<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部2006](保存愛藏版)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by clkgtr at 2006-11-9 00:36:

會唔會果家人以為d係雪糕放錯左嚮雪櫃呢?
朱古力???!
Originally posted by coolala2005 at 2006-11-9 01:20:
calling 傻佬~

請幫我將離L譜私人頻道set 返1000分丫~

我聽日會update D 料~ 我唔想俾人洗版......~

thanks!~~~~
yes sir~
Originally posted by clkgtr at 2006-11-9 02:12:

lala 叫你set 一分, 你做咩set 一分呀
oh..............shxt.................
呢幾日太累,有d 眼花~
thx buddy~
Originally posted by Triangel at 2006-11-9 02:23:

死仔~

想先說一個小故事。
17世紀,蒸汽機出現,英國工業革命時期開始;當時燃煤蒸汽機受到廣泛使用,奠定了英國成為日不落帝國的基礎;英國是島國,國勢全靠海軍的戰鬥力維持,蒸汽機一發明,英國海軍很快便淘汰風帆戰艦而全改用蒸汽機推動。
19世紀初,德國展開一項龐大的海軍計劃,目的昭然若揭,戰事一觸即發......適時英國海軍提督John Fisher提出英國戰艦應全改用當時屬新發明的柴油內燃機推動,原因很簡單亦很有遠見,煤佔用大量艦上空間,而且消耗很快,戰艦經常要回港口加煤;把煤從煤倉運到鍋爐室,要用大量人力,戰鬥之時如有人力折損便要抽調戰鬥員運煤,削弱戰力。
但問題是當時的英國無一滴石油出產,反而盛產火力十足的上好無煙煤,戰艦改用柴油實在是冒很大風險,若石油輸入被切斷,海軍便動彈不得,所以當時此提案被保守派大力評擊。
1911年,Churchill(邱吉爾)任英國海軍大臣,力排眾議下令英國海軍全速改用柴油內燃機,計劃剛好趕得及應付1914年爆發的第一次世界大戰。英國海軍把德國海軍箝制得動彈不得,保障了海上運輸線安全,成為戰勝的一大因素。
這個故事有何放示?現狀如果不怎麽樣,一般人便會反對冒險去進行一項有利的改變;就正如英國當時若無高瞻遠矚的Fisher及Churchill,歐洲歴史可能要改寫。
同樣道理,在任何地方都好,如果想獨占鰲頭贏盡口碑,不斷求變才可以保持優勢,立於不敗之地。

要反對,很容易;千個萬個理由亦多餘,一句反對已足夠。
我只有一個問題:作為會員你地知道幾多?
相反,從求變中令EF令會員得益嘅主意,有無人提出過?
與其廢話連篇,有無做過d 乜嘢去幫助其他會員?
有無為EF發放d 乜嘢正面訊息呀忠臣們?
紙上談兵好容易,要純理論,我揾千個萬個都得!丟書包有乜咁難?
咁嘅水準已經叫好差咖喇~
咁多日我見到嘅所謂真知卓見只有兩個字去形容:9噏!

真心真意去協助EF嘅會員,我完全收到。
乘機搏出位嘅會員,我亦完全見識到~

大家拭目以待啦~
Originally posted by gn00987333 at 2006-11-9 16:19:
.....................
Originally posted by 自由神 at 2006-11-9 17:06:

...................-->-->-->
睇黎有救了!
boyboy 永遠都係 boyboy,一切以你地為優先~
版主我唔稀罕,admin 今次亦唔係為收錢而咁做~
你地担心我知道,admin 都知道~
其實EF真係只想吸引多d 人出聲~

小小透露:會有大改組,新區新安排,多d 嘢玩~
仲有迷你"封神榜"添,我呢個姜太公終於可以抖吓~
Originally posted by trista_cheong at 2006-11-9 17:46:

baby ~~~~ u 're awesome ^^

go to display design course now ~~~ see u  guys ~~
.............................
Originally posted by Edgar Davids at 2006-11-9 18:19:

仲有我想問《搏分攞彩系列》係咪唔再有分加喇?

有咖.............只不過我太忙咋...........
遲d [港男]有新區係專"睹波"咖,你地嘅idea 將會實現,而《搏分攞彩系列》會搬哂過集中d,等你地班波友賭鑊甘嘅~
sport 區亦有new arrangement,等你地傾得過癮番哂~
duff 麻煩你幫我hold 起d 未加分 post 先列喺監察中心........我一搞掂d 嘢即去加,ok?
Originally posted by cwleung1988 at 2006-11-9 18:31:

我都話你老嫁啦
你無機會老添呀死仔~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部2006](保存愛藏版)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。