<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 如果一日你發現自己女朋友係雙性戀,你會點?
返回列表 回復 發帖

如果一日你發現自己女朋友係雙性戀,你會點?

早幾日既課堂討論,無啦整個咁既題目出黎…………………
我發覺…………我同全班既觀點好唔同,點解呢?
以下係絕大部份人既觀點:
個個都話唔得,咁佢咪會有機會同出面既女性發生性行為?
咁佢第日同D女仔出街咁我點呀?咁佢係咪叫一腳踏兩船先?

而我…. 就覺得點解佢地第一時間諗既一定係關於性嫁呢?
點解佢同D女仔出街你唔可以接受而你卻要你女人接受你同第二D女仔出街呢?
其實一個女仔係咪雙性戀有咩所謂姐?
佢雙性戀同純異性戀係無分別嫁!
佢雙性戀唔等如有權利去同時愛兩個人,只係女仔o係佢眼中等同其他男仔姐!
如果佢真係你女朋友既,咁佢就唔應該鐘意其他人{包括女性},因為咁都係不忠既表現!

各位戀愛專家!有咩意見先?
如果對方真系值得自己愛的話。。我會接受。。
Originally posted by vv1668vv at 2006-11-19 12:04 AM:
如果對方真系值得自己愛的話。。我會接受。。
接受佢雙性戀定係另外有女友?
Originally posted by 自由神 at 2006-11-19 12:03 AM:
佢雙性戀唔等如有權利去同時愛兩個人,只係女仔o係佢眼中等同其他男仔姐!
如果佢真係你女朋友既,咁佢就唔應該鐘意其他人{包括女性},因為咁都係不忠既表現!

我都覺得係咪雙性戀無乜所謂,唔好兩船就ok
我覺得雙方 愛 的價值不在於 是否 “雙性戀”。。。
講真呀,我覺得雙性戀冇野呀,個女仔起碼都知道自己既取向呀,都好個有d女仔日煩夜煩咁樣諗住自己係鐘意男呀定係女呀,最緊要佢係真心鐘意自己咪得囉,唔好太介意呢d野啦,不如拎多d時間諗吓點樣令佢更開心咪重好!!!

[ Last edited by 比沙路 on 2006-11-19 at 12:14 AM ]
Originally posted by 自由神 at 2006-11-19 12:03 AM:
早幾日既課堂討論,無啦整個咁既題目...
很好的見解 , 但我本身比較相信異性戀和同性戀
因為我唔覺得有一種傾向 , 而可以有另一種傾向同時存在
所以在我眼中 , 主動的同性戀者只是對兩種性行為同感興趣的人
點解佢同D女仔出街你唔可以接受而你卻要你女人接受你同第二D女仔出街呢?

匿句有问题!!
如果你话你既女朋友系异性恋,无错,你唔应该反对;
如果你话你自己系异性恋,无错,她应该可以接受你同第二D女仔出街;
如果你话你既女朋友系双性恋既话,甘你有权唔接受!!

点解?!好简单,
因为如果你系同性恋或者系双性恋既话,
仲要系你女朋友知道到你系果仲情况下,
你估她接唔接受倒你同一个男人出街吖喇!?
道理好简单,男人唔接受自己既双性恋女友同第d女仔出街,
同女人唔接受自己既双性恋男友同第d男仔出街系一样既!

又点解,你话点解其他男人一睇个标题就话唔可以接受,
而且仲要一联想,就系关于两个女人会发生 “性关系”,
大佬,俾着你话俾自己既女朋友听你系同性恋或者你系双性恋
你估她又会唔会第一时间唔会想到你同其他男人玩屁股吖喇!?
无论你有无玩到都好,到时她介意既,
可能会话你邋咤,掂过d男人唔好再掂她,跟住分手。。。
又或者她当时唔介意,但系以后咧?
所以无论男或女,通常都唔会接收既!!(除非你对他/她唔认真,想乘机玩3P)
可以接受既,对我黎讲,这类人都好特别下。。。(特别重申系:对我黎讲咋)

[ Last edited by Maxson85 on 2006-11-19 at 02:18 AM ]
双 性 唔 代 表 会 一 脚 踏 两 船。。。
双 性 唔 代 表 唔 可 以 从 一 而 终。。。
双 性 唔 代 表 唔 可 以 被 机 会 人 地。。。
如果我女朋友係雙性戀
而我又接受ge話,至少要有以下條件:
1)佢而家只可以愛我一個
2)佢唔可以lor我同d女仔比較,唔通叫我用女仔ge思路諗野?
3)佢唔可以同其他女仔有性行為

咁佢同女仔去街,我會當係佢同朋友去街
唔通唔俾佢同人行街shopping咩=.=
而且我有d覺得,就算佢鐘意左第二個女仔,同對我ge感情係唔同的
所以佢地只要無親密行為,我覺得ok的

但如果俾我發現佢地有d唔正常ge行為,我一定會忍受唔到=.=
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 如果一日你發現自己女朋友係雙性戀,你會點?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。