<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部2006](保存愛藏版)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by BOYDWAN at 2007-3-2 03:55 AM:

疴殊殊扎醒~

playplay,分唔...
ok 喇........先問問

1. 每過一關 +10  , 全中而你又覺得好有頭腦嘅 +30 啦

= 咩叫 全中.........即係過哂每一關先叫 全中 ...... 但我吾知可以出到幾多關喎.....要機緣下先會''無喇喇''諗倒D推理

如果係個別地每一關 答岩 +10 , 答得最好就 + 30 反而容易D

2.洗吾洗設定時限先......即係 if  一年後先有第二,三位人仕答岩(至怕冇人答岩).....咁到時加吾加分????

3. 如有時限(如:一個月) , 答案可以不公開嗎???......我不想給那些不用腦的人等到月尾,然後齋睇答案.........之後去其他地方''也文也武''

4.如有時限 , 時限之內(某日).....我一見有人答岩,就刪去嗰個答案同即時加分(主要係吾想比其他玩緊既人抄答案,之後变成人人有分加)........咁一來可以令答案少D人知(只有我同真正答中者)亦減少其他人混水摸魚集體呃分

5. 每日夜晚我會上一上EF 睇睇 , 如發現有答岩者 , 會在有版主當值時間下, 給當值版主指出答岩者.......之後刪去答案&即時加分..................(這方便嗎???)

6. ''答得最好就 + 30 '' , 所以我會Save 哂所有答岩者之答案 , 月尾截止再加埋 20分

[ Last edited by playbr2 on 2007-3-2 at 05:08 AM ]
Originally posted by Triangel at 2007-3-2 05:11 AM:

I will have the feedback for you tonight which is your Noon~~~
本帖隱藏的內容需要積分高於 1250 才可瀏覽

[ Last edited by ckyckk on 2007-3-2 at 07:34 AM ]
Originally posted by ckyckk at 2007-3-2 07:35 AM:

夜小小~佢而家放工回程途中
再夜Dㄚㄚㄚ....咁姐係2:00~ 3:00 .....我2:00~ 3:00 肯定得....吾知tri 會吾會太夜.....早既可以就下1:00~2:00 , 但有時人算不如天算喎......我盡早喇

走喇......要準備番工(扮靚靚ㄚㄚㄚㄚ)886
Originally posted by Triangel at 2007-3-2 01:05 PM:

我個人最懶,遊戲規則越簡單越好:
**** Hidden message by originally poster *****

[ Last edited by Triangel on 2007-3-2 at 01:14 PM ]
1. OK
2.一個月
3.咁第二個用其他方式答岩呢???...........& 限期之後,答案可以不公開嗎
4.& 5.應該吾會,因為 1. 我吾會比人知我既答案不但吾會公開(防止那些小白等答案) ,而且答岩既人會好快加分同dele佢個Ans. (d人吾知會dele Ans. 又点會去防備, 當然冇機會抄橋).......咁做有三個好處 a. 可以證明有人答岩有分加 (因為遊戯最後係冇答案公開的) b. 防止抄/改答案(呃分) c.對有機會過關的會員公平d (都可以有分加,而吾限只加分比第一個答岩嗰個)
6. OK.....咁不如改為''先答中先得'' +30 .....之後一律 +10

[ Last edited by playbr2 on 2007-3-2 at 03:14 PM ]
Originally posted by Triangel at 2007-3-2 01:05 PM:

我個人最懶,遊戲規則越簡單越好:
**** Hidden message by originally poster *****

[ Last edited by Triangel on 2007-3-2 at 01:14 PM ]
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... d=1dLkYy#pid1991998

漏左 #3  是嗎
Originally posted by Triangel at 2007-3-2 03:33 PM:

1. OK
-> :g...
.......咁不如算把喇.....由得我自由發揮.....或者無為而治都係一種好辨法.

其實網上有好多推理遊戲都冇人有答案,個個亂作一通就算 or 某些不思進取既寄生蟲拎住人地d答案''也文也武''.......所以我久吾久見倒D''混帳''題目都真係''好抵死'' .

基於上述理由,又咁岩諗倒d好遊戲,所以我會上黎同大家交流下,切磋下.希望大家玩既同時,可以動動腦根.所以我吾介意去為''有心交流''既人糾正答案,直至佢想通為止........而對於一d''好行小慧''想白白攞人好處既人,我亦要杜絕.........我既原則係''只要你肯參與,過程中必有得著'', 既然一開始既目的係志在交流,而非為分數,咁就同你所講既享受過程不謀而合......所以各自做番本份就可以了

而加我會繼續主持個遊戲,繼續去協助有心人去完成玩戲,對於嗰d不勞而獲既人,我絕對吾會白白交個答案比佢........我希望你明白,要諗出一條有意義既題目吾係容易,所以我吾想浪費左佢,我會將e條題目&答案 透過互相切磋而流傳出去,但就絕對吾會比d半桶水既人白白得手...........我吾想製造/見倒一d不思進取的寄生蟲,特別係日後見番自己條題目比人搞到''好抵死'' 咁就吾係咁好囉,對我係極大侮辱

最後,衷心感謝Tri Tri 你既熱心幫忙THANK YOU ~
Originally posted by Triangel at 2007-3-2 11:23 PM:

I think you have gotten what I'm trying to say.  You open up the quiz, you In-Charge and guide people through the process to reach the answer, whoever you think that has done a great job I will +10 to 15 accordingly as well as to your account also.  FAIR ENOUGH?

TriAngel
冇所謂喇只要吾洗硬性規定我交個答案就ok喇 , 玩遊戲既目的是渴望與志同道合既人交流分享 , 如果一開始出條題目包埋答案比人自己睇,就會失去左共同尋找答案既箇中樂趣, 一班人『集思廣益』係我想做到既 !!! 我會繼續發展e種氣紛 ,請多多支持

by   playbr2 喵~
Originally posted by ckyckk at 2007-3-2 11:50 PM:

今日玩唔玩[hide]Tag?
你呃人o既~~~~ 騙子
Originally posted by trista_cheong at 2007-3-3 12:04 AM:

咩黎ga??邊個作ga???
........書同電影都好似有......早兩三年有套日本電影幾紅下架
Originally posted by Triangel at 2007-3-3 12:01 AM:

我遲D都有個Quiz比你 Try Try
咁我走先~~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部2006](保存愛藏版)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。