<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 剃鬚
返回列表 回復 發帖

剃鬚

小弟剃完鬚後d 皮膚會好敏感,起d粒粒出泥,其實咁應該要用鬚後水定剃鬚膏?
Van der sar
會唔會係換一塊乾淨既力片呢?
Originally posted by r0211272 at 2008-5-17 17:51:
* O7 I' z5 O+ J4 n- L小弟剃完鬚後d 皮膚會好敏感,起d粒粒出泥,其實咁應該要用鬚後水定剃鬚膏?
4 g9 j, f7 [7 D  j# ]你一定冇用剃鬚羔
& Y* Z. b* m9 x2 V" A剃鬚一定要用剃鬚羔架因為你唔用剃鬚羔會張表皮剃走,所以一定會敏感紅晒
" x+ O, x9 T- W5 _# K) q2 s快D去買一支啦
用電動剃鬚〔跑〕會比手動果d剃鬚刀好,7 n  O4 V  c! f! Y% p8 m- @2 v
一係如果你用手動剃鬚刀,, w$ _; [9 ^! d0 y" h* |) @+ j7 p
就要經常更換塊乾淨既刀片,
" x( E' X9 R! E: ?9 R剃鬚膏就一定要用,  G" O# {9 N" _/ J/ x: ^0 o
會無咁傷,
- A$ `) m# k2 o7 {0 @6 o9 H鬚後水最好就用啦
想問下( A9 Q* E) b  K: X) p
我都已經剃左幾年鬚! P9 u1 G9 E5 H! a
但我一直無用剃鬚糕或鬚後水哥d(基本上都無話敏感哥d)
% c, c# Y0 h& d* k$ C  P剃鬚糕大概知會剃得乾淨d
: D' ]$ D% J# o' p( l" e但鬚後水又係咩用?
Originally posted by sakura310 at 2008-5-17 07:04 PM:, @, Y1 x; }) B3 M" ^
想問下6 ?' C- C/ ?3 J* A& J7 E, [: |
我都已經剃左幾年鬚
3 a2 |3 R" X3 B2 h3 ^) p但我一直無用剃鬚糕或鬚後水哥d(基本上都無話敏感哥d)9 V" Z9 ^  M$ Z, z: F
剃鬚糕大概知會剃得乾淨d$ ~  b  q% p" p$ S$ Z
但鬚後水又係咩用?
2 O2 e- X) S9 N+ L2 e
. |# V  e9 j( t1 Q% ]2 f預防剃鬚後肌膚敏感同埋粗糙,6 K  U' j5 k4 z; b& e9 `! [+ h
有d仲可以補濕滋潤
8 n% P2 T; K& }& {- |0 F/ b# [5 L1 G(生產商指出)
我岩岩都剃左第一次..><"7 ^& b  b4 d2 `' d
但係咀隔離d毛毛好難剃..有咩方法
$ \* b0 S. Y& y' Y4 S" Z2 D. P4 |仲有剃完d皮好緊咁..
Originally posted by sakura310 at 2008-5-17 19:04:. j- i" M8 z3 J" n& w
想問下5 U' m% {0 A/ i: ?$ r; F
我都已經剃左幾年鬚
1 v  D  X, ~: `/ G; P但我一直無用剃鬚糕或鬚後水哥d(基本上都無話敏感哥d); p) |- z" Z6 V: p7 s2 N: e
剃鬚糕大概知會剃得乾淨d
5 @' m" `4 j$ H% n' W& B! b但鬚後水又係咩用?
2 }5 e8 n% b+ D  Z
用剃鬚糕係會冇咁容易整傷表皮2 R7 O: K& _; c' D
鬚後水可用可唔用,我都冇用鬚後水
Originally posted by makin at 2008-5-17 20:44:/ ]& d2 z" l# c5 l: w. @& A7 G* {
我岩岩都剃左第一次..><"
  `& K' Q6 N$ r6 J2 [# v' R( y但係咀隔離d毛毛好難剃..有咩方法6 w8 @  n! n: ~# Y& R" u, |
仲有剃完d皮好緊咁..
8 t& @6 e* [2 l! a$ \& \  [5 Z
" k! Q9 `7 D9 {8 t+ S: W
  }1 e- |1 O- O- G; v第一次......................
# Q% z0 ], S% @6 D. {( ^有冇封番封利是先
Originally posted by makin at 2008-5-17 20:44:6 t+ G( Z& o0 c: H* S
我岩岩都剃左第一次..><"
3 g) W* D" |" E5 w& Z' s/ _但係咀隔離d毛毛好難剃..有咩方法8 v, v) s* @& D6 Q" b9 C$ Q
仲有剃完d皮好緊咁..
1 R7 @  M$ Q: ~' v# x0 ?  X你用手動 電動) B2 |; Y# S% Y! B. Y( U
如果係手動,你可以反方向剃一定好clean電動我就唔知道喇
6 w6 N* n8 U" T因為你冇用剃鬚羔,你把表皮剃去,所以已經受傷了9 \$ ^7 J9 p8 \* [* V. h' R
記住要用剃鬚羔啊
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 剃鬚

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。