<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部2006](保存愛藏版)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by clkgtr at 2007-3-2 02:52:
早晨,星期六黎唔黎呀,唔記得問你
Originally posted by Triangel at 2007-3-2 05:11 AM:

I will have the feedback for you tonight which is your Noon~~~
本帖隱藏的內容需要積分高於 1250 才可瀏覽

[ Last edited by ckyckk on 2007-3-2 at 07:34 AM ]
Originally posted by playbr2 at 2007-3-2 07:24 AM:

**** Hidden message by originally poster *****

[ Last edited by ckyckk on 2007-3-2 at 07:34 AM ]
夜小小~佢而家放工回程途中
Originally posted by ckyckk at 2007-3-2 07:35 AM:

夜小小~佢而家放工回程途中
再夜Dㄚㄚㄚ....咁姐係2:00~ 3:00 .....我2:00~ 3:00 肯定得....吾知tri 會吾會太夜.....早既可以就下1:00~2:00 , 但有時人算不如天算喎......我盡早喇

走喇......要準備番工(扮靚靚ㄚㄚㄚㄚ)886
Originally posted by playbr2 at 2007-3-2 07:51 AM:

再夜Dㄚㄚㄚ....咁姐係2:00~ 3:00...
Your 2:00~ 3:00p.m is perfect!
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by trista_cheong at 2007-3-1 05:09 PM:

哈~ 咁岩我買o左部5.1 ﹐係時間嘈爆佢啦~

返學搓泥lu~~~
真叫人嫉妒!而家D女人咁有米嫁!話買就買!

我而家一部正式既M都無,得部電腦個Speaker咋!Hi-Fi都無呀!
好辛苦呀!再係咁呢!我就真係會屈下屈下俾自己屈死!

WOO.....A  可否爭番一口氣
WOO.....A  真本性怎可以改
超越自己,攻其不備
Originally posted by playbr2 at 2007-3-2 05:07 AM:

ok 喇........先問問
[color=R...
我個人最懶,遊戲規則越簡單越好:

1. 每過一關 +10  , 全中而你又覺得好有頭腦嘅 +30 啦
= 咩叫 全中先.........即係過哂每一關先叫 全中 ...... 但我吾知可以出到幾多關喎.....要機緣下先會''無喇喇''諗倒D推理
如果係個別地每一關 答岩 +10 , 答得最好就 + 30 反而容易D
--> 數學/科學既野,只有 兩個答案: "正確" and "不正確",
     "答岩" 就 +10 , "答唔岩" 但你又覺得佢答得有文有路 +3 or +4

2.洗吾洗設定時限先......即係 if  一年後先有第二,三位人仕答岩(至怕冇人答岩).....咁到時加吾加分????
-->  Yes. 一定要設定時限,時限由你定,你開Post時宣布限時

3. 如有時限(如:一個月) , 答案可以不公開嗎???......我不想給那些不用腦的人等到月尾,然後齋睇答案.........之後去其他地方''也文也武''
--> FIFO, 第一個答岩至有分

4.如有時限 , 時限之內(某日).....我一見有人答岩,就刪去嗰個答案同即時加分(主要係吾想比其他玩緊既人抄答案,之後变成人人有分加)........咁一來可以令答案少D人知(只有我同真正答中者)亦減少其他人混水摸魚集體呃分
-->  Good Idea, 但是執行會有困難, People can save/print out the whole thread everyday before you hiden the answer.

5. 每日夜晚我會上一上EF 睇睇 , 如發現有答岩者 , 會在有版主當值時間下, 給當值版主指出答岩者.......之後刪去答案&即時加分..................(這方便嗎???)
-->  Ditto

6. ''答得最好就 + 30 '' , 所以我會Save 哂所有答岩者之答案 , 月尾截止再加埋 20分
--> 太復雜啦,睇下玩落至打算啦

[ Last edited by Triangel on 2007-3-2 at 03:44 PM ]
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by Triangel at 2007-3-2 01:05 PM:

**** Hidden message by originally poster *****

[ Last edited by Triangel on 2007-3-2 at 01:14 PM ]
1. OK
2.一個月
3.咁第二個用其他方式答岩呢???...........& 限期之後,答案可以不公開嗎
4.& 5.應該吾會,因為 1. 我吾會比人知我既答案不但吾會公開(防止那些小白等答案) ,而且答岩既人會好快加分同dele佢個Ans. (d人吾知會dele Ans. 又点會去防備, 當然冇機會抄橋).......咁做有三個好處 a. 可以證明有人答岩有分加 (因為遊戯最後係冇答案公開的) b. 防止抄/改答案(呃分) c.對有機會過關的會員公平d (都可以有分加,而吾限只加分比第一個答岩嗰個)
6. OK.....咁不如改為''先答中先得'' +30 .....之後一律 +10

[ Last edited by playbr2 on 2007-3-2 at 03:14 PM ]
Originally posted by Triangel at 2007-3-2 01:05 PM:

[ Last edited by Triangel on 2007-3-2 at 01:14 PM ]
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... d=1dLkYy#pid1991998

漏左 #3  是嗎
Originally posted by playbr2 at 2007-3-2 03:10 PM:
1. OK
2.一個月
3.咁第二個用...
1. OK
->

2.一個月
-> Be Flexible, 不一定需要一個月,你可以出post 時講明

3.咁第二個用其他方式答岩呢???...........& 限期之後,答案可以不公開嗎
-> 第二個方式答岩當然接受,限期之後,答案一定要公開,唔公開對d好多答錯既人好唔公平,限期之後,答案公開,辯論/討論可以繼續,分唔會再加

4.& 5.應該吾會,因為 1. 我吾會比人知我既答案不但吾會公開(防止那些小白等答案) ,而且答岩既人會好快加分同dele佢個Ans. (d人吾知會dele Ans. 又点會去防備, 當然冇機會抄橋).......咁做有三個好處 a. 可以證明有人答岩有分加 (因為遊戯最後係冇答案公開的) b. 防止抄/改答案(呃分) c.對有機會過關的會員公平d (都可以有分加,而吾限只加分比第一個答岩嗰個)
-> 唔同意,If today I print out the whole post and I can find out which answer has been deleted or hiden then I know that get to be the answer, right?

6. OK.....咁不如改為''先答中先得'' +30 .....之後一律 +10
--> ''先答中先得'' , 不過在#1 已經講明, +10, 唔係 +30, 之後 如果答得有文有路 +3 - +4

其實,【分,只不過係鼓勵分】 有心黎玩既都唔會至在d分,為左d分先去答你d問題就會失去個中意義和樂趣,right?

[ Last edited by Triangel on 2007-3-2 at 03:54 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部2006](保存愛藏版)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。