<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?
返回列表 回復 發帖

你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?

你地會唔會同個髮型師吹下水?$ T" f/ D# y; M7 T8 O# n
我就唔會,都唔知有乜好吹~
4 T7 {, g8 C5 _- M& `7 z8 T5 N! r9 c: Z: m2 v1 R6 _& j% a
愛靚仔的你地,佢問你剪咩髮型時,你會點答佢?0 u. K0 u/ P& W- k
我就唔係咁識答,次次都係話"剪個短髮,剪薄d就可以"
. R' `9 `3 ]. C) ?: E! [* q: u! X3 D+ o; d6 F
by the way, 多唔多男仔係salon到玩負離子直髮? 如果同佢講話做負離子,會唔會好怪呢?
例外reply
Originally posted by happylion99 at 2006-1-21 12:17 AM:
! C. c( Q$ y# S) D  F5 i; e你地會唔會同個髮型師吹下水?( s% W' d1 b) D8 D4 d) y
我就唔...
# ?  A: o" `: v+ Xby the way, 多唔多男仔係salon到玩負離子直髮? 如果同佢講話做負離子,會唔會好怪呢?
$ k1 X# f8 O) q: |: F: S4 t* \' b
$ N( }) s" `7 d怪,諗返吳健豪之前個款就知有幾怪
夏天
7 z+ \# o: o) B2 y平頭裝,同我剷短晒佢..9 i: @0 y8 H! [/ v) z- B! T+ j

3 ~* u8 p- w, y' o5 i% Z1 y冬天/ F& m; d/ B4 ^% [2 e
前後同我修薄d,留的水..
/ x% d$ ?  I9 Z1 l' O! I: j6 ~7 p: Q, O- i7 @
[ Last edited by 龍九州 on 2006-1-21 at 12:41 AM ]
我會0係magazine 或髮型書度搵一個自己鐘意既...同佢講想剪個類似咁既頭~~/ t* N0 z) Z, @& f( T
如果個師傅係ok 既,剪左出黎都起碼唔會太差...
Originally posted by happylion99 at 2006-1-21 12:17 AM:7 F) b9 I- n6 C' E' A* [
你地會唔會同個髮型師吹下水?% d! d! n' T5 w# d+ O( H) ?
我就唔會,都唔知有乜好吹~
( @$ o7 J( J( ?8 x
8 j- t5 q! D" ~愛靚仔的你地,佢問你剪咩髮型時,你會點答佢?
# m! e' ~( C( e0 ~/ V- h! M我就唔係咁識答,次次都係話"剪個短髮,剪薄d就可以"
  z/ p* |1 e& k9 f4 r* w! I0 i- l
/ N/ `* b! J9 Y. O% D
haha,我同你個case接近一模一樣~7 ~0 k) \  v: ^6 c/ m: X6 x
有時個髮型師同我吹水,我都唔知點應佢~0 V2 O. B% ]# F, Z( x

2 D5 r- J0 q' C4 W而剪咩髮型,100%相同~
髮型師係 fd 黎、所以傾開計、佢知道我想點。好方便!
Originally posted by 龍九州 at 2006-1-21 12:38 AM:
. C' \+ W5 j7 Q4 {$ X夏天
" D/ ?5 v7 ?( `  ], u平頭裝,同我剷短晒佢..' a1 ]+ K1 k5 M. r! m' t4 _

s- q2 ?( c1 g! J冬天$ ^+ C3 t0 @: O" O8 p8 E7 f: d% ]( k
前後同我修薄d,留的水..% U- J8 t" X+ S: N8 X  ]1 r; ^* j

' L* F. n; T. w) R$ s& q9 z[ Last edited by 龍九州 on 2006-1-21 at 12:41 AM ]
5 e; M" j% s" r  Q0 n; o) R! p
/ t' @: d8 m  D9 k2 M2 |% i
同你 差吾多....." |  n: p' w; \) M
* Q2 [- ]# n1 }' A) P, |
我是 整齊 就 OK 的 人 !
靚仔娛
我就一句講曬......出到o來睇落係直同長長地就ok......
Originally posted by Yui.i at 2006-1-22 01:08 AM:. _4 ^7 c' u. ^, D
我就一句講曬......出到o來睇落係直同長長地就ok......
+ [$ e" W  n& f/ f4 E9 b
好耐冇見了~yui.i~~~~can u remember me?!
忽然好想加分...........
Originally posted by yeahchan at 2006-1-22 01:14 AM:; E; d9 A) \. q' n% Y
7 p2 D0 @. M$ ?% a0 [& s+ H
好耐冇見了~yui.i~~~~can u remember me?!
記得.....猫猫....xdd
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地去salon時會點樣同個髮型師溝通?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。