<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]
返回列表 回復 發帖

[生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]

大家有無玩豹虎。跳珠科蜘蛛。
. |% D/ a( X. Q- V9 e" n. x5 y& x* U5 S; u% t4 H0 y5 m
知不知怎分公乸。如果都是年幼蜘蛛,即是太細隻,就很難分別。但只要成體,雌雄就會長出其特徵。
* x/ Y+ L4 o! N! k; ?: H8 l蜘蛛乸因為〔虫敖 肢 -- feng)儲卵子,所以左敖肢未端程球狀。4 K8 g, z7 t/ f" S% C
反之雄性無球狀未端,整條敖肢程條狀。. _7 @+ P' c) Q* y$ m

$ \; w: ~! ^. x4 p) }; g[ Last edited by 月月鳥 on 2005-6-28 at 10:42 PM ]

splider     001.jpg

splider 001.jpg (81.8 KB)
480 x 576 PIXEL下載

splider     002.jpg

splider 002.jpg (79.6 KB)

splider     003.jpg

splider 003.jpg (79.9 KB)

nil
哦...我明la, 咁分.... i; W: S# e2 V% z, t3 I/ V
不過...無玩好耐lu... 有時行過見到咪攪下佢個竇lor...
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
真係好耐冇玩喇.....7 }8 _$ u( o9 U% G7 S6 c
仲記得最勁應該係皇上皇@@"
Originally posted by 左輪仔 at 2005-6-27 11:53 PM:
% f! U! P! j/ J3 r, a7 x- A3 t! o1 t真係好耐冇玩喇.....
& G& f' Y% a4 u* Q% {' z6 E仲記得最勁應該係皇上皇@@"
) W9 I0 v& P2 Z: n$ K3 E( F
~_~ 從未見過...! P5 k. [0 P4 f! Q, ~) K4 j
傳說係金色... 但未有人見過...
Originally posted by JCer at 2005-6-27 23:56:
% D7 R0 p1 r' S1 f  c: o% o+ E, E& `+ y) g7 C( {
~_~ 從未見過...
0 N! M+ m( w! o傳說係金色... 但未有人見過...
1 @' \+ Z! G% o( b% Z: j; J只係d腳係有d金間,唔係金色嫁
以前最勁都係得一隻(老督)
$ P; B8 Z0 d/ @1 [" E0 w: V多數潛到(金花仔)
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-28 12:53 PM:# R/ X1 e0 a" W3 r$ @6 C4 k- S
以前最勁都係得一隻(老督)' L" A4 s0 l% {( J6 U7 L+ u. b
多數潛到(金花仔)
0 z: c  u( ]) \% U
嘩!成班都係死老鬼!包括我!
* J1 F; }! v) c" h5 y都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
Originally posted by william303 at 2005-6-28 01:17 PM:
$ H4 t+ V3 s! u. \3 {9 ?9 I! @
嘩!成班都係死老鬼!包括我!$ `0 `" `1 ]$ h% n9 U4 W
都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
4 F% ], }  l& o5 _2 T
唔知邊度有得捉呢?
斯文靚仔,謙躬有禮,熱心助人篤版主
Originally posted by william303 at 2005-6-28 01:17 PM:, Z; ?( W5 B2 E% J8 Y) }, e& j5 r
0 e% M/ l4 Y2 H  H* O
嘩!成班都係死老鬼!包括我!
$ x) C5 S$ P9 o  I- _都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
& w! ~4 y4 n# I  C! w! ^我地係放學去捉ka wo....~_~
* c; K$ ]! {: Q' e4 t' u' n7 ~& P$ N9 Y我成日都捉唔多... 要人比D我
Originally posted by JCer at 2005-6-28 04:00 PM:
8 e( I* r$ U0 Q4 Q9 J3 f# ?+ O& p8 _; R7 y. L% B, H! G4 M2 G; q
我地係放學去捉ka wo....~_~
3 S# ^" }- Q: I8 }我成日都捉唔多... 要人比D我
8 O" n0 Z' j" T
依家重有人玩架?我玩果陣都廿年前囉!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。