<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 求助各位好友
返回列表 回復 發帖

求助各位好友

[color=PINK][size=5]各位好友﹐電腦中了木馬病毒﹐要怎樣可以把他刪除﹐我的電腦還可以上網﹐可是就有點病毒問題﹐萬分感謝各位好友的解答。。。

122 x 96 PIXEL下載

Originally posted by d228216 at 2005-8-12 11:44 PM:
go http://housecall.antivirus.com/housecall/start_corp.asp
非常感謝﹐d228216的版主指點。VERY THANK﹕S

[ Last edited by sowin9888 on 2005-8-13 at 12:09 AM ]

65 x 35 PIXEL下載

我都中了WORM RBOT.BXK /msupdate32filter-031WORM RBOT.BZS /xpjavafilter-031请问怎樣可以把他刪除 .唔该
http://housecall.antivirus.com/housecall/start_corp.asp , AVG , spybot , 木馬剋星 Iparmor , Norton , Ad-aware .我全部都试过..唔得
你们有冇其他方法啊!!!救救我.
Originally posted by milo at 2005-8-13 01:07 AM:
我都中了WORM RBOT.BXK /m...
應該先進行 windows update.
多谢你呀!!我试下得唔得先.
windows update 后, 絕大部份木馬程式都不能運作
我中了 PWSteal.Lineage
請問點樣 window update 啊?

我好像已經delete佐個個 virus file...File name係 svhost32
之後每次當我開電腦時...它就會跳出一個message 講 咩svhost file cannot find...
請問個trojan仲向我電腦里嗎?

[ Last edited by waiting on 2005-8-13 at 01:29 PM ]
svchost 唔del 得播, 佢係棃 run 一d windows service application......如 network呀, Driver....

你可能要重裝 windows.......悲
Originally posted by d228216 at 2005-8-13 01:35 PM:
svchost 唔del 得播, 佢係棃 run 一d windows service application......如 network呀, Driver....

你可能要重裝 windows.......悲
我用nortan scan 到呢個file有問題..所以才delete
但係依家我電腦仲可以用...唔重裝...得唔得?
咁個trojan仲向唔向度啊?
慘慘.....
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 求助各位好友

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。