<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償
返回列表 回復 發帖

易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

康泰、美亞蛇鼠一窩  
& K  B8 [- x7 G$ @, L2 {& X2 X
9 i2 U% K# @0 H; i- b6 o[youtube]eSobXQxl-Os[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
7 V0 @# Z% R* U4 C, a; \K2K 發表於 2011-3-31 10:01 AM
& V* {" u7 Z& D6 B/ |5 J& k  M" v! b1 c6 p" Q1 n
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
6 _9 u; }* f1 r1 ?+ T: K* C
' N7 v" f8 f* w* U, |據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦8 n! k# d( q( A7 {% d: u$ k" I
andyho 發表於 2011-3-31 11:43 AM
4 n. c/ l8 G) f2 y0 D: D( k$ q3 j
( B) x0 r0 o$ ^9 x7 R  D2 S
你睇過易小姐份保單嗎?
3 ^. c4 g% I, B7 c) r
4 G( m: {5 B4 M# J8 \( M你睇過易小姐份保單嗎?8 x5 |5 y; ^# }9 F  K, P+ r& _1 J  ~
K2K 發表於 2011-3-31 11:53 AM
# m  e$ @* \4 N. d$ Q3 _
( h& t& y) Q( m% L: Q) h睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
1 }& P! S2 `8 s
& i) R2 m7 d4 D5 O& R* q( I* O- r
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架4 }2 g: I" C$ e; d* F0 u4 k
andyho 發表於 2011-3-31 11:53 AM
8 t" u' w7 H* G# b1 z
- H& Q" s+ Y5 h) a, J6 w& c4 \咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
2 b$ T( k) m9 J7 o
( q2 k" s* b5 I! s# k/ o; {咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
) M; N1 E/ ~! H8 f# C# k! B* v4 zK2K 發表於 2011-3-31 11:57 AM
4 w: U5 n3 |. ?1 e" L3 T. ~1 V: v3 T) b7 s& k* g" ^
好誠實咁講, 對不起...
: m+ K5 V" \; y) m大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?
( h8 J1 ?4 `4 G  g半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
浪子~孤獨就是良伴~
1 w: _; o5 Q( z* {7 I: E" m& n+ m2 N
; J/ n/ o2 ]/ ~2 z
好誠實咁講, 對不起...& D" a' y6 r' j* I6 ~0 X" h+ I
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?
& t' E5 g! b" b$ o半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
" ^* [& q/ y5 _# y0 e浪子 發表於 2011-3-31 12:13 PM
$ z* S% C; r# ?0 n  W: A4 i
  b) |5 T) Q* M( `# K- a你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
* X9 \/ V, p2 S8 d

' z7 V6 V  x1 R2 ?8 D, r4 n你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法." S4 U( R3 z. i- ^
K2K 發表於 2011-3-31 12:19 PM
4 N6 B: v& r5 d; d& `1 v  }( o' D1 V% r1 [8 R7 X
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
* u8 n; e% U) N- D. B" \

$ M9 b  J8 ~/ l; t( O4 R; c7 x1 O* X$ v先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
( S, T* q7 c1 d; eandyho 發表於 2011-3-31 12:45 PM
/ D8 {, p1 ^# S1 F2 ^; `

4 ?  {# X& z9 {+ w你想講陳國柱?  斷指是否影響工作能力問題,  傷殘定義應該係有訂明,  呢個我唔肯定所以唔敢亂講,  但既然你話自己係傳媒人,  尋找呢方面既資料應該難唔到你,  最好你搵齊資料之後去幫兩位苦主追討,  比o係討論區討論有用得多.
& q& B$ i! Y, r  |( [% m' I% f# q8 g
呢個主題係講易小姐,  據我所知,  毀容就應該唔係屬於永久傷殘範圍.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。