<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 和仔走火入魔343,港隊兵敗如山倒!
返回列表 回復 發帖

和仔走火入魔343,港隊兵敗如山倒!

和仔變革?港隊兵敗如山倒!?(和仔以為自己係孫大炮,想係港隊攪共和!)
和仔想學日本仔,打全攻型足球,但他只明此理,而不知此道者!
日職聯八成以上球隊打343,試問港甲有邊隊咁夠膽走去打343?
香港08?公民?和富大埔?和仔紙上談兵,港隊兵敗如山倒!
印尼絕對不是什麼強隊,理應小勝或求和,而不是大敗0:3!
看來和仔執教港隊的日子應該不會長,新官上任一把火都無。

卓卓打三中堅的其中之一,肯定是敗筆,此子攻強於守,絕不能升任三中堅!
343陣式,最重要是4的左右兩翼,因為進可攻,退可守,這是球隊的命門,
試問當今香港邊路有誰可以進可攻退可守咁勁!一係只攻不守,一任只守不攻,
這是442陣式底蘊的根本,因此為何可助攻的閘會咁值租。就算連和仔都只攻不能守!

和仔呀和仔,可能香港現在無大賽,可以話係變革好時機,但變還變,
都要睇吓自己有無貨先得架。你估香港人係巴西佬咩,球會踢一個位,國隊隊又另一個!

友誼賽 - 香港 0:3 印尼

香港隊於今晚(6月1日)假印尼舉行的友誼賽中,0比3不敵印尼。

香港隊今仗以3-4-3陣容上陣,教練李健和表示滿意球隊的整體表現,於防守方面亦能做到
賽前部署,而進攻方面於下半場亦有所改善,組織了多個攻勢,唯球隊最後亦未能取得入
球,以0比3不敵印尼。

香港隊出場陣容如下:

守門員:范俊業

後衛:陳偉豪、高尼路、卓卓

中場:利偉倫、文彼得、梁振邦、潘耀焯

前鋒:朱兆基、陳肇麒、羅志焜

[ Last edited by locklock on 2007-6-2 at 01:26 PM ]
我反而覺得咁樣仲好
好過成日打穩守突擊
香港球員先天性不足有於身形同身高

之前對強隊打541
前面得個陳肇麒,中場靠豪豬個人突破,全場得3腳攻勢 = 無突擊

後面有成8個人,不過最後都係輸(人地用高波屈你)
人海戰術對香港隊無作用 = 守不穩

與其靠運仔不如作出改變
343好!我支持!
可能最後都係輸,不過都叫做改變既第一步!
Originally posted by 自由神 at 2007-6-2 11:59:
我反而覺得咁樣仲好
好過成日打[colo...
此乃置之死地而後生之法,
等班香港"職業球員"知道乜嘢叫做醜.

難得和仔有此遠見,
知道香港足球咁捱落去唔係辦法.
俾你一場又一場0:0又點?
希望足總班友唔會係淺薄之徒,
俾和仔捱過呢兩年d無知之徒批評,
香港足球水平會有所提昇.

[ Last edited by QuiGonJinn on 2007-6-2 at 12:29 PM ]
Originally posted by 自由神 at 2007-6-2 11:59 AM:
我反而覺得咁樣仲好
好過成日打[colo...
343打得好就全攻型,打得衰就變成451,再衰d和901無分別!
印尼仔跑得快,但身材差,用442和433打係最好,一定要先護邊,
然後善用陳肇麒高度,才能尅敵制勝,一本通書怎能睇到老!
唔通當日孫大炮革命,要中國人先死而後生?孫大炮都要面對現實。

343係日本仔學巴西佬既前身,先決條先要聯賽有一大班巴西佬咁既腳法才可以打。
433係韓國仔學荷蘭佬既,亦是亞洲人複製歐洲佬最為成功的樣版。
442係英國佬改良荷蘭佬全能足球,演變出來一統天下至今既絕活。
香港係前英殖民地,打442係學英國佬,可以話係根深締固。

就算和仔要變,都應該效法先祖荷蘭,變433,而不是343學日本仔和巴西流!
難道迪天奴或南華傑志現在急奏章買入巴西幫,能即時改變香港人的思想和打法嗎?
我們要的是坐和望贏,而不是什麼先死而後生呀!0:3不能接受,一定要加以評擊!

(日本國家隊其中一隻翼係巴西人入籍日本,佢叫三都主,現在還是日本必然正選呀!
 香港要打343,唔該叫d巴西佬過黎入籍再議啦!

[ Last edited by locklock on 2007-6-2 at 01:06 PM ]
友誼賽主要都係試陣
今場輸左,下場就唔會再此陣
人係從失敗中吸取教訓!!!!!
Originally posted by -仔仔仔- at 2007-6-2 01:02 PM:
友誼賽主要都係試陣
今場輸左,下場就唔會再此陣
人係從失敗中吸取教訓!!!!!
如果今次唔係用本土教練,而係用老外,咁你話0:3會唔會可以接受呀!
大家要求真係越來越低,香港足球唔係真係衰到輸比印尼0:3麻!
話曬場波都有兩件外援港腳,都打到咁屎!一定係排錯陣!

香港往積最衰都係輸比印尼2:3,都有波入,再之前更是未常一敗。
今次肯定係港隊近年來恥辱性大敗,最危險的地方是球迷們莫不關心!

還有這是a級國際友誼賽,會影響香港排名的,現在還未到總結,
到時港隊排名下跌,和仔一定要執包袱!

[ Last edited by locklock on 2007-6-2 at 01:16 PM ]
Originally posted by locklock at 2007-6-2 01:05 PM:

如果今次唔係用本土教練,而係用老...
咁人地和仔都係第一場教波,又無經驗
輸波係正常喎!!!吸取今次教訓後,下次咪打得好啲囉
你都唔洗要人立刻執包袱o假
好似人地巴西咁勁都唔係場場win啦
343係以前本地甲組都打過,和仔當年都好似踢過呢個陣式...
友誼賽只是試陣 試新人..

樓主未免...
使o吾使o甘激ar你......新官上陣預左輸ga la....
更何況0:3之ma.....輸更多ge都有la.......
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 和仔走火入魔343,港隊兵敗如山倒!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。