<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!
返回列表 回復 發帖

請教大家一個重要的問題!!

我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!7 s% O4 c* f; r$ ?( f! E
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
1 l$ d( {5 M/ \* o好煩悶!相差幾日=.=
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!
7 B" v0 j2 t3 M: @2 k但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
7 x/ y# h: ?5 v( A% _- O* K好煩悶!相差幾日=.=1 g& Y0 ?7 ^2 j) L% |1 |
joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
( W* Z5 ~* m; O
" b9 D; M5 b9 c
冇所謂
. U$ ~/ Q, Y1 M. T8 \但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
1 L2 H) I0 }/ Y好煩悶!相差幾日=.=
& @6 Q9 H8 t$ v. }# Pjoe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
唔係冇所為啊
/ B$ U: f7 h+ J0 t5 _6 V只可以是但去1樣+ e9 @: `- M: g+ q" x
紅白點可以雙衝啊
唔係冇所為啊
0 j$ ^7 J1 \+ [& v, }/ P  v- Q. Q7 h只可以是但去1樣
) f( `4 b9 t. A/ n紅白點可以雙衝啊0 P; q* I* P  z7 k. i$ u6 a0 q3 L# j
打死PK仔 發表於 2009-12-23 10:25 AM
& _0 s, {* `7 O# ^% M+ O2 Y) a, c( n/ S: g: j2 X

( c6 M% W; M5 x* z0 M
, M1 h+ l8 U" N- A法律同科學既角度係絕對無所謂~~~
% N; s. `! f+ C$ _" M但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
  E3 E1 q! J4 S# o2 J好煩悶!相差幾日=.=. x" Q6 h$ `7 Q
joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
/ p; A' \& U" |
: X, N  w2 r  h6 ^* A* K& U; p  k去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯
, {) i# P0 l, y/ x+ W$ ~1 q
; D6 B7 E" v) m6 O- m- D8 ~之後問下你位好兄弟介唔介意! A* X7 G% A3 X* E
應該都唔介意既,你又唔係主人家
. A# D4 X$ B7 v: }  T介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯

+ r8 d0 ]7 n7 x5 U! z! b+ B
/ |9 b" ?" S0 X5 H! [* S' a( _2 q  u! V+ A4 A1 s4 q' b% A9 d

$ {1 R( X: f* ~1 P4 H& s0 s: `! j1 T7 K! L
法律同科學既角度係絕對無所謂~~~
  t  S7 M, s; `$ b+ V8 x3 _' Skakeidevil 發表於 2009-12-23 11:18
仲迫唔到你出正身你米誤導樓主啦1 Y* M9 o8 Y2 ~* W
我岩岩搞完白事,所以好清楚
# x" K+ b  T  d* V$ V

+ l. \  j% Y; E: i- w. b2 p去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯' @7 t. N( _; b- w
1 m4 f% w+ l0 W. p
之後問下你位好兄弟介唔介意
6 d- ~) S2 D, R# `應該都唔介意既,你又唔係主人家. @- O& l5 Q4 w! X8 V8 w
介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯
% `. G9 r: G- o- G. zkakeidevil 發表於 2009-12-23 11:23
果然識野喎, `) z9 l; H" ]% G6 Y/ {6 n( \
人地老豆老母,實叫你唔好去
果然識野喎/ w& {# j+ |: i9 G1 H3 p6 l3 T$ M
人地老豆老母,實叫你唔好去7 s, [; k7 W% f" k
勇勇勇 發表於 2009-12-23 11:28 AM
. P) ]0 E- }  ], ^- u
# Q( n/ F6 k6 S8 U0 V/ a$ d% X
9 [: [: [" Y; `& f
你咩年代咖?!
9 c) M; |- H% y  l5 {, S" T, \我呢d現今超然脫俗既新時代人!
! E% x% U# p6 B. }+ @百無禁忌! 想做就去做!
5 \) z7 W7 w$ I+ n
) x( I) E5 _) Y9 S. h9 |- w+ V. l  q# F  c( g# I. s  n
你咩年代咖?!
' p6 i8 N5 r; _! v* X  K我呢d現今超然脫俗既新時代人5 t* |* p- Y5 [( [6 U( N8 X: ~
百無禁忌! 想做就去做!3 f) w; f( V4 `6 Q, L* W8 r: V" J0 r
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:37
我想問調返轉頭得唔得...?即係參加完婚禮過幾日先去拜祭
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。