<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變
返回列表 回復 發帖

掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

本帖最後由 電梯男 於 2010-8-14 11:31 AM 編輯 ) [! i" Z! A4 M7 C4 @8 b

3 K$ }* q9 B, e" L5 W0 W辦公室助理 = 6-7K (市價), F+ ^7 f" B9 q0 P4 {4 Z

! I0 Q7 l( S& b4 s+ Z政治助理 = 15K (天價)" [% P5 Z6 j* g( G3 d2 t9 Y  ?
' {  U, M/ o( j3 |7 l1 Z
辦公室助理 = 政治助理 =   / P. `5 ]2 w' R4 V; M* c/ m4 a9 t: Z

. |" K( s$ S6 q8 [, s0 J7 ~; {$ K1 q: A
[youtube]aHt02Yoauzs[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
咁多個就只係得梁卓偉做到野..
用15萬請一個低B辦公室助理  
本帖最後由 andyho 於 2010-8-14 11:41 AM 編輯 - W8 G9 w' H8 {! i8 ?

, J8 x  Q% n& K9 G; R. p樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。
, V: E: Y, A# w! {  L7 o7 h1 _香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。- s1 c0 C1 G: i2 o) u
既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,
7 t- J) |+ j& T: D; v10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倍人工都無問題,特權階級係好需要架。

) f  r, e6 B5 ?' B0 k' `身為賤民的,有飯食,主人唔鞭打你都偷笑啦,仲想點有咩資格對政府指指點點呢
$ \* g( {2 J/ a: T
# d# ]  Z+ x% _$ X0 M: E2 n1 r% D5 q
9 M) q$ a1 W, A! |
掃地阿姐每日做到死刀係得 3-4K
/ ^) p! S2 l  R1 D4 a樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。
+ S" q: L: t$ o% ^0 V7 H香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。* c7 w; j. p/ }0 {( f
既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦," [8 }6 I) w; z" F# ~
10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倌 ...
$ L1 m: u! s0 ~2 E( M/ Bandyho 發表於 2010-8-14 11:34 AM
, z2 d/ v* s% p. {
7 {, |! ~+ h. w7 c4 E9 C快餐店平均時薪只得22蚊  
( E0 R9 f+ l* g, M" v# ?, h. T4 r6 ~# ]9 X) k6 B! m5 ?' q
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
! U6 c& Q5 _8 j  `! K
  S. _8 {0 t! ]; v6 ~1 G快餐店平均時薪只得22蚊  
+ }1 @. J' [7 Y" {4 y3 O* ^& ~$ I4 D" @% p& u0 ~2 h. |* ?
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙 3 r% p, b0 a" E( X8 ]* Z3 D$ D5 x
電梯男 發表於 2010-8-14 11:37 AM
9 W# j% C. d; h3 k- q+ A
0 A$ Y! V+ k; f" d9 ]( T我學d愛國人士及有錢佬說「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?
thanks for sharing
本帖最後由 infjlam 於 2010-8-14 12:03 PM 編輯 + y( M0 m: l+ r- O8 Y, A9 u

, B5 q- m+ I1 ^挑!, C& T: p# c2 d% [' [3 I
成班狗官睜著眼睛,講一些連自己都唔相信o既大話,5 f- u; _5 C% p- u8 s
佢地連副局長同政治助理做過D乜都講唔出   l6 W8 t7 p- |. e: w8 o
一句「整體而言工作表現乎合要求」(即係冇要求 ),
5 F1 b; @- W+ Y9 v. P) ?即係大鑊飯,無需問責咁解o羅 1 a( S* x! D5 `5 A' B6 v6 m
私人企業僱員若咁o既表現,一早豉椒炒魷喇
# S: H7 [" k7 m4 L+ W9 s# S家下政府擺到明玩晒,你吹o羊 ! z4 q3 C2 h( n9 L
檢乜鬼討?檢完,咪又係話薪酬合理o羅,
' h' r9 S8 k' }8 b7 l. x# D) W. c$ T所有人都係搵o野o黎做
) K) D1 {6 P) Y4 m; i* C+ H& b, b$ Z) L3 h  X
我學d愛國人士及有錢佬說:「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?」 - k& L' A  [! h) E' o
andyho 發表於 2010-8-14 11:39 AM
& h; Z9 S8 o* c& w1 x# e; g2 h
& q! e) L3 s; X5 P2 S, D炒撚埋林瑞麟條仆街三十萬月薪人肉錄音機  
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。