:
點解費sir仲咁錫 c7..講真,我係捧曼聯...
我記得上季費sir曾放c7回老家思過,
回來後有幾場踢得不錯,
我想c7的思過期應該又到了~~~
作者: super168    時間: 2006-1-16 02:24 PM

C7 一朝得志,語無倫次
一早講過條友淨係識個人主意,完全唔明乜野叫團體
費Sir眼光有問題,以前d球員係咁,一早雪左九年,唔明點解重用佢

開始對曼聯有d失望.....
開始有d唔想睇佢地,因為期望越高,失望越大.....
作者: anttiniemi2000    時間: 2006-1-16 08:15 PM

c7,費查,布朗,施維施達,里察臣都係未夠班,費SIR當年賣走史譚,畢特,菲臘仔,買錯C7,買唔倒艾申,細哨,洛賓,用哂D錢去買個剛愎自用既朗尼,MAN U 唔衰都難......
作者: stereo    時間: 2006-1-16 08:36 PM

Originally posted by anttiniemi2000 at 2006-1-16 08:15 PM:
c7,費查,布朗,施維施達,里察臣都...
但係個人覺得朗尼係今季MU打得最好個個,又有鬥心。
只要買返D有質素既球員同佢夾,相信MU 前程都係明朗既。
作者: 遊戲    時間: 2006-1-16 08:46 PM

Originally posted by stereo at 2006-1-16 08:36 PM:

但係個人覺得朗尼係今季MU打得最好個個,又有鬥心。
只要買返D有質素既球員同佢夾,相信MU 前程都係明朗既。
朗尼打得差極都有個譜
唔會拖累成班曼聯
就算自己扭完波都識得傳波
而c7扭完就必定射埋,唔會傳比人
係起邊線,至會斬返比中間

冇埋朗尼,我覺得曼聯而家會更唔掂
作者: 艾力克    時間: 2006-1-16 08:52 PM

Originally posted by anttiniemi2000 at 2006-1-16 08:15 PM:
c7,費查,布朗,施維施達,里察臣都係未夠班,費SIR當年賣走史譚,畢特,菲臘仔,買錯C7,買唔倒艾申,細哨,洛賓,用哂D錢去買個剛愎自用既朗尼,MAN U 唔衰都難......
你知唔知咩野叫做 '剛愎自用' 架?

何況 rooney 已經係踢得好o既其中一個~
作者: 艾力克    時間: 2006-1-16 08:53 PM

咁你地覺得 c. ronaldo o係球會同國家隊o既表現有咩分別呢?
作者: Kian76    時間: 2006-1-16 09:02 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-16 08:53 PM:
咁你地覺得 c. ronaldo o係球會同國家隊o既表現有咩分別呢?
好大分別,分別係在作用上,在曼聯,最驚球員控球在腳太久,因為打的是整體戰,所以中場是沒有大腦型球員的(華朗正因如此而失敗),而且曼聯的攻勢以快攻為主,就更加不容許C.朗把攻勢拖慢,但C.朗卻每次都將攻勢拖慢,但在國家隊,踢的是慢慢組織的足球,對球員的個人技術要求高,亦極需要球員擁有個人突破能力,攻勢也較慢,而且以地面進攻為主,不像曼聯較多高Q大腳,而且攻勢決定權不在C.朗身上,而是在迪高這位中場大腦身上,相比黎講C.朗獨食的影響也減低了。

簡單講係C.朗在國家隊的作用較大。
作者: 艾力克    時間: 2006-1-16 09:14 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-16 09:02 PM:

好大分別,分別係在作用上,在曼...
既然你咁講, 就即係唔可以話晒係 c朗o既問題啦, 只要其他球員配合倒, 佢一樣可以有好大o既影響力
作者: abc123aa    時間: 2006-1-16 09:14 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-16 08:52 PM:

你知唔知咩野叫做 '剛愎自用' 架?

何況 rooney 已經係踢得好o既其中一個~
點解???可以解釋下嗎
作者: 艾力克    時間: 2006-1-16 09:24 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-1-16 09:14 PM:

點解???可以解釋下嗎
解邊句先?
作者: Kian76    時間: 2006-1-16 11:53 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-16 09:14 PM:

既然你咁講, 就即係唔可以話晒係 c朗o既問題啦, 只要其他球員配合倒, 佢一樣可以有好大o既影響力
唔係,的確係C.朗拿度的問題,球隊冇理由因為你一個C.朗拿度而改變踢法,反而你一個C.朗拿度應該盡量適應球隊踢法才對,起碼唔好經常死扭亂射就好夠了。但C.朗拿度近兩季都毫無進步,一樣係要死扭,應傳唔傳應射唔射、總是在最唔適當既時候做最唔適當既事。沒有C.朗拿度上陣的幾場聯賽曼聯的戰績反而更好。

既然C.朗拿度不適合曼聯,為何還是互相拆磨呢??早日分手不是更好嗎???
作者: 艾力克    時間: 2006-1-17 12:01 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-16 11:53 PM:

唔係,的確係C.朗拿度的問題,球...
或者係未搵倒合適o既人有良好o既突破能力掛
放走c朗, 條邊線得番 giggs 同 park 就唔夠喇

而且我覺得c朗d罰球都幾好架 (我唔係話佢 overall 好)
作者: abc123aa    時間: 2006-1-17 01:33 AM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-16 09:24 PM:

解邊句先?
剛愎自用
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-1-17 01:49 AM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-17 12:01 AM:

而且我覺得c朗d罰球都幾好架 (我唔係話佢 overall 好)
c7日日俾人鬧都未開竅=.=""
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-1-17 01:59 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-1-17 01:33 AM:

剛愎自用
形容人硬頸,不理別人意見,一味抱住自己立場的人,貶意
你形容朗尼係咁我都唔同意
作者: 艾力克    時間: 2006-1-17 09:31 AM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-1-17 01:59 AM:

無錯
剛愎自用 只適用於佢個教練 費sir~
作者: au212001    時間: 2006-1-18 12:45 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-16 11:53 PM:

唔係,的確係C.朗拿度的問題,球...
其實曼聯我覺得買入雲佬後,成隊球隊就雲佬一個打半場波,,
即係由一個波係後場搶到後
由雲佬做第一點,由雲佬引對方後衛夾擊,等其他球員進攻or自己射波,但阻慢了進攻速度
(不過雲佬通常選擇自己搞掂,所以入球率極高,有高質素的中場供應,雲佬自己都可以搞掂)
本來e個如意算盤幾好,不過隨著碧咸離隊,schools態沈,中場就如一條倒下的電纜,
由中場開始把進攻路線拉下,冇中場供應,雲佬愈打愈燥,入球率都大趺,
雲佬未來之前,就打快攻聞名,由中場去做第一點..碧咸os gigiss做重心
前線只雖要入波,用快攻斯開對方後防,入球率平均
所以好耐都冇見曼聯打快攻...有幾何見到曼聯可以輕鬆咁入波
而家球球都係辛辛苦苦係密封封的禁區搵機會入波ja...

而家取而代之的中場係費查,c7...c7就冇腦咁自己推波上去,
一係落底斬出界,一係推番中間推死個波
費查就係因為成日駁腳,將可以打快攻的機會都拉慢佐
所以,,,費sir一早已經改變佐打法....費sir敢作敢為
變得好個陣就可以踢到識"菲"...
一變得差就石沈大海~~~~~
作者: abc123aa    時間: 2006-1-18 01:04 AM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-1-17 01:59 AM:

哦,明白
唔係我形容嫁
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 01:50 AM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-17 12:01 AM:

反而用個只係識得駁腳既費查對曼聯影響更細。哈!
還有一個淨係識爆既李察遜嘛,以一個後備黎講,夠用架喇!!!好處係左腳可以頂經常受傷既傑斯。
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 01:52 AM

Originally posted by au212001 at 2006-1-18 12:45 AM:

其實曼聯我覺得買入雲佬後,成隊球...
冇計啦,C.朗拿度扭波咁叻,但就係唔知點解射波、斬波既姿勢咁Q怪雞,成日斬唔起個波,射波又成Q日飛機,真係奇怪......
作者: 塵埃    時間: 2006-1-18 11:45 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 01:52 AM:

冇計啦,C.朗拿度扭波咁叻,但就係唔知點解射波、斬波既姿勢咁Q怪雞,成日斬唔起個波,射波又成Q日飛機,真係奇怪......
係囉...你都覺丫...??
唔知點解佢斬親罰球同角球都斬唔起=.="
作者: 塵埃    時間: 2006-1-18 11:48 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 01:50 AM:

反而用個只係識得駁腳既費查對曼...
其實如果用李察遜打 史高斯果位會幾好....有速度..有技術..分波好...
起碼佢做到中場大腦個位...
睇佢去左西布朗果時 踢得幾好丫...仲幫到西布朗護級tim....
可惜費sir 唔肯用佢...信唔過佢...點都好過用態沉既史高斯啦...

剩係用佢打閘哂左...佢打閘爆得多後防太空搞到佢都唔敢爆....
作者: au212001    時間: 2006-1-18 02:19 PM

Originally posted by 塵埃 at 2006-1-18 11:48 AM:

其實如果用李察遜打 史高斯果位會...
但史高斯話晒都係高質素球員,即使冇態,都會做好防守
李察遜始終仲係新人,上年西布朗的下半季吾係話李察遜一個打得好
而且佢都係打邊的球員,要佢打進攻中場,要俾人夾得好緊,
上年係西布朗都係打邊線多,佢係會係中場做策略,但吾多,西布朗都係睇格寧分波
所以不太讚成李察遜打schools個位
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 02:45 PM

Originally posted by 塵埃 at 2006-1-18 11:48 AM:

其實如果用李察遜打 史高斯果位會...
如果要用李察遜打史高斯個位,點解唔直接將老大哥傑斯移入中路打史高斯個位呢???傑斯其實一早就己經有打開呢個位,由碧咸留隊的最後一季開始,傑斯便經常踢史高斯和朗尼這兩個位置支持著最前的雲佬了。
作者: au212001    時間: 2006-1-18 03:02 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 02:45 PM:

如果要用李察遜打史高斯個位,點...
對...
作者: au212001    時間: 2006-1-18 03:04 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 01:52 AM:

仲有,...成日都
前線走前柱搶點,佢偏偏斬到去後柱..
一見到咁,我就勁嬲~~~~
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 03:29 PM

Originally posted by au212001 at 2006-1-18 03:04 PM:

仲有,...成日都
前線走前柱搶點,佢偏偏斬到去後柱..
一見到咁,我就勁嬲~~~~
其實我記憶中C.朗拿度在角球攻勢中,在禁區搶前柱頂入波也有好幾次了,為何要把角攻攻勢中如此有威脅的他改造成新碧咸??浪費了他的頭鎚入球而把他的短處(斬波)盡情展現眼前呢???好奇怪......可能是他個人要求,但若我是領隊就寧用加利仔(佢呢一兩季既傳中球質素愈來愈高)都唔用C.朗拿度斬角球,留一位經常楔前柱入波的球員在禁區待機會更好。
作者: 路路    時間: 2006-1-18 03:33 PM

Originally posted by Kian76 at 05 11 09 03:29 PM:

其實我記憶中C.朗拿度在角球攻勢...
讚同,浪費左d角球,
其實用傑斯係最好的~~
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 03:37 PM

Originally posted by 路路 at 2006-1-18 03:33 PM:

讚同,浪費左d角球,
其實用傑斯係最好的~~
傑斯早在碧咸末成名時己經是曼聯罰球處理者。
作者: brightlee    時間: 2006-1-18 03:41 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 17:37:

傑斯早在碧咸末成名時己經是曼聯罰球處理者。
between 1992-1997,
so did Denis Irwin
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 03:46 PM

Originally posted by brightlee at 2006-1-18 03:41 PM:

between 1992-1997,
so did Denis Irwin
艾雲在我眼中其中一個好處是識射死球。但老實講,我唔太like佢。
作者: 路路    時間: 2006-1-18 03:54 PM

Originally posted by Kian76 at 05 11 09 03:46 PM:

艾雲在我眼中其中一個好處是識射死球。但老實講,我唔太like佢。
講起射死球好心酸,mu而家真係冇死球專家,
今季好似得傑斯入過一個咁大把
作者: au212001    時間: 2006-1-18 05:18 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 03:29 PM:

其實我記憶中C.朗拿度在角球攻勢...
我意思係c.7落底時,前線向前搶點
佢偏偏斬佐去後便,,吾只一次,一定吾係專燈.
因為後柱一個人都冇
頭先講錯佐,吾好意思...
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 07:12 PM

Originally posted by au212001 at 2006-1-18 05:18 PM:

我意思係c.7落底時,前線向前搶點
佢偏偏斬佐去後便,,吾只一次,一定吾係專燈.
因為後柱一個人都冇
頭先講錯佐,吾好意思...
唔關你事,係我自己想講第二樣野姐。哈!
作者: LMQ    時間: 2006-1-18 07:22 PM

個人覺得c7可能打前鋒會更好..
1來佢頂波功夫我覺得幾好
2來速度夠快同有個人技術令到對手後衛難於mark佢
唔駛下下擺佢o係翼位..1係俾佢推死哂個波..1係就唔識斬波..
搞到乜攻勢都做唔到...=.=
作者: babo    時間: 2006-1-18 07:27 PM

Originally posted by LMQ at 2006-1-18 07:22 PM:
1來佢...
但佢射波唔得...
其實佢練波時唔知佢做咩..
以前碧咸下下練出波同射罰球..
先天不足..後天可以補拙o者..
難道佢練波時淨係玩扭雪榚筒..
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 07:33 PM

Originally posted by LMQ at 2006-1-18 07:22 PM:
1來佢...
好可惜除了射波唔得之外,連前鋒球員極為重要的第一下控球佢都做得唔係幾好。控定後既盤扭係好,但始終末控定時既C.朗拿度基本上好難擺脫敵衛。在非常密集既中路,C.朗拿度末必可以有機會舒服咁慢慢控落黎扭波。
作者: brightman    時間: 2006-1-18 08:09 PM

其實我覺得c7係可造之材. 起碼佢有腳法,有速度,只係打法上太過賣弄,同埋係同隊友配合同防守方面略為不足.

但係大家唔好忘記佢只係得20歲,仲有大把進步空間...只要佢能夠遇到一個有料既領隊,能夠將佢唔好既地方改哂佢既話,佢一定會成為一個有卡士既球員. 就正如亨利係雲加既麾下既情況一樣..亨利本來只係一個速度快,但係入球能力同傳球都係一般既球員,但係經過雲加既悉心改造之後而家變成左一位係後衛都怕既前鋒. 另外一個例子係祖高爾..原本佢只係一個賣弄腳法同埋懶得防守既球員,但係係摩生執教之後祖高爾變成左一個勤於走動同埋防守既球員,連以往賣弄腳法既陋習都改埋..

但係, c7係曼聯打左2年反而會無乜進步..係咪費sir個方面出左問題 ??
作者: 塵埃    時間: 2006-1-18 08:10 PM

人地次次挨一挨佢就跌...唔掂唔掂.....
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 08:25 PM

Originally posted by brightman at 2006-1-18 08:09 PM:
其實我覺得c7係可造之材. 起碼佢有腳...
當年亨利門前打飛機實屬等閒,但雲格仲不斷以佢為重心,攻勢既終結點,對佢百份百信任,亨利慢慢由一個唔識射波既前鋒變成一個識射波既前鋒。直至而家既世界級前鋒。

祖高爾從前賣弄腳法,但去到車路士腳法好過佢既人多的是,單是第一季與他爭正選的華朗己經足夠佢慢慢學,單靠腳法祖高爾根本無法出人頭地,而且長坐冷板下,不得不改變踢法,直至改變至現在的全能祖高爾。

但C.朗拿度在這兩年間萬千寵愛於一身,在曼聯腳法比他好的人近乎沒有,單是腳下功夫己夠他出人頭地,再加上是必然正選,無必要改變之下,近兩年來除了入球數字外,基本上是停止進步,他的個案有點似祖高爾,曼聯如想令他進步,首先要給予他一點挫折才行。
作者: au212001    時間: 2006-1-18 09:39 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 08:25 PM:

當年亨利門前打飛機實屬等閒,但...
你講得好岩呀...萬千寵愛於一身
對於一個20歲的後生仔,已經咩都有,,我之前好驚朗尼都係咁嫁..
但朗尼對比賽入便的投入,真係值得讚

就好似你所講,一定要俾d挫折,,但問題係..挫敗俾佐個,但費sir.....
領隊咁錫佢,咁信任佢,,
俾佐佢的挫折等於冇俾過...
作者: 艾力克    時間: 2006-1-18 09:48 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 08:25 PM:

當年亨利門前打飛機實屬等閒,但...
必然正選?
好似唔係喎

而家 giggs 打番正選, 佢要同 park 爭位架~
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 09:55 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-18 09:48 PM:

必然正選?
好似唔係喎

而家 giggs 打番正選, 佢要同 park 爭位架~
我說的是近兩季的事。最近的確C.朗拿度正選席位受到威脅,相信是他好好反省的一個機會。(但而家又好似出番佢。唉......)
作者: 艾力克    時間: 2006-1-18 09:55 PM

1來佢...
打前鋒?

好似雲佬靠頂波同禁區內o既把握能力, 佢又冇
至於頂波, 佢的確係入倒幾球, 但頂得入波就可以做中鋒o既話, 咁 terry 等後衛咪又可以?
頂波依樣野, 好多球員都會偶有佳作架啦, 所以頂倒波都唔代表做倒一個好中鋒

至於好似 henry o既技術型球員, 佢o既射術同判斷力都差好遠; 當然, 佢係有進步o既空間

既然佢係以過人為主, 佢都係適合做翼鋒多d~
作者: 艾力克    時間: 2006-1-18 09:58 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 09:55 PM:

我說的是近兩季的事。最近的確C.朗拿度正選席位受到威脅,相信是他好好反省的一個機會。(但而家又好似出番佢。唉......)
而家只係因為 park 受傷, c朗先做倒正選
前兩季佢都係必然正選, 但可能費sir都唔想佢因為咁而自滿, 自以為是, 所以先要佢同 park 爭正選, 希望佢可以踢得好d去搶番個正選位
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 10:02 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-18 09:58 PM:

而家只係因為 park 受傷, c朗先做倒...
朴智星真係好勁,我愈黎愈鐘意佢,亞洲第一翼鋒非他莫屬(其實我眼中的他踢史高斯個位係最好的),出佢好過出C.朗拿度,一個實際一個華麗,還是實際的好。
作者: au212001    時間: 2006-1-18 10:06 PM

我自己就吾知以前herry打邊線個陣踢成點,
但我就覺得個個人的質素吾同,雖然herry改踢前鋒後好勁
但叫c7改打前鋒,,是好是壞,,都好難講......
所以最好吾好用過往的案例來叫c7打前鋒
作者: 艾力克    時間: 2006-1-18 10:10 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 10:02 PM:

朴智星真係好勁,我愈黎愈鐘意佢...
"一個實際一個華麗"

或者對勁隊就用 park, coz 佢踢得好

對弱旅就用 c朗, coz 弱隊球員有好多球員都缺乏大賽經驗, c朗真係好易一flick就過, 到時就會製造倒好多射門同有威脅o既傳球喇~
作者: au212001    時間: 2006-1-18 10:19 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-18 10:10 PM:

"一個實際一個華麗"

...
但......
睇來而家...
對勁旅就用c.7
中下遊的球隊就用park
作者: babo    時間: 2006-1-18 10:29 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-18 09:58 PM:

而家只係因為 park 受傷, c朗先做倒...
即使星仔唔係傷..
費sir始終都係要c7多過星仔
o係12月魔鬼賽程前..曼聯下下可以入人3粒...星仔表現著晒火..
但一到左最重要果4場...費sir反而收起星仔改用c7..結果如何?
起初我以為佢俾星仔抖一場..但...o係果段時間星仔o係果4場中..只係出左1場半-
直到星仔傷左前...即係上星期...費sir都係用c7...曼聯近4場不勝..兼且入球率超低..
我只係覺得費sir係咁俾機會佢..死都要用c7..講真..無c7同有c7真係好大對比..
呢點費sir無理由睇唔到...曼聯中場傳送不足...或多或少都同史高斯傷埋有關.
家下c7仲要o係用人之際整張紅牌...算得上對球會"雪中送炭"
或者..佢拎紅牌...對曼聯係一件好事...
作者: 路路    時間: 2006-1-18 11:53 PM

Originally posted by babo at 05 11 09 10:29 PM:

即使星仔唔係傷..
費sir始終都係...
費sir的頑固正是mu最近下滑的因素~~
作者: Kian76    時間: 2006-1-18 11:57 PM

Originally posted by babo at 2006-1-18 10:29 PM:

即使星仔唔係傷..
費sir始終都係...
同意,資料亦很詳盡。
作者: LMQ    時間: 2006-1-19 01:49 AM

Originally posted by babo at 2006-1-18 07:27 PM:
但佢射波唔得...
其實佢練波時唔知佢做咩..
以前碧咸下下練出波同射罰球..
先天不足..後天可以補拙o者..
難道佢練波時淨係玩扭雪榚筒..
射波唔係唔得既..
佢打左咁耐都好似有兩三靚波睇下
只不過佢d飛機波數目多過頭je..
Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 07:33 PM:
好可惜除了射波唔得之外,連前鋒球員極為重要的第一下控球佢都做得唔係幾好。控定後既盤扭係好,但始終末控定時既C.朗拿度基本上好難擺脫敵衛。在非常密集既中路,C.朗拿度末必可以有機會舒服咁慢慢控落黎扭波。
你講得幾中point..
但係總比起打翼位咁1無是處
完全發揮唔到佢應該有既水準
或者可以搵朗尼or雲佬配合下佢..我諗應該得既
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-18 09:55 PM:
打前鋒?

好似雲佬靠頂波同禁區內o既把握能力, 佢又冇
至於頂波, 佢的確係入倒幾球, 但頂得入波就可以做中鋒o既話, 咁 terry 等後衛咪又可以?
頂波依樣野, 好多球員都會偶有佳作架啦, 所以頂倒波都唔代表做倒一個好中鋒

至於好似 henry o既技術型球員, 佢o既射術同判斷力都差好遠; 當然, 佢係有進步o既空間

既然佢係以過人為主, 佢都係適合做翼鋒多d~
要諗下喎..佢而家做翼鋒
出又出唔到靚波,又唔係成日過到人,一味死推
有時見佢涉位入禁區搶點好似仲有威脅咁
所以我先諗可唔可以搵佢轉型
起碼多個位置選擇,唔駛浪費左佢d技術or其他足球天份
作者: 艾力克    時間: 2006-1-19 10:08 AM

Originally posted by LMQ at 2006-1-19 01:49 AM:

射波唔係唔得既..
佢打左咁耐都...
佢o係 國家隊 都打得幾好呀, 都係打翼鋒姐

所以佢可能轉隊會好d, 不過..佢轉左隊就會對 manu 有好大威脅喇
作者: vincecarter    時間: 2006-1-19 01:45 PM

MU依家死球唔得, 側擊唔得, 快既, 係有, C7...佢可以落到底但出唔到好波...
講真...佢真係唔到死果一下都唔交波比人, 拉慢晒, 唔知想點, 我諗要有個人教下佢
作者: au212001    時間: 2006-1-19 01:48 PM

Originally posted by vincecarter at 2006-1-19 01:45 PM:
MU依家死球唔得, 側擊唔得, 快既, 係...
全對,,曼聯班後生仔係有潛質,
但梗係吾知差d咩野,應有的質素都冇...
吾要求打到以前最旺盛咁,但都起碼吾好踢得差到離譜呀....
作者: LMQ    時間: 2006-1-19 05:10 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-19 10:08 AM:

佢o係 國家隊 都打得幾好呀, 都係打翼鋒姐

所以佢可能轉隊會好d, 不過..佢轉左隊就會對 manu 有好大威脅喇
講真啦..
佢轉隊我真係唔係幾想見到
話哂當初都係因為話士x亭同曼聯友賽見佢打得出色
曼聯先至買佢返黎....
或者費sir可唔可以治得佢掂..咁樣對曼聯同c7黎講都係一件好事黎~~
作者: Kian76    時間: 2006-1-19 06:12 PM

Originally posted by LMQ at 2006-1-19 05:10 PM:

講真啦..
佢轉隊我真係唔係幾想見...
講個近似例子你聽,卡斯辛奴離隊後羅馬五戰全勝。可參考一下。
作者: hkcitywong    時間: 2006-1-19 07:03 PM

似乎真係要費sir用棍狠狠咁打佢一身先知錯
作者: LMQ    時間: 2006-1-19 07:30 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-19 06:12 PM:

講個近似例子你聽,卡斯辛奴離隊後羅馬五戰全勝。可參考一下。
唔..卡斯辛奴臨離開羅馬果陣時基本上已經坐緊冷版鄧..
同c7都唔同case..佢就一時正選一時後備...
作者: babo    時間: 2006-1-19 07:53 PM

Originally posted by LMQ at 2006-1-19 07:30 PM:

你留意下有c7同無c7..曼聯的戰績都知..
作者: Kian76    時間: 2006-1-19 11:37 PM

Originally posted by LMQ at 2006-1-19 07:30 PM:

我係想講影響軍心。
作者: au212001    時間: 2006-1-20 09:54 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-19 11:37 PM:

我係想講影響軍心。
我諗c7又未去到好似卡斯辛勞咁,人見人憎ge...
作者: LMQ    時間: 2006-1-20 11:11 AM

Originally posted by babo at 2006-1-19 07:53 PM:
你留意下有c7同無c7..曼聯的戰績都知..
Originally posted by Kian76 at 2006-1-19 11:37 PM:
我係想講影響軍心。
唔通真係要佢走先至係唯一選擇??
話哂當年都要成千二萬磅先買到佢返黎...
作者: Kian76    時間: 2006-1-20 01:14 PM

Originally posted by au212001 at 2006-1-20 09:54 AM:

我諗c7又未去到好似卡斯辛勞咁,人見人憎ge...
但己經開始愈黎愈犯眾憎。最近又同雲佬......更不用說之前的加利仔、傑斯......
作者: au212001    時間: 2006-1-20 05:15 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-20 01:14 PM:

但己經開始愈黎愈犯眾憎。最近又同雲佬......更不用說之前的加利仔、傑斯......
分別的係卡斯辛勞公開晒吾妥羅馬,又話減薪,吾續約,導致犯眾憎
而c7係表現吾好先至開始有人.討厭佢,,我諗,開始支持費sir買c.7的球員會後悔了...
作者: Kian76    時間: 2006-1-20 07:51 PM

Originally posted by au212001 at 2006-1-20 05:15 PM:

分別的係卡斯辛勞公開晒吾妥羅馬,又話減薪,吾續約,導致犯眾憎
而c7係表現吾好先至開始有人.討厭佢,,我諗,開始支持費sir買c.7的球員會後悔了...
卡斯辛奴剋人憎既原因點只咁少,但的確c.朗有排都末去到咁剋人憎。

好似話下季c.朗拿離開曼聯,轉會祖雲達斯or華倫西亞。
作者: babo    時間: 2006-1-20 10:12 PM

Originally posted by LMQ at 2006-1-20 11:11 AM:

換轉你係領隊會點做...?
俾佢正選同後備入替都係咁...
眼見佢而家既問題...無限期等佢進步嗎...?
我相信好多人都會覺得...c7一旦成熟起來就會好驚人..
但...要等幾耐呢...
作者: au212001    時間: 2006-1-21 06:15 PM

Originally posted by babo at 2006-1-20 10:12 PM:

俾佢...
係呀,所以有d同情費sir而家進退失據的情況
不過最近c.7停3場,,我諗費sir可以煩少樣野啦
作者: 艾力克    時間: 2006-1-21 07:10 PM

Originally posted by LMQ at 2006-1-20 11:11 AM:

千二萬磅又如何
賣出去實唔知依個數啦
點都過二千萬磅~
作者: au212001    時間: 2006-1-21 11:22 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-21 07:10 PM:

千二萬磅又如何
賣出去實唔知依個數啦
點都過二千萬磅~
好難...曼聯e幾年都係貴買賤放,即係高價買入,但底價放出
我都吾知對上個次係轉會有錢鎌的球員係邊個(青訓買出吾計)
我覺得而家放c7,應該冇千2萬磅
作者: 艾力克    時間: 2006-1-21 11:33 PM

Originally posted by au212001 at 2006-1-21 11:22 PM:

好難...曼聯e幾年都係貴買賤放,...
一個球員有技術, 有潛質, 又成左名, 賣12m 有幾難~
作者: au212001    時間: 2006-1-22 12:28 AM

Originally posted by 艾力克 at 2006-1-21 11:33 PM:

一個球員有技術, 有潛質, 又成左名, 賣12m 有幾難~
至幣而家個個都知c7難教le,都知道佢係豬頭骨,佢真係咁好洗好用,
曼聯都冇需要放佢丫,,而家出晒名臭馬....睇下費sir點治佢仲好啦
作者: babo    時間: 2006-1-22 01:07 AM

Originally posted by au212001 at 2006-1-22 12:28 AM:

至幣而家個個都知c7難教le,都知道佢係豬頭骨,佢真係咁好洗好用,
曼聯都冇需要放佢丫,,而家出晒名臭馬....睇下費sir點治佢仲好啦
弊就弊在費sir而家係縱佢...多過治佢呢..
作者: 艾力克    時間: 2006-1-22 12:44 PM

Originally posted by au212001 at 2006-1-22 12:28 AM:

tevez, cassano 就真係臭馬, 咪又係大把人想簽
c朗而manu打得唔好, 唔代表o係其他球會打得唔好o既, veron 同 forlan 就係一個好例子啦
難教又唔代表教唔倒, 何況c朗都只係需要一個嚴師, 就好似 joe cole o既情況一樣
作者: LMQ    時間: 2006-1-22 04:49 PM

Originally posted by babo at 2006-1-20 10:12 PM:
俾佢正選同後備入替都係咁...
眼見佢而家既問題...無限期等佢進步嗎...?
我相信好多人都會覺得...c7一旦成熟起來就會好驚人..
但...要等幾耐呢...
如果我係費sir
我諗我會面對面咁同c7討論佢既問題(或者可以話半勸半教)
等佢自己知道佢自己既問題在於邊度同埋點樣解決
另外唔好再同其他隊友罵戰or講手,團結為目標
到佢明白到同真正改過到先再放佢落場踢
咁樣得唔得???
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-21 07:10 PM:
千二萬磅又如何
賣出去實唔知依個數啦
點都過二千萬磅~
原價賣出去都難..仲講過二千萬?@@
你睇下華朗科蘭果d就係例子..高價買入..低價放出..
再加上而家c7既狀態
第二d球隊仲唔乘機壓低你個價咩
作者: au212001    時間: 2006-1-22 04:57 PM

Originally posted by babo at 2006-1-22 01:07 AM:

弊就弊在費sir而家係縱佢...多過治佢呢..
e個真係重點....
作者: brightman    時間: 2006-1-22 05:31 PM

Originally posted by au212001 at 2006-1-22 04:57 PM:

e個真係重點....
我都同意. c7已經加盟左曼聯已經兩年, 如果費sir真係可以教得掂c7既話就唔會好似而家咁獨食. 要知道曼聯既踢法係以機動同組織性為主,太多個人主義既踢法只會令到曼聯踢得雜亂無章,但係c7獨扭既惡習越見嚴重, 而且亦都招黎史密夫,雲佬,加里仔既不滿. 所以c7再係曼聯既話可以只會令到曼聯進攻失調同球隊內鬨.

曼聯賣走佢可以係一個雙贏既做法.始終英超係比較體力化,唔適合c7呢類型既踢法,如果轉戰西班牙可以比佢更多發揮空間. 對於曼聯黎講賣佢可以多一筆錢去買夠卡士既球員黎代替堅尼個位.

至於c7既轉會費我覺得唔會低,因為其實好多大球會如祖記,皇馬等都表示過對c7好有興趣,有人爭既話個價就可以抬高. 而且c7最大既價值係後生. 再加上c7係國家隊表現係比較好,如果係世界盃有出色表現既話曼聯可將叫價進一步調高.
作者: babo    時間: 2006-1-22 06:52 PM

Originally posted by LMQ at 2006-1-22 04:49 PM:

如果我係費sir
我諗我會面對面咁同...
好同意你既講法~
俾我都會咁做..
奈何而家既費sir...只係維護佢..
有如昔日董生謢短一樣...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0