<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我肚裡有個小寶寶
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 極樂 at 2006-12-8 06:23 PM:
其實.......到今日為止, 好多野都未決...
嘩…… 其實d o野都係一步一步plan ga la~~ 慢慢黎la ^^~~~

我覺得第二個idea都唔錯wor~~ 極樂姐姐﹐真心祝妳幸福………^^
Originally posted by 極樂 at 2006-12-8 06:10 PM:

唔該曬你丫~~
我就係想搵呢d丫!!
我突然有諗法.....想係聖誕註冊
1 個星期7日佢都有得做...場面都好正架
係就要5....
弓起你先
個伊甸園真係好靚.......
我又開始幻想緊我個婚禮啦

今日出去同妹妹睇過下d介子......
黎黎去去都係咁上下樣......
買介子唔想求其丫~~
因為戴成世架啦(除非我老公買另一隻俾我啦)
Originally posted by 極樂 at 2006-12-8 07:24 PM:
個伊甸園真係好靚.......
我又開始幻...
平平地買一隻, 等佢有錢先買隻鑽介俾你啦
Originally posted by bigfish at 2006-12-8 08:56 PM:

平平地買一隻, 等佢有錢先買隻鑽介俾你啦
我都係鐘意簡簡單單既款式....
不過要買"鉑金"囉~~
因為18k會好流咁.....
一隻介子約3000-4000~~
買一對要成8千蚊...
我都唔知佢夠唔夠錢
因為佢全部錢要黎俾禮金......
Originally posted by 極樂 at 2006-12-8 09:21 PM:

我都係鐘意簡簡單單既款式....
...
其實坦白講﹐我覺得結婚點都一定要鑽石!!! 超細粒都好﹐都一定要有鑽石~~

邊有女仔唔鐘意鑽石唔想結婚戒指係美鑽呀~~

(頭先先去完周生生個website~~ 嘩new promotion)超靚~~
Originally posted by trista_cheong at 2006-12-8 09:35 PM:

其實坦白講﹐我覺得結婚點都...
果d梗係靚啦~~
價錢仲"正"丫~~哈哈

我都想要一粒細石......
細細地就得啦~~
睇落去會靚d
Originally posted by 極樂 at 2006-12-8 10:18 PM:

果d梗係靚啦~~
價錢仲"正"丫~~哈哈

我都想要一粒細石......
細細地就得啦~~
睇落去會靚d
係LOR﹐我諗一粒細石仔會靚D 卦~~~^^
Nomally, the people will be two.  One with diamond for memory and one for general wearing.
其實人情給幾多,給多少圍女家,這些你要同媽媽商量,唔好死頂,唔係第日你同你老公會好易吵架。同媽咪講,女家親戚禮金佢收,你d同事你地自己要番。
千祈唔好死頂,你會好辛苦。此外,你妹夫有錢還佢有錢,你有幾多就幾多,唔好同人比,亦唔好太計較地方,此終你要為自己和BB的將來打算,與其充大頭鬼,不如好好地儲舊錢留給BB。結婚冇話要幾多錢,好似我咁,我夠錢結婚,但我和我女友到時又想係酒店擺,結果唔係好夠,plan住先,我和女友現在是拼搏期,工作為重,亦唔係時候結婚。所以你現在應集中想想你想要什麼,你是為邊個結婚,千祈唔好借錢結婚,之後清清楚楚同家人交代,你家人會明白的,你唔係結婚時才給錢媽媽,結婚後生活改善,也可以給多些家用。
我相信所有人都會支持你的。(雖然我是cdrom一名,亦好少上來吹水,但知道你好煩惱,我想每個人都會有迷失,唔好理人,你擺酒店也有人會話你充大頭鬼,香港人就是太愛面子,所以才有這樣的情況。)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我肚裡有個小寶寶

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。