<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???
返回列表 回復 發帖

(CE)大家考世史考成點呀 ???

真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....
  _/ A) P! j; g5 U# ^+ G% }
0 m8 i* y8 F. l! g: j# c我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,
( T4 Q/ A+ \! e2 J  D) m(香港政制,日本)+ Z) B5 j  d7 s# b
最衰就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....8 [& t: \  H! d: K

* Q) y! o! E# J) T( X7 E( |0 v( r阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,
+ m# U, R+ |$ _: |點知真係出番南非  b) K5 t7 o  |9 [8 G
7 y6 W, B9 X3 _# x( Y' d0 p
不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,
& g5 u: ?& x0 b0 U% F2 T1 m/ j只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,6 W9 q& [6 A/ {* V$ c- z) e( K# Q3 o
起碼答到個point....9 i( r2 _& i3 G6 B+ A

' V4 m2 |  I3 {: W2 L4 m# [最後嗰條論述題,唔駛講啦下話
8 m' f0 E% N, i# e1 T& E9 Y4 o1 g我諗大家都係答第9題,即係自由題,
1 |2 ]* q; r( M8 J% w- L我個人就答1978年中國的改革開放....
- y* t9 m6 C4 V- S' U
0 V- T# @/ x( r2 |# l& l$ u你地又點呀 ??; a) {* u# }! h/ r) E

) y2 C5 N9 l  [- i7 ?[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 02:05 PM ]
以閣下的德性, 自由題: 改革開放? 一定歌功頌德, 大吹大鐳甚麼鄧小平總設計師的豐功偉業、甚麼神舟升空創舉、甚麼北京奧運傲視世界......之如此類的黨八股, 今科狀元, 捨閣下其誰?
用番你嗰句...
6 s6 H" l, C$ i* E* U1 Q' A. F. }9 o! X  O8 q
"關你x事" !!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:28:
7 s$ b: G) y) Z; b用番你嗰句...
5 n. x3 ~/ j6 B1 D7 d1 J
/ Q! o' w6 F3 o9 x! O5 X"關你x事" !!!!
5 ?, o- P$ M5 }  w7 {( E冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:12:
" F9 \1 Z% I# g0 v6 t/ n, b1 V起碼答到個point
9 q: H' C2 S2 I2 P# a' M/ m
- d6 O* _" L) v9 {真替你擔心...
Originally posted by 打狗棒 at 2008-4-28 01:32 PM:
7 J: {! P5 X2 M! L6 l1 o% E3 e* Y3 T/ j6 \& k1 @
冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
; g, X( P8 Q0 D! L4 P
9 k0 d* n9 A# Q/ d1 `  u
唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...
+ @2 h; {7 j5 O7 W* C! A你係會考生咩 ?? 你有考世史咩 ??3 s" V! R8 C0 q: O
你又唔知,又唔關你事,咁你咁多嗲做咩姐....
  L7 h% W! Y& r9 \- Z: H! e+ }/ @9 k( Z8 D' I
同美國議會班議員一樣,郁d就嘈喧巴閉,# }$ o# e6 J2 c" l
關唔關自己事都嘈一餐先.....0 G% {" ~( m! o. C$ z* {% X
; M& Y* J  d, `* W5 Z" R( \! M  x
博出名咩 !!!!' |& n$ i, `5 p! }# M) b3 m3 I% J

7 F4 m5 e2 N/ n5 F; Q[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 01:46 PM ]
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-4-28 01:42 PM:8 |% B2 e4 z) T3 C4 Y$ F3 S
! p5 F1 \% h, C1 C5 e! C
真替你擔心...
( k2 E) F" U  f

. P( s$ U) l' U% w- B4 u! o# q睇晒成段先啦,
5 ?8 J; B* j; y# B# l9 w4 K淨係睇一句 !!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:42:, W0 r) r9 R6 V$ K) S. c
; E$ @; @0 V+ @
6 N( {5 j( }; Y6 H, Y
唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...3 G' C0 B5 a' U; a
...
( b2 V5 {7 J3 m8 R) K
你開得Topic?我就有權發表意見,咁唔鍾意?delete咗個topic吖笨!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:
6 z7 d" h# a% N0 D* r5 ]
5 ?" o$ T3 v7 G/ ]/ x
" N# h& F: M: I1 g. P  g& S睇晒成段先啦,
3 Z* u& }. h  l- n+ A1 v% g3 p5 {+ _淨係睇一句 !!!
" K0 Y7 e/ h  O; s又好!. E7 O1 F6 ]% @( B9 s& r) R- J
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:
4 k- i6 h/ f1 q; r真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....) R) F5 H2 {1 Q4 O

$ j% @4 K0 a4 n# n) l$ m我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,
; }7 S+ o0 ^$ O+ w' ]/ l(香港政制,日本)) i) v! f( Y1 x! `6 `. E% [
最仆街就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....
6 A' Y6 z' \- P% l( s6 x
$ }$ V1 R0 ]1 V% G阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,
% d9 X2 i4 x  E( |$ _# @* R點知真係出番南非
6 z9 ?+ I  e: Y9 F1 U  R# ^
6 B, |0 k! ]* _) X2 C不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,4 j& D/ C0 q" n* _! }; C6 Q* J
只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,
8 X: w- y/ j* _! f0 h3 i起碼答到個point....
2 V, i  r1 g1 H
" ?" Y* o: P" T最後嗰條論述題,唔駛講啦下話8 a8 f5 c1 |) `: v# I# i$ F
我諗大家都係答第9題,即係自由題,
* o8 @: s; @; R# A! d' R+ \, j我個人就答1978年中國的改革開放....
3 ^7 M4 p: R, D$ [4 R, H" @% v2 V
8 I- \! J; [- y/ c你地又點呀 ??
( @6 V4 F6 Q/ W8 O- _, ~4 s: `一樣咁擔心......
講得好...
2 p1 Y: P! m$ G* ]; t: z. s! p, G我開得topic..就預左有人發表意見....
% X: m5 }$ S& L咁你講得野,我係咪有權發表番我嘅意見呀 ???
( u9 _5 y* N7 g3 `7 U
5 p! H4 I' [3 v" N6 V" d我無唔鍾意喎,呢個係你自己嘅誤解.....
. l) P& X+ a( a& d* w1 M不過咁,如果你唔鍾意係我個post發言嘅,你可以唔出聲...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。