<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 失控開始aio
返回列表 回復 發帖
支持政府鎮壓刀未定
d228216 發表於 2014-10-1 02:50 AM
你咪呀 ... 政府唔好話鎮壓 , 只要好似星期日咁多幾次 , 美國就會讉責 ,
會放話警方再用暴力 , 會有 "後果" ...

警方一窒 , D大學雞中學雞可能就攻政總

你仲未聚焦到個問題所在.

一個以親中 共意識形態為主組成o既群體, 會提名到2-3個受社會絕大多數接受o既候選人o既機會率有幾多? 微乎奇微.
社會泛民對建制o既支持度, 根據立法會直選得票率, 大概係 55:45 之 ...
Winters 發表於 2014-10-1 05:35 AM
社會泛民對建制o既支持度, 根據立法會直選得票率, 大概係 55:45 之比
===============================================================
兄台的確是我所見支持民主人士中 , 較有見地的 ... 泛民還在說 "長期保持64黃金比例" ...
泛民收皮拉 , 你地明明係由7:3下跌到55:45 !!!
泰國唔係民選??? 烏克蘭唔係民選???
"民主運動" 有幾民主 , 我完全明白:smile_

其實 , 香港政府/警方己經沒有選擇 , 只有一條路 ... 唸下烏克蘭/埃及 ,你少少鎮壓 , 對家就有借口玩野~~

記得 , 叫解放軍入城/鎮壓既 , 比佔中做既 , 白痴一百萬倍 ... 請做聰明人
但係150名嘅名額一來冇人要求減少,
二來呢個論點泛民會俾啲家庭團聚罵爆輸得會好慘。
搞唔到,搞唔掂。
hamsubboy 發表於 2014-10-1 05:54 AM
H兄終於有個反擊得分 ... 支持你
你起台灣讀完書未呀!末代處男。
hamsubboy 發表於 2014-10-1 06:05 AM
一早拉 ...
我讚你 , 你竟串我
我想知你破處未呀?
hamsubboy 發表於 2014-10-1 06:10 AM
小弟學佛 , 清心寡慾
喂甘生, 我地香港人唔係淪落到要同呢o的地區比呀?

香港人o既示威質素, 係今次佔中同上次反國教show哂出o黎啦... 敢講係全世界, 得幾個國家算係好過我地.
所以個班話佔中比國際社會對香港產生一個壞印象o既人都痴X ...
Winters 發表於 2014-10-1 06:12 AM
我從來同意人生而平等 ... 所以唔信咩人高質素D , 咩人低

質素D

, 決定關鍵係環境 , 包氣氛  政治氣候等等

(係呀 , 小弟絕對係唯物主義基本教義派)

講真 , 我覺得反佔派/金融都真係要冷靜 ... 暫時的確係會有損失 , 但千萬唔好提鎮壓 ,一鎮壓就唔只係佔中派 , 而係全香港都無 , 謹記~~
甘生你又o黎啦...

人生而平等, 同個人, 族群質素高與低完全冇關係...

人生而平等=/= 德蘭修女同林過雲o既個人質素一樣, 俄羅斯人同美國人質素一樣... ...
Winters 發表於 2014-10-1 06:31 AM
拿拿拿 , 你又

o黎啦 ... 我講既係作為一個族群 , 一個群體的質素

就好似中國人 , 日本人 , 法國人 , 美國人 , 俄國人 ... 當然各自係有極少數人 ,

但係變態殺人  強姦犯等等 , 但一個整體計算 , 尤其係群體性既決定既

質素

我唔覺得會有邊一群比另一群好羅 ...

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 測試區 » AIO2014tp2019 » 失控開始aio

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。