<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇2007-2008 ~ 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 ~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by SCM at 2007-10-30 23:01:

老豆唔聽我電話
但係就打比親戚叫佢黎搞掂
我從來冇試過咁唔鐘意老豆
現事我覺得你要避開你雙親面對面對話,喺呢一刻大家火紅火綠的情況下,只會越描越黑、越冇彎轉。
Originally posted by SCM at 2007-10-30 11:07 PM:

好時時都好冷靜
火都冇發過
包括頭先同老豆傾電話
最重要係你自己覺得自己handle倒。
我地o係咁既階段只可以作出支持同鼓勵你。
Originally posted by 小小康 at 2007-10-30 11:09 PM:

現事我覺得你要避開你雙親面對面對話,喺呢一刻大家火紅火綠的情況下,只會越描越黑、越冇彎轉。
從今日阿媽講電話時既表演
我feel到我老豆既說話係好hurt阿媽
仲要係冇意地hurt
Originally posted by SCM at 2007-10-30 23:14:

仲要係冇意地hurt
你媽現在做什麼?你媽有冇說以前確實冷落你爸等等說話...
Originally posted by 小小康 at 2007-10-30 11:20 PM:

你媽現在做什麼你媽有冇說以前確實冷落你爸等等說話...
灘喺床上睇電視
佢話:因為阿爸唔主動溝通 先會冷落佢
Originally posted by SCM at 2007-10-30 23:24:

灘喺床上睇電視
佢話:因為阿爸唔主動溝通 先會冷落佢
......心情暫時平伏的表現
Originally posted by 小小康 at 2007-10-30 11:30 PM:

......心情暫時平伏的表現
我都要off la
希望明天會更好
Originally posted by SCM at 2007-10-30 11:14 PM:

仲要係冇意地hurt
SCM仔仔﹐

依我愚見﹐成件事好難分對錯﹐亦好難講話邊個錯晒邊個岩晒﹐正所謂事出必有因﹐我認為您老豆今日出黎嘅行為亦唔係一時一刻突然做出黎嘅……… 我明白您依家好憎恨您老豆﹐您媽媽亦好傷心﹐

只係有啲嘢﹐真係外人冇辦法介入﹐呢度嘅兄弟只可以繼續SUPPORT 您﹐始終家家有本難唸的經﹐希望您可以一直儘量保持冷靜﹐免得令成件事火上加油﹐因為係由您去負責調停同撫平每一位家人嘅情緒ga!!!

你媽媽身為女人﹐無論平時點都好﹐喺呢個狀態無論身心一定係非常弱不禁風﹑好需要作為兒子嘅您去俾一個避風港佢去做依靠!

正如大家所講﹐您係實實在在嘅男人黎ga﹐係呢個時候﹐您就要好好保護對您非常重要嘅家人﹐我相信您絕對係有能耐同夠堅強去擔當守護者嘅角色ga!

其實好多兄弟已經講咗好多嘢俾咗好多意見您﹐我同大家一樣都會支持您同鼓勵您
Originally posted by trista_cheong at 2007-10-30 11:33 PM:

SCM仔仔﹐

依我愚見﹐成件...
off 之前多謝你一聲
Originally posted by SCM at 2007-10-30 11:31 PM:

我都要off la
希望明天會更好
scm 仔仔﹐好好休息﹐不過請您要時時留意家中動靜呀

明天一定會更好的
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇2007-2008 ~ 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 ~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。