<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]
返回列表 回復 發帖

大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

我大部份昆蟲都驚,/ ]" p6 G; F* Z  \# P/ i8 y) g
曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,6 t6 _7 N# F0 [: F5 [0 X
嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!
+ e' {: Y% m, m7 p7 i: ]% N+ ]) S好在則邊果位係我朋友$ H' v* q! V0 i+ G% Q
* S: C+ z4 l3 r3 G) K
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-10 at 09:57 AM ]
如果講常見既
) y, V0 A( b/ j  r0 ]就一定係「蚊」!!!
1 M# e7 Z! p7 I# e
$ d4 E3 T: j! p& C( r: h+ Q8 r飛得又快# T* e5 v2 [* M6 z+ w
體積又細! ]# O( j# Y% G  E6 g6 {
好難捉
+ R1 R3 l& K% B3 @- R7 H0 l$ l! M0 V
日頭都好d) D9 Z0 H" e) Z9 S* F
夜晚d蚊就出動
5 s8 Z! @+ U8 X  @% P, S5 q就算唔咬您
) H' B; G! Q5 a0 f3 H9 r都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
' z1 Y* e/ E: s  u0 l5 T好慘架
Originally posted by 良友 at 2005-6-9 09:57 AM:
2 v* G- S. \, m- m我大部份昆蟲都驚,1 S  z% K: n# c3 u
曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,
& I- C$ q; @& Y/ K! R. V+ b3 V& H嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!
' `  R0 c  r% N/ i; F好在則邊果位係我朋友
/ i& W1 D2 {% i% q7 v5 m

& V, C* L5 u# x  h' [所有昆虫, 特別係响狹少空間亂飛嗰隻
# w; s4 P+ I4 l, I  m不過蟻我就唔驚喇, 仲会同佢哋玩
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-9 10:11 AM:
( }/ T# V3 M' c如果講常見既
  [9 S& M# A/ S& T9 S" b& O就一定係「蚊」!!!6 `" A3 q! b) d) t. Z5 ?
! z& [$ A& [# B1 W0 ?. L
飛得又快; s1 K3 g: n. O( |0 t- Z# U3 c0 G
體積又細
/ |8 o; i2 R; ~好難捉) J( D4 f( e- v4 t. \$ {0 S
! |5 W5 E! K( u! C8 ]
日頭都好d: Z! L, g: ^# D! Y, U+ L, u% Z1 u
夜晚d蚊就出動
% m8 J7 K3 H0 t; j就算唔咬您
6 r1 K1 n- q/ {5 v) Y都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂) D+ M$ \6 c" `7 {1 P
好慘架
" q& H5 r5 I; i. S, }5 }
我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
好快手~~~~
字伯言,吳郡吳人也。本名儀,世江東大族。
Originally posted by 阿細 at 2005-6-9 10:58 AM:" p( I% q: b0 N/ W5 m/ U* S% e" b

- Q* m1 E, _3 d$ W7 j+ T% G. k# p我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
+ H- [) w4 k6 C( V2 p1 r( f7 d" W( c5 }- J: p* g+ i
我同我阿哥成日玩..=.=~用筷子捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
我依家好多昆蟲都驚, 細個o個時都唔係咁o架, 都唔知點解依家變成咁
蟑螂!!!
. K0 y, f8 i$ x6 E9 A& @離遠見到已經打晒冷震,怕怕!!!
識飛曱甴!!9 R- t/ F( ^6 m' ?& C' n# ]# c( E
; @( F1 m. Y5 A2 m" B5 q; a( a  p5 G
[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-9 01:15 PM:
1 M! A5 [& q1 T- a& Y" h識飛曱甴!!
/ B' W1 k5 U/ H8 A7 [/ T' Q' }' y; m- o7 j6 ^
[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
- |* L1 Q3 w( O1 H/ X9 `: _: k
' _5 A  x6 `& f曱甴本身都夠晒串架喇,8 O& r7 O& O' T: I: [7 x
識飛果D仲X串,我都好很驚,係HOME見到都唔知點處理!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。