標題: 2006年男籃世錦賽,中國與歐美勁旅同組。大家點睇? [打印本頁]

作者: stereo    時間: 2006-1-16 08:18 PM     標題: 2006年男籃世錦賽,中國與歐美勁旅同組。大家點睇?

2006年男籃世錦賽將於8月19日至9月3日在日本五個不同的城市舉行,一共75場比賽。冠軍將直接獲得北京奧運男籃賽資格。

中國隊與美國、波多黎各、斯洛文尼亞、意大利和塞內加爾同分在D組。中國隊將在8月1日首戰歐洲勁旅意大利隊,比賽地點是在日本札幌。

2006年男籃世錦賽具體分組結果:
A組:阿根廷、委內瑞拉、法國、塞黑、黎巴嫩、尼日利亞;
B組:西班牙、巴拿馬、德國、日本、新西蘭、安哥拉;
C組:立陶宛、巴西、希臘、土耳其、澳大利亞、卡塔爾;
D組:美國、波多黎各、斯洛文尼亞、意大利、中國、塞內加爾。

睇怕今次打入八強既機會都係凶多吉少。除了美國,波多黎各同斯洛文尼亞都係十分難纏既對手。
大家又點睇呢?

作者: nashisthebestpg    時間: 2006-1-16 08:51 PM

係咪每組頭2名入8強?
係的話就應該美國同意大利入..........
作者: Kian76    時間: 2006-1-16 09:04 PM

美國最大敵人係意大利(平均),中國無威脅(外線太弱,內線也不強),諗諗下斯洛文尼亞都唔會太弱???哈哈!
作者: stereo    時間: 2006-1-16 09:39 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-1-16 09:04 PM:
美國最大敵人係意大利(平均),中國無威脅(外線太弱,內線也不強),諗諗下斯洛文尼亞都唔會太弱???哈哈!
斯洛文尼亞有黃蜂既Nachbar同山貓既Brezec,都有一定戰力架
而波多黎各就有上次帶領球隊戰勝夢之隊既活塞球員Arroyo
所以依組真係臥虎城藏龍。
作者: stereo    時間: 2006-1-16 09:44 PM

Originally posted by nashisthebestpg at 2006-1-16 08:51 PM:
係咪每組頭2名入8強?
係的話就應該美國同意大利入..........
係咪每組頭2名暫時就唔清楚,不過就算去到每組頭3名出線;中國都未必係其中一份子。
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-1-16 09:45 PM

當吸收下經驗囉,反正中國比較難奪標
作者: shaqkobe    時間: 2006-1-16 09:57 PM

Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-1-16 21:45:
當吸收下經驗囉,反正中國比較難奪標
唔好話奪標啦。。。入到8強已經威威。。
作者: 151515    時間: 2006-1-16 09:59 PM

希望中國隊唔好慘敗啦(最好入8強)
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2006-1-16 10:36 PM

Originally posted by shaqkobe at 2006-1-16 09:57 PM:

唔好話奪標啦。。。入到8強已經威威。。
中國係亞洲的大哥,但亞洲的水平唔高=.=
作者: bigfish    時間: 2006-1-17 12:45 PM

a: 阿根廷, 委內瑞拉/法國
b: 西班牙, 德國/安哥拉
c: 立陶宛, 巴西
d: 美國, 波多黎各
中國應該會同 slovenia & italy 咁上下, 爭小組第三啦
作者: leeyanta    時間: 2006-1-17 12:56 PM

點解無咗"俄羅斯"既?
作者: 足球王    時間: 2006-1-17 08:41 PM

美國有咩球星打?
作者: nashisthebestpg    時間: 2006-1-17 09:14 PM

Originally posted by 足球王 at 2006-1-17 08:41 PM:
美國有咩球星打?
話打ge好似有amare, 馬利安, LBJ , wade, kobe, iverson~
作者: 151515    時間: 2006-1-17 09:18 PM

Originally posted by nashisthebestpg at 2006-1-17 21:14:

話打ge好似有amare, 馬利安, LBJ , wade, kobe, iverson~
你個logo好得意
作者: 571    時間: 2006-1-18 05:26 PM

中國未必無機會架..
作者: holydai    時間: 2006-1-21 01:29 PM

i don't think China is able to qualify. Their line up isn't too bad but they need a leader and a clutch player.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0