<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
HIHIHIHIHIHI
撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!

9竟係咩野嚟咖,睇左10秒都唔知道
勇勇 發表於 2010-1-2 03:22 AM
阿凡達 之 索爆軍妹

HIHIHIHI
吹唔吹下阿凡達???
95176# e_e

有乜好吹.......
佢地都無扑野
ktwu2007 發表於 2010-1-3 04:50 PM
有喎 ... 咩你唔知咩???
唉.............返遲嚟一步.........
我應該帶埋本umpc 出去, 食食吓飯傾傾吓先知個傻婆又亂嚟!
最起碼都set 分吖, 佢竟然問我乜嘢叫set 分, 救命~~~
我依家無權限喺港男, 呀雞仔TriTri 你地 ...
BOYDWAN 發表於 2010-1-4 10:22 PM
吹唔吹阿凡達???
想吹d 乜呀甘仔? 劇情?
BOYDWAN 發表於 2010-1-4 10:34 PM
其實我睇阿凡達時,入左納人社群不久,我就唸住以觀察西方人,
如何反映出他們對其他文明的印象,用這個角度切入,
具形化的很明顯,清朝的辮 印第安髮型 非洲辮子頭等等。。。

有人話佢抄襲,我反而覺得OK,因為聽講咁既說法,
藍皮膚其實暗指紅蕃。。。套野其實係反省殖民主義,
所以納美人係代表殖民受害者,所以佢地係代表受害者集合體,
"抄"係完全合理既(其實納美人都唔少美國式思維。。。集結軍隊
。。。以戰反戰。。。);第三,是果種同環境共存既概念,
同果顆樹果PART,同打完獵後,同隻野講:"朋友,我明白你感受,
。。。你將成為我們族人一部份",ED係咁既野,
我覺得果種對身邊環境既感恩,我覺得E+既人真好少~~

我覺其實講宗教果PART都唔錯,佢用左另一種方式,
講宗教的東西,唔一定同科學相違。。。這是他們要保護神樹的原因,
因為神樹係佢族群記憶集合處(我上過佛教文化史,
甚麼叫我?其實就係一系列記憶)。。。
我都幾認同喎, 因為中國, 非洲, 美州(印第安人先係原居民)都係先後比英國人入侵嘅, 只不過時間太耐英國人手段太叻淡化晒啫.........
其實由第一次世界大戰開始, 英美相方(物又係同一個呀公)呢兩個國家都已經知道 ...
BOYDWAN 發表於 2010-1-4 11:02 PM
不過咁講 , 中國全力否決監察機構 , 行為可疑
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。