<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇2007-2008 ~ 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 ~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Triangel at 2007-11-1 11:20 PM:

spider sense????????
咪玩啦
Originally posted by 自由神 at 2007-11-1 23:18:

大皇!
我想問呢......
預知能力重要D呀....定係應變能力重要D?
點解咁問?
Originally posted by 小小康 at 2007-11-1 11:22 PM:

點解咁問?
我成日覺得最安全既事就係每件事都可以預備得倒

不過應變能力高,係咪可以對上面所講既能力要求減低呢?
Originally posted by 自由神 at 2007-11-1 23:24:

我成日覺得最安全既事就係每件事都可以預備得倒
不過應變能力高,係咪可以對上面所講既能力要求減低呢?
預知能力就要睇 身體語言(人嘅小動作)
應變能力就要睇 EQ
Originally posted by 自由神 at 2007-11-1 23:18:

大皇!
我想問呢......
預知能力重要D呀....定係應變能力重要D?
有預測性,咁所有事情都有晒準備,應變自然足夠。
不過點叻去預測都一定掛萬漏一,除非你係神仙~
有應變力,咁所有意外都有得應對,預測到晒發展。
不過點叻去應變都一定忙中有錯,除非你係超人~

預測性講求經驗同智慧累積,應變力講求冷靜同觸覺敏銳;
先從應變能力學起,就會獲得預知能力,兩者可以相互配合咖喇。

所以.............梗係兩者都重要喇~~~~
Originally posted by BOYDWAN at 2007-11-1 11:31 PM:

有預測性,咁所有事情都有晒準...
原來係咁......
我兩樣都無
死硬
Originally posted by 小小康 at 2007-11-1 11:28 PM:

預知能力就要睇 身體語言(人嘅小動作
應變能力就要睇 EQ
Originally posted by Triangel at 2007-11-1 23:18:

有時d野要發生起黎就發生,
就算全世界都知係錯既,都會發生,
石仔仲細,要影響大勢,真有d困難
要做既係點去識應,
同埋將破壞減至最低
合理之至!
言談間灌輸正面訊息令佢吸收融會貫通,先係幫到佢真正方法。
潛移默化就係咁解。
佢係當事人,主觀因素一定強,我地就係要抽離冷靜咁去同佢分析同引導佢,咁佢就可以將個訊息帶埋比佢屋企人,對成件事先有正面幫助。

點之有件一知半解粉皮度吔文吔武成個八婆咁問故仔.......我頂佢吖~

Originally posted by BOYDWAN at 2007-11-1 11:31 PM:

有預測性,咁所有事情都有晒準...
mark 低先
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by 自由神 at 2007-11-1 23:20:

話事話,我朋友單野呢..........
而家變得好奇怪
咦?
愛情故事變怪談?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部]之延續篇2007-2008 ~ 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 ~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。