<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我會考1分..應該點做好
返回列表 回復 發帖

我會考1分..應該點做好

讀ive定係re好呢..雖然就算我re完下年會考考得好好都好"我都係會讀ive既..但係又想考番個會考...咁我應該re,用多年時間好呢?. l; o+ j, R5 I+ I
" @' q9 z. P+ _$ w
我係得中文合格=.=...4 {; r$ _( K6 G8 ^: Q; F

$ f7 v% ]6 i/ N- J1 k9 d/ O[ Last edited by 〥~灝~〥 on 2007-8-9 at 10:20 AM ]
讀ive好似要中英合格$ {5 y6 `/ n9 {" N) m& M, e
你1分既話ive都好似唔收..........
1分點讀ive?你當ive係咩......(我壞疑你有無做過資料搜集?)
& |- y: I% i( m1 l" e* h8 B自修多年睇下點啦,* F3 ~/ k2 |- F2 z& C7 f
直d講句,
0 M  `% g: E2 A我覺得你完全無溫過書......" m/ Y8 P+ w; t
有溫過最少應該都有4,5分% r3 Q, [# o/ h  t0 n& ^
同如果有得讀f.6就緊係優先,
4 `) n& t7 B9 r: T" w: ~) c- Mive教既專科野,出面都有得讀~
有,ive 有d 基礎課程~* C; m$ V& h' m$ l5 d' `' }' k1 j
讀完等於中英數合格
/ ~" c" @9 w4 t0 y3 S# F6 @3 S仲可以keep住讀上去
Originally posted by qqwqqwqqw1 at 2007-8-9 10:58 AM:
! Z) R" |9 R$ u* t5 i- @9 c" l% w1分點讀ive?你當ive係咩......(我壞疑...
* g) e/ w/ Q6 r( @& _0 m, B" c我都懷疑你有無做過資料搜集?/ S( e+ L' @1 E1 q
5 U3 }/ L. U" o6 g. D) v" k
我本人三年前會考都係1分
% Z  L0 }% J0 S1 [% O4 T+ ?/ G: f; [1 w
都係入讀IVE$ ?' A! C8 d7 U& \/ k

O6 U% y+ @( k) C- ^1 Y, q# gIVE有課程係只要完成中五就可以入讀3 m- j: Y- _) P! i

2 x6 D; |6 V* ]/ e讀完第一年就當係中英數合格# k" M1 t2 ?9 F. y0 t

: A& y, C/ N! |, {1 R! @# V# R我而家就升第四年
Originally posted by 〥~灝~〥 at 2007-8-9 09:38 AM:4 P) {+ q4 k) z# j2 ]4 T+ a
讀ive定係re好呢..雖然就算我re完下年...
- T% w& Q5 x# X5 j& D: l2 \
唔怕老實講, 你考得1分, 比你點努力, 頂多10分8分, 浪費青春.9 t  e& _/ [6 k( H- F
4 m$ L# r( P. }
不如揾門手藝學吓重實際.  睇吓你有咩興趣/長處.
. `- T4 X% v6 G0 t" I
8 ?/ Q8 _/ g% w8 r不過如果你好想有張 Full Cert 既話, 重讀亦可以.
' N, [# }' K* S9 v8 E
8 e* {3 P+ R; K0 n$ A[ Last edited by d228216 on 2007-8-9 at 01:59 PM ]
re好 d...ive u still hard to enter....except u study cert but not dip.......
6 T" j+ a& i: }& z& o5 z! f# ibut i think u 搵門手藝學重好.... and in working period....continous studying....it is good for u more lor
1分?- y; `/ Z1 o7 D# m6 M5 t1 b& w: d: j
唔......最好就唔好重讀啦!(如果你今年叫做有溫過下書既話)# t0 Z4 ^8 Z) q. _/ R& ~
因為你大部份既對手,可能無特別點努力去溫,至少都有5-6分. ]* B% V! m5 w  X0 w
而你要出盡九牛二虎之力先可能得5-6分$ I! b0 K- m5 F2 e* N' ^$ B

9 @, \8 G9 V% h/ V既然呢個戰場唔o岩你既話,你就最好轉第二個# ?8 U+ \! w7 ?, o& O" i0 w2 A
我建議你用第二條路去令你中英文合格e.g Ive先修、毅進等等
2 f+ ~- w0 H+ Q, M! o, k因為你連會考中英文既合格都無,第日好難出黎社會工作
$ @; R8 z, y& d" V' r
2 [7 M: K8 u' j既然你對ive有興趣,咁就仲好啦!
Originally posted by 火炎 at 2007-8-9 11:48 AM:
7 Y) P" F: n( C9 V5 e1 z2 x; q& q3 B# L6 k; f6 t) t
我都懷疑你有無做過資料搜集?
7 E! y% X% z, G, A2 O3 R
' `2 ?5 z1 \6 S+ C) j" D我...
; i) I4 f( c: G8 X
我都都懷疑你有無做過資料搜集?
; o4 z+ t. \( ?# s- R你知唔知ive呢兩年收生高分左好多
1 [( c% a9 @, {1分根本好少機會會入到,唔識唔好亂up! f9 H$ T! d/ T1 Q9 L$ ]4 g
你1分入到係你好彩,而家大把人有幾分都入唔到
講錯都有得加分
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我會考1分..應該點做好

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。