<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇2007-2008 ~ 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 ~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by SCM at 2007-10-29 09:47 PM:
呢一兩年老豆做野辛苦
差唔多佢個星期都喺澳門
星期六日先返
而且返到黎 得唔到應有尊重(阿媽窒佢 阿妹唔理佢 只有我同佢傾幾句)
到左呢一兩個月
佢有時星期六日都冇得返黎
琴日佢有返 我地成家夜晚出街食飯
老豆亦喺屋企過夜
到左今日下午 我放學返到屋企
阿媽竟然同我講話老豆今朝自認有女人
老豆既解釋係因為喺屋企 阿媽叻晒 佢自冇地位(我阿媽係一個IQ高 EQ低既人)
之後又話個女人今朝打黎 同阿媽講話肯離開我老豆 我阿媽覺得太兒戲
不過又迫自己信佢 阿媽今日喊左成日
嘩...............最棘手呢家.........
石仔,感情事係好難插手,何況父母感情事?
無論結果係點,你最需求做係繼續同父母保持好溝通、好關係。
始終將來無人知結局,但佢地係你父母永遠係不爭事實。
比多d 關懷同耐心佢地啦,有你愛佢地無論點都會好過好多~
你亦唔好太唔開心太難受,始終離離合合係人生必階段,要堅強d 面對,你係男仔咖!
而且,問題可能有彎轉呢~
積極d 樂觀d 去面對啦,有乜唔開心仲有我地嘛~
Originally posted by SCM at 2007-10-29 09:59 PM:

我撐我住
我阿媽唔得
而且我都唔知個女人係咪講堅
我都係今日先知我老豆有女人
其實我老豆好關心我兩兄妹
對阿媽都有關心
但係欠缺了解
無論你老豆對你地幾好,佢有第二個就一定係佢唔o岩嫁啦.........
不過o係呢個時候,大家坦誠溝通最重要囉........
唔可以衝動呀
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-10-29 10:00 PM:

我都唔知講咩好 ... 果陣大概97左右...
今次呢件事
都可以話我阿媽處理左一半
先同我講
Originally posted by SCM at 2007-10-29 09:59 PM:

我撐我住
我阿媽唔得
而且我都唔知個女人係咪講堅
我都係今日先知我老豆有女人
其實我老豆好關心我兩兄妹
對阿媽都有關心
但係欠缺了解
夫妻間感情事,愛莫能助  
還是等兩人自行解決吧,
只怕外人插手只會加鹽加醋加添麻煩
Originally posted by 自由神 at 2007-10-29 10:03 PM:

無論你老豆對你地幾好,佢有第二個就一定係佢唔o岩嫁啦.........
唔可以衝動呀
賢仔,凡事都有兩面,感情事又有何人可以判斷對錯?
兩個人之間事,只有兩個人先清楚~
總之,令石仔正面去面對成件事先係我地做朋友應該做法,好好去輔助我地呢個好朋友啦~
Originally posted by kinz at 2007-10-29 10:07 PM:

夫妻間感情事,愛莫能助  
還是等兩人自行解決吧,
堅士講得好~
最緊要係石仔識得點諗~
Originally posted by 自由神 at 2007-10-29 10:03 PM:

唔可以衝動呀
Originally posted by CharAznable at 2007-10-29 10:03 PM:

嘩...............最棘手呢家...
今朝單野之後
我老豆一日打電話返黎成3次
(平時一日至兩日一次)
黎緊既禮拜六日 我老豆返黎既時候
我真係唔敢想像
Originally posted by CharAznable at 2007-10-29 10:09 PM:

賢仔,凡事都有兩面,感情事又...
咁又係,一家唔知一家事.........
支持佢,就係最好亦都係唯一我地可以做既野
等我夜d 轉用第二部 notebook 先用返正身.........我唔係馬沙呀~
Originally posted by kinz at 2007-10-29 10:07 PM:

夫妻間感情事,愛莫能助  
還是等兩人自行解決吧,
我阿媽本來唔想同我講
但係後尾都要講比我知
因為佢唔想屈住喺心入面
所以呢次我諗我想唔插手都幾難
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇2007-2008 ~ 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 ~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。