<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 打風的士係未雙計???
返回列表 回復 發帖
原帖由 solonely 於 2008-8-23 07:08 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
4 C9 E+ c* @# r+ S) @8 ?4 ]& C事源尋晚9號風球~% G" t5 y( ]5 B7 Q3 X5 w
當我響朋友家打完牌之後(12點半左右)5 Z% v5 @7 }- b
一班人到樓下打的
! k2 y5 {0 _  m% W上車時個的士佬無講有關任何雙計既事: w) k$ \( j! X7 z: D( R& A5 d
最後剩下我既時候佢竟然話因為打風要雙計
, \( K# i( ?/ i7 y  H& p我覺得不太合理所以無畀7 p- @4 H) R% T+ L
我想問問係未真係有打風雙計呢回事?? ...
: t9 b* S0 N6 r* R+ `: u* d# w, r) C6 ]# b5 X, }/ t
係 ! 係一個的士業內盛行己久的不成文規矩7 `" `1 t% E0 z/ ^2 f1 E
因為就算你架車買左保險
; @! U: h" y+ u( m+ \但係 8 號或以上風球駛出路面" p, x1 j  q& b) F2 V
有乜損傷都冇得賠
* {* B4 ^4 ~1 ^. v; a# S. K+ R- `" t) O; {; h
[ 本帖最後由 ckyckk 於 2008-8-23 07:22 AM 編輯 ]
原帖由 solonely 於 2008-8-23 05:41 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
# T; _" O& ~' c 可能真係我少搭的士4 R3 |8 w" }& q7 l! L' J; x" X+ m
                           如果係不成文既規則即係唔講無人知啦& @1 e) _  x0 p
                           不過我好確定上車果時佢係無講過雙計~! w: V! C1 i" E! \% r- {  h
                    唔係我地一定唔會上車 ...
  e, o; A# C/ @+ q/ l/ X
& ?4 A# G+ T1 _! i% ~/ G算啦!兄弟 " @. w: f1 o7 T; b
唔座都座左咯6 i: ~  Z; `3 v& c& W  }7 c
仲諗住黎令自己谷鬼氣有乜謂喎! h; I4 x& X! b: j
始終對方搵食之餘都要冒上一定風險- K4 s% ?" Q! U4 W4 b' @
俾多左果 d 咪當打麻雀蠃少舖囉
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 打風的士係未雙計???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。