標題: 陳奕迅慘成犧牲品! [打印本頁]

作者: alantai    時間: 2006-1-16 01:32 AM     標題: 陳奕迅慘成犧牲品!

頭先見佢冇左男歌星已經面黑黑, 佢諗可能都係攞個金曲金獎做安慰獎, 點知都冇埋, 佢當堂成個人呆左, 笑都笑唔出, 連古巨基都拍一拍佢!
我認為無線唔俾大獎eason, 係想同商台示威, 因為無線同商台一 向唔啱, 商台捧邊個, 無線就飛邊個, 當年商台捧學友, 無線就捧華仔. 商台捧王菲, 無線就捧Sammi, 到而家商台捧Eason, 無線就捧李克勤.  另外司儀全晚講野都針對商台頒獎禮.
Eason好可能步學友後塵, 做左無線同商台既犧牲品

作者: joycejo    時間: 2006-1-16 01:49 AM

Originally posted by alantai at 2006-1-16 01:32 AM:
頭先見佢冇左男歌星已經面黑黑, 佢諗...
應該都係啦!
作者: funnygay    時間: 2006-1-16 01:50 AM

如果真係咁有乜所謂,公道自在人心
學友到而家都咁紅就g當時無記既行動係打擊唔到人地既
何況eason都話過獎唔係最重要,最重要係班fans仲支持佢
我一定撐你嫁,eason!

[ Last edited by funnygay on 2006-1-16 at 01:51 AM ]
作者: coke123    時間: 2006-1-16 10:49 AM

咁商台都比女歌手金獎比容祖兒la, 無記都比女歌手佢!?? (我知無記同英王關係好) 所以我lum lee D 野都係內部定ge!
作者: marychanua    時間: 2006-1-16 11:37 AM

我同意.....
作者: zz1988    時間: 2006-1-16 03:13 PM

just support good music is enough!
作者: 155220    時間: 2006-1-16 04:45 PM

相信他的FANS依然會支持他!
作者: Lung~    時間: 2006-1-16 07:59 PM

算啦..身為eason fan都唔會覺得eason拎唔到大獎而覺得唔抵
十大勁歌根本就係做馬..見"唔唱k"就知咩事啦

謝安琪會輸比toby咩?

eason冇大獎一d都唔覺得失望
叱吒贏哂已經足夠
全晚搵d唔關事既人黎攪爛gag.
歌手拎獎都冇表情..一年比一年差...下年都係只看叱吒
作者: cloud222    時間: 2006-1-18 12:24 AM

其實我覺得克勤今年真係勞力過Eason....
Eason隻碟出左半年先得50,000, 克勤出2week就賣50,000
克勤係全年keep住人氣wor....Eason呢?
叱吒都做馬啦....年年唔係海峰, 一鋒就係I Love You Boyz...
不過無記又真係....唱k同Toby都有....o鞋
作者: Flyhigh    時間: 2006-1-29 02:15 PM     標題: 可憐陳奕迅

其實,我以往都係無線既忠實觀眾,但係依家:無線既劇集一部無聊過一部,無聊不再講,戲集D戲情翻抄翻抄,再翻抄,直頭睇咗頭果一、兩集,就已可推斷到結局!

另外,本人一直最支持既『掌門人』又因各種理由,而唔撈!

以本次陳奕迅慘成犧牲品,直頭無陰功!

http://hk.wrs.yahoo.com/_ylt=AoEzsXMCAxe3yRYzPh9AkKK.ygt.;_ylu=X3oDMTA4NDgyNWN0BHNlYwNwcm9m/SIG=120jt9iif/**http%3a//hk.yimg.com/hk/providers/mingpao/20060123/24mh01.jpg
作者: 151515    時間: 2006-1-29 02:21 PM

Originally posted by Flyhigh at 2006-1-29 14:15:
其實,我以往都係無線既忠實觀眾,但...
無記.........唉!
作者: Flyhigh    時間: 2006-1-29 02:43 PM

無辜地成為祭品!
作者: 151515    時間: 2006-1-29 02:45 PM

Originally posted by Flyhigh at 2006-1-29 14:43:

無辜地成為祭品!
一代醫神........
作者: anakinchan    時間: 2006-2-5 03:43 PM

其實大家係咪覺得eason應該攞,我想每個台(電台或電視台)都有他們一群忠實的受眾,你又可以問吓你阿媽邊個好啲。阿媽和阿爸才是電視台的主要受眾,電視台當然揀些他們喜歡的,你再問阿媽首"希望"好唔好聽。日日睇大長今,日日聽。我們根本不是TVB的主要對象,你覺得佢好,但可能100個阿媽都會話克勤好過eason,咁受唔受歡迎係睇吓你站在那裏看。
商台所謂公正,係對佢啲聽眾講,我從不聽商台,所以林海鋒首男子組,我係頒獎禮才第一次聽,你可以話我out,但以一個從不聽商台的人如我男子組得獎我都話佢做馬。
至於吳卓曦,在TVB是王,你係其他電台聽唔倒,但你在TVB想見他少一陣都難,咁佢係TVB的表現可能真係比人好wor,曝光率又高。
其實我們去睇,個個頒獎禮多少有不公,只是自己點睇。世界從不公平,從出世那天以經係唔公平,你在小學讀書,到出來做,有邊樣唔係有關係就易話為。我老師教我識人好過識字。
作者: join6471    時間: 2006-2-7 01:14 PM

Originally posted by alantai at 2006-1-16 01:32 AM:
頭先見佢冇左男歌星已經面黑黑, 佢諗...
金曲金獎=安慰獎??????

Did u know the colour of that award was all in golden rather than "Most Popular Singer Award" 1/2 silver,1/2 golden colour!

圖片附件: 娛樂版20060125.jpg (2006-2-7 01:14 PM, 65 KB) / 下載次數 4
http://26fun.com/bbs/attachment.php?aid=772247&k=48ed42f84e2cfdcefb7ce7e6aa1b5381&t=1727126852&sid=8EvWu6

作者: hin8140    時間: 2006-2-9 12:42 AM

算啦
邊個有實力 大家知既
唔使話1個2個垃圾獎而唔抵
作者: choi5586    時間: 2006-3-17 11:03 PM

公道自在人心

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0