<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 插水=聰明定係奸詐
返回列表 回復 發帖

插水=聰明定係奸詐

我睇呢輪英超唔小插水事件~
有d就一入禁區逢有人伸腳踢唔到波就好多時都搏~
尋晚睇亨利就直頭禁區外拉佢~
佢仲走多3~4步入埋禁區先跌~
但佢跌嗰時係四野無人......
上個禮拜就C7入到禁區對方球員一欄就立定決心去搏一搏~
但始終都唔夠亨利嗰球肉酸.....

我個人就極唔鐘意呢類球員~

good topic
+6

[ Last edited by brightlee on 2007-2-13 at 04:56 PM ]
Originally posted by iMacc at 2007-2-12 04:48 PM:
我睇呢輪英超唔小插水事件~
有d就一...
係亨利唔係'享'利, 亨利不嬲都唔係插水0既人喎, 妳係咪睇錯ar
Dear God, make Arsenal a bird, so they can fly high.
Originally posted by jackyleej at 2007-2-12 16:57:

係亨利唔係'享'利, 亨利不嬲都唔係插水0既人喎, 妳係咪睇錯ar
多謝師兄提醒~
師兄你尋晚梗係無睇波定喇~
嗰吓真係能人所不能架......
>但佢跌嗰時係四野無人......

好危險... 亨利禁區內四野無人 = 入咗 9 成...
地鎮南崗一派溪山千古秀
門朝大海三河合水萬年流
我不評論個別球員,但個人認為插水本身是一種「奸詐」的行為。我們回來足球這項運動,目的是因球員的個人技術、組織能力、眼光與體力去取得入球,從而勝出比賽。用插水去博十二碼,本質上是在利用球例,利用球證的誤判,與運動本身的主旨絕不副合。其實作為球員我們本身知道的,你博來的十二碼,就算比你射入了,勝出比賽,球員心中的滿足感不但夠不上以自己努力去取得入球,許多時甚至比不上盡了努力上演一場精采賽事而結果輸了。為甚麼會這樣?因為我們的良心告訴我們這是不對的!

我好希望球員(職業也好,業餘也好)可以問問自己良心去踢波,大家可以在踢球中取得樂趣。
插水=奸詐

插水即係對方冇犯規而自己跌落地博球証吹罸及比牌對方球員,呢種行為同聰明拉唔上關係,甚至乎係專業足球員極度缺乏體育精神之表現 !!

插水皇:C7

講插水C7簡直係經典啦!佢唔係屎波,佢插花叻,插水仲叻.......但我希望佢唔好再插水,因為真係好討厭,好似上次ManUtd對熱刺,我唔覺得ManUtd贏得好光彩,因為1:0球就係C7插水
插返嚟!!

世界上任何一位受尊敬嘅足球員都係靠佢嘅技術同球品,而唔係靠埋哂呢一D旁門左道嘢!
插水=考試作弊
你話係唔係聰明啦
個人認為, 邊個插水/手球而搏到入球o既, 秋後算帳--->停賽3場
Originally posted by iMacc at 2007-2-12 05:07 PM:

多謝師兄提醒~
師兄你尋晚梗係無睇波定喇~
嗰吓真係能人所不能架......
我係阿仙奴fans.........都覺得亨利個球係插水真羞家

[ Last edited by pakho on 2007-2-12 at 07:28 PM ]
插水ed野 都好講技巧ga  ,插得泥又要搞到個球証信你喎 ,
你估話咁易咩!!!!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 插水=聰明定係奸詐

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。